Wanneer is de beste reistijd om naar Mexico Stad te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Mexico Stad te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

 • De beste maanden voor goed weer in Mexico Stad zijn Februari, Maart, April, Mei, Oktober, November en December
 • Gemiddeld zijn de warmste maanden Maart, April, Mei en Juni
 • December is de droogste maand
 • De koudste maanden zijn Januari, November en December
 • De meest regenachtige maanden zijn Juli en Augustus


Het weer in Mexico Stad gedurende het hele jaar

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Mexico Stad een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 49°F/74°F
0.9in
Februari 52°F/79°F
0.9in
Maart 56°F/81°F
1.1in
April 59°F/85°F
1.7in
Mei 61°F/85°F
5in
Juni 58°F/79°F
10.7in
Juli 56°F/76°F
16.3in
Augustus 54°F/76°F
14.2in
September 54°F/74°F
11in
Oktober 52°F/76°F
5.1in
November 50°F/76°F
1.2in
December 50°F/76°F
0.4in


Weer en klimaat in Mexico Stad

Mexico-stad, hoewel gelegen in het centrum van Mexico (dat zich in een intertropische zone bevindt), wordt door een klimaat dat getemperd door de hoogte wordt gekenmerkt. De stad ligt op een hoogte tot 2400 m. Het klimaat van Mexico-Stad is dus heel anders dan dat van Cancún: als de warmte bijna permanent is aan de Caribische kust, moet je in Mexico overdag min of meer significante temperatuurschommelingen verwachten, en je moet zeker regenachtige afleveringen tijdens het natte seizoen niet vergeten. Bovendien komen de seizoenen, vanwege de situatie van deze hoofdstad ten opzichte van de evenaar, niet noodzakelijk overeen met die van het noordelijk halfrond, zoals in Europa of Canada.

Droog seizoen in Mexico

Het droge seizoen in Mexico loopt van oktober tot mei.

Aan het begin van het seizoen, dat van oktober tot december loopt, onderscheiden de klimatologische omstandigheden zich door een lichte toename van de neerslag. Dankzij de maximale temperaturen, die zich rond 24°C stabiliseren, is het nog steeds mogelijk om van aangename dagen te genieten.

Van januari tot maart schommelen de nacht- en ochtendtemperaturen rond de 11°C, maar zodra de zon verschijnt, keert de warmte geleidelijk terug en bevordert het een aangenaam weer in Mexico, evenals een gevoel van comfort rond de middag.

Als op het noordelijk halfrond de lente overeenkomt met de periode tussen eind maart en half juni, en dat het de zachtheid en verbetering van de klimatologische omstandigheden betekent, is het in Mexico de warmste periode. Maar vanwege de hoogte blijft de warmte aangenaam, en overschrijden de temperaturen zelden de 30°C, in tegenstelling tot Guadalajara.

Regenseizoen in Mexico

Van juli tot september dalen de temperaturen iets. Gedurende deze periode regent het meer en meer, wat de nachten en ochtenden nog wat verfrist. Deze periode komt inderdaad overeen met het regenseizoen in de meeste Mexicaanse steden, zoals Acapulco of Monterrey.

Terwijl in Europa juli vaak de warmste maand is, is in Mexico-Stad comfortabele kleding essentieel om je prettig te voelen, vooral 's ochtends.

Mexico Stad : Mexico
Grafieken: temperatuur en regenval in Mexico Stad

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Mexico Stad: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

Vochtigheid


Drukte en het toerististenseizoen in Mexico Stad

Ontdek met onze gegevens en grafieken wanneer het hoogseizoen is voor toeristen in Mexico Stad (en dus de periode waarin de toeristendrukte het grootst is) en wanneer het laagseizoen is.

Toeristenseizoen in Mexico Stad

 • Zeer laagseizoen in Mexico Stad
  De maanden met het laagste aantal toeristen zijn: Januari, Februari, Maart, Mei en Juni.
 • Laagseizoen in Mexico Stad
  De maanden met weinig toeristendrukte zijn: April, Juli, Augustus en September.
 • Zeer hoogseizoen in Mexico Stad
  De toeristendrukte in Mexico Stad is op zijn hoogtepunt in Oktober, November en December.

Grafiek: aanwezigheidsindex van Mexico Stad van maand tot maand


Meest geschikte periode voor lage prijzen in Mexico Stad

Gemiddelde hotelprijs in Mexico Stad van maand tot maand

Over het algemeen is Augustus de goedkoopste maand voor een hotelkamer in Mexico Stad. Dus is het nu een goed moment om geld te gaan besparen! Omgekeerd is Oktober, statistisch gezien, de duurste maand van het jaar in de hotelbranche.

Boek een hotelkamer tegen de beste prijs

Gemiddelde prijs van vluchten naar Mexico Stad

De prijs van een retourvlucht Amsterdam - Mexico Stad is gemiddeld goedkoper bij een vertrek in november (gemiddeld € 736): dit is de beste periode voor reizigers met een beperkt budget. Daarentegen riskeert u bij een vertrek in augustus, een duurder vliegticket van € 416 om naar Mexico Stad te vliegen.

Vind een vlucht tegen de beste prijs

Gemiddelde prijs voor een huurauto in Mexico Stad

Een auto huren in Mexico Stad kost gemiddeld € 15 per dag. Deze prijs varieert ongeveer € 3 afhankelijk van de maand. Zo kost in september de huur van een auto voor 24 uur gemiddeld € 13, dit is dus de beste periode om geld te besparen! In december daarentegen bedraagt de gemiddelde prijs € 16.

Huur een auto tegen de beste prijsAndere steden en plaatsen nabij Mexico Stad

Chargement en cours
Legende: Mexico Stad andere locaties

Verander eenheden