Reisbudget en levenskosten overal ter wereld

Ontdek welke landen goedkoper zijn (en welke de duurste zijn!) om te reizen in verhouding tot de levenskosten ter plaatse.
Bereken met onze fantastische gratis tool uw reisbudget voor elk land.

Waar en wanneer te reizen?

Bereken uw reisbudget

Gebruik onze tool om een reisbudget te berekenen voor ieder land en meer dan 2000 steden ter wereld.
U zult leren hoeveel uw reis van uw dromen in detail kan kosten: vlucht, onderkomen, eten, transport, activiteiten...

Levenskosten: de duurste en goedkoopste landen om te reizen

Ontdek de landen waar reizen goedkoper is en omgekeerd, de landen die u moet mijden omdat het leven er heel duur is.

Goedkoopste landen

1

Bangladesh Bangladesh

2

Vietnam Vietnam

3

Libië Libië

4

Pakistan Pakistan

5

Indië Indië

6

Nepal Nepal

7

Algerije Algerije

8

Egypte Egypte

9

Oekraïne Oekraïne

10

Iran Iran

11

Lesotho Lesotho

12

Tadzjikistan Tadzjikistan

13

Swaziland Swaziland

14

Oezbekistan Oezbekistan

15

Wit-Rusland Wit-Rusland

16

Maleisië Maleisië

17

Filippijnen Filippijnen

18

Madagascar Madagascar

19

Mauritanië Mauritanië

20

Tunesië Tunesië

Duurste landen

Reisbudget en levenskosten in Centraal- en Zuid-Azië van de goedkoopste naar de duurste

Reisbudget en levenskosten in Zuid-Oost Azië van de goedkoopste naar de duurste

Reisbudget en levenskosten in Afrika van de goedkoopste naar de duurste

Reisbudget en levenskosten in Midden-Oosten van de goedkoopste naar de duurste

Reisbudget en levenskosten in Europa van de goedkoopste naar de duurste

Reisbudget en levenskosten in Zuid Amerika van de goedkoopste naar de duurste

Reisbudget en levenskosten in Oost-Azië van de goedkoopste naar de duurste

Reisbudget en levenskosten in Centraal Amerika van de goedkoopste naar de duurste

Reisbudget en levenskosten in Caribbean van de goedkoopste naar de duurste

Reisbudget en levenskosten in Noord Amerika van de goedkoopste naar de duurste

Reisbudget en levenskosten in Oceanië van de goedkoopste naar de duurste

Reisbudget: hoe je je budget kunt berekenen en verlagen

Je wilt je de reis van je dromen aanbieden tijdens je volgende vakantie. En daarvoor heb je een reisbudget opgesteld om kosten te dekken die verband houden met de aankoop van vliegtickets, accommodatie, reizen, catering en andere uitgaven tijdens je verblijf. Maar om er zeker van te zijn dat je schatting correct is, lees dan hier hoe je een budget voor jouw portefeuille kunt berekenen.

De goedkoopste plaatsen om op vakantie te gaan

Je hebt geen goed gevulde portemonnee nodig om op vakantie te gaan zoals jij dat wenst. Weet gewoon waar je moet zoeken, en hoe je kosten kunt besparen. Er zijn prachtige plekken op de wereld waar de kosten van levensonderhoud relatief goedkoper zijn, in vergelijking met die in Frankrijk. Zo kun je je uitgaven compenseren, gezien dat de prijs van de vlucht vaak is (maar niet noodzakelijk) exorbitant is.

Tunesië is dus een bestemming te begunstigen onder de Afrikaanse bestemmingen, om te zonnebaden en te genieten van ontspannende momenten. Omdat de kosten van het levensonderhoud 59% goedkoper zijn dan in Frankrijk, is het mogelijk om een goed compromis te sluiten om zijn budget voor zijn reis te berekenen, zonder aan zijn portemonnee te lijden.

Fans van exotische bestemmingen kunnen naar Azië en Indonesië gaan, die een verandering van omgeving bieden in een weelderige natuur en prachtige stranden met fijn zand. Met een kost van levensonderhoud die 63% goedkoper is dan in Frankrijk, is India ook een van de beste landen om met lagere kosten te rijzen.

Als je ervan droomt om Amerika te ontdekken, concentreer je dan op de landen van Midden-Amerika. Mexico, rijk aan toeristische attracties, stelt je in staat om comfortabel te leven, zonder dat je je hoeft te beperken.

De goedkoopste plaatsen om op vakantie te gaan

Veel aantrekkelijke bestemmingen worden gekenmerkt door een levensstandaard die iets hoger is dan die van Frankrijk. Controleer dus voordat je besluit waar je je volgende vakantie wilt doorbrengen, of het reisbudget, toegewezen aan je verblijf, correct is.

Dus als je jezelf wilt trakteren op een vakantie in Zwitserland, in bijvoorbeeld de wintervakanties, om je te ontspannen in de bergen, maak je dan klaar om 57% meer te betalen dan in Frankrijk.

De schoonheid en authenticiteit van de eilanden van de Indische Oceaan nodigen je uit en je wilt je een ontspannen vakantie aanbieden. Het is een geweldige keuze, maar je moet bereid zijn om meer te betalen. De kosten van levensonderhoud op Reunion Island en de Seychellen zijn respectievelijk 13% en 11% duurder.

Voor een reis buiten de gebaande paden in IJsland, schat je je budget met 40% opslag voor een comfortabel verblijf.

De elementen waarmee rekening moet worden gehouden bij het schatten van het budget

Op reis gaan vereist een goede voorbereiding. Voordat je aan bagage denkt, moet je tijd besteden aan het berekenen van je reisbudget. Je moet dus rekening houden met alles, zelfs onvoorziene onkosten om het onverwachte te voorkomen.

DE HEEN EN TERUGREIS

Of het nu per trein, auto of vliegtuig is, transportkosten zijn de grootste kosten van een reisbudget, dus probeer om op het moment van je reservering een correcte prijs te vinden.

WONING

Tenzij je met vrienden samenwoont, zijn uitgaven voor accommodatie ook redelijk groot, omdat ze afhankelijk zijn van de duur van je verblijf. Het is aan jou om de meest winstgevende optie te kiezen: een verblijf in het hotel of het huren van een vakantiehuis.

DE RESTAURATIE EN ETEN

Als je niet voor een alles-in-één-formule hebt gekozen, dan moet je toekomstige uitgaven berekenen, door de kosten voor de restauratie en andere benodigdheden op te nemen. Overweeg naast de 3 basismaaltijden (ontbijt, lunch, diner) de aankoop van drankjes, cocktails en snacks die je tijdens je verblijf kunt bestellen.

PUBLIEK OF INDIVIDUEEL VERVOER

Tijdens je verblijf verhuis je van de ene stad naar de andere. Je moet dus een auto huren of een taxi betalen of het openbaar vervoer nemen.

PLEZIERSBUDGETS

Diversificatie van allerlei pleziertjes zal je verblijf aangenamer maken. Overweeg dus om toegangskaarten of de prijs van de een of andere activiteit in je reisbudget te zetten. Het zou een zonde zijn om een kans om te duiken te missen, omdat je er niet eerder aan hebt gedacht.

BINNENKOMSTFORMALITEITEN EN TOERISTENBELASTINGEN

Vraag jezelf af of de door jou gekozen bestemming geen toeristenbelasting toepast, die je moet betalen bij aankomst op de luchthaven. Als dit het geval is, plan dan uitgaven in verband met verschillende formaliteiten in je budget, om je verblijf aangenamer te maken.

Hoe een budget te berekenen voor een onvergetelijke reis

De berekening van je budget vereist een gezond verstand en een goede organisatie, zelfs als de kostenraming voor de hand ligt. Denk aan de duur van je verblijf en maak een lijst met activiteiten die je tijdens je verblijf wilt doen. Doe vervolgens een onderzoek van de basisprijzen van elke rubriek en maak een checklist met de bedragen die voor elke rubriek moeten worden verstrekt.

Behalve de items die in aanmerking moeten worden genomen voor de berekening van het budget, reserveer een extra bedrag dat moet worden toegewezen aan onvoorziene uitgaven, geïmproviseerde activiteiten en het aankopen van souvenirs. Vergeet niet om het totale bedrag te verhogen om er zeker van te zijn dat alle kosten met betrekking tot je vakantie worden gedekt.

Hoe je budget te verlagen zonder jezelf te beperken

Het is nog steeds mogelijk om je budget te verlagen door enkele tips in praktijk te brengen, zoals:

VIND GOEDKOPE VLIEGTUIGTICKETS

Vroeg je vliegticket boeken, buiten het seizoen vertrekken of voor goedkope luchtvaartmaatschappijen kiezen zijn trucs waarmee je een vlucht kunt krijgen tegen een betaalbare prijs, en dit ongeacht de gekozen bestemming.

DENK AAN GOEDKOPERE ACCOMODATIEKOSTEN

Kies budgetvriendelijke accommodaties, zoals pensions, jeugdherbergen of vakantiehuizen bij particulieren. Soms is het huren van een appartement of een kleine villa interessant in vergelijking met een verblijf in een hotel, vooral als je met meerdere reist.

LOKALE RESTAURANTS BEVOORRECHTEN

Als je niet te veel kijkt naar je aanzien en comfort, zal het kiezen voor eten in een lokaal restaurant niet alleen je budget verlagen, maar ook nieuwe smaken in al hun authenticiteit testen.

Dat is alles! Je weet nu hoe je je budget moet berekenen en hoe je de kosten tijdens je verblijf kunnen verlagen. Aarzel dus niet om jezelf te plezieren en je de reis aan te bieden waar je al lang van droomt. Goede reis!

Wijzig valuta