Wanneer is de beste reistijd om naar Mexico Stad te gaan?

De beste tijd om de wonderen van Mexico te ontdekken, hangt af van verschillende factoren. Als we kijken naar het weer, strekt de ideale periode voor een bezoek zich uit van februari tot mei en van oktober tot december. Tijdens deze maanden is het klimaat aangenaam, met een perfecte balans tussen zachte temperaturen en weinig neerslag. Dit is het ideale moment om de stad te verkennen zonder gehinderd te worden door regen of te intense zon.

Als je je afvraagt wanneer je naar Mexico moet gaan om te genieten van een levendige sfeer, moet je eerder kijken naar het hoogseizoen dat plaatsvindt in oktober, november en december. In deze maanden is er een grotere toestroom van bezoekers van over de hele wereld. De sfeer is feestelijk en de toeristische attracties, hoewel drukker bezocht, zijn bijzonder levendig.

Om een beter begrip te krijgen van de Mexicaanse visie op de dood, moet je Mexico bezoeken tijdens de viering van Día de los Muertos (Dag van de Doden), die plaatsvindt op 2 november.

Echter, Mexico bezoeken tijdens minder gunstige periodes kan ook voordelen bieden. Het regenseizoen, van mei tot oktober, hoewel gekenmerkt door meer regenbuien, biedt weelderige vegetatie en landschappen van vernieuwde schoonheid. De maanden juli en augustus, hoewel regenachtig, zijn ook de warmste maanden, waardoor de avonden bijzonder aangenaam zijn.

Tot slot, vergeet niet dat elke periode van het jaar unieke activiteiten en ervaringen biedt. Of je nu traditionele feesten wilt bijwonen, de lokale keuken wilt ontdekken of historische bezienswaardigheden wilt verkennen, Mexico heeft altijd iets te bieden. Het enige wat je hoeft te doen is je reis goed voor te bereiden en je aan te passen aan het weer om optimaal te genieten van je verblijf in deze fascinerende stad.

Dus wanneer is de beste reistijd om naar Mexico Stad te gaan? Hier is wat meer informatie om u te helpen bij uw beslissing:

 • De beste maanden voor goed weer in Mexico Stad zijn Februari, Maart, April, Mei, Oktober, November en December
 • Gemiddeld zijn de warmste maanden Maart, April, Mei en Juni
 • December is de droogste maand
 • De koudste maanden zijn Januari, November en December
 • De meest regenachtige maanden zijn Juli en AugustusHet weer in Mexico Stad gedurende het hele jaar

Infographic van de beste tijden om naar Mexico Stad te gaan
Infographic van de beste tijden om naar Mexico Stad te gaan ©waar-en-wanneer.nl

Weerdetails in Mexico Stad maand per maand

Om alle informatie te krijgen over het klimaat en weer in Mexico Stad voor een specifieke maand, klik op de onderstaande link:

Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November DecemberWeer en klimaat in Mexico Stad

Welkom in Mexico Stad, de hoofdstad van Mexico. Het plannen van een reis hier vereist een goed begrip van het klimaat van de stad. Mexico Stad heeft een oceaanisch klimaat, wat een soort gematigd klimaat is. Volgens de Köppen-Geiger classificatie is het specifiek een subtropisch hooglandklimaat met droge winters en gematigde zomers. De stad kent twee hoofdseizoenen: een regenseizoen tussen mei en oktober en een droog seizoen tussen november en april.

Klimaat van Mexico Stad: Droog seizoen (November tot April)

Het droge seizoen in Mexico Stad loopt van november tot april. Gedurende deze periode zijn neerslag zeldzaam en is de lucht over het algemeen helder, met gemiddeld 10 tot 12 uur zon per dag. De dagtemperaturen variëren meestal tussen 10°C (50°F) en 26°C (79°F) , met een relatieve luchtvochtigheid van ongeveer 70% tot 80%. Januari en februari worden beschouwd als de koudste maanden, met minimale temperaturen tot 9°C (49°F) .

Klimaat van Mexico Stad: Regenseizoen (Mei tot Oktober)

Het regenseizoen in Mexico Stad begint in mei en eindigt in oktober. Gedurende deze periode zijn er meer regenbuien, vooral tussen juni en september. De dagtemperaturen blijven relatief stabiel, variërend tussen 12°C (54°F) en 29°C (85°F) , en de luchtvochtigheid kan oplopen tot 89%. Juli is meestal de natste maand, met een gemiddelde van 24 regendagen en een totaal van 415 mm neerslag. Ondanks de regen geniet de stad nog steeds van een goede hoeveelheid zon, met gemiddeld 11 tot 13 uur zon per dag.

Samenvattend biedt het klimaat van Mexico Stad een diversiteit aan weersomstandigheden gedurende het hele jaar. Of je nu van plan bent om te bezoeken tijdens het droge seizoen of het regenseizoen, je kunt aangename temperaturen en veel zon verwachten. Controleer gewoon de weersvoorspellingen voordat je vertrekt en bereid je dienovereenkomstig voor.

Mexico Stad : Mexico
Grafieken: temperatuur en regenval in Mexico Stad

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Mexico Stad: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

Vochtigheid


Drukte en het toerististenseizoen in Mexico Stad

Ontdek met onze gegevens en grafieken wanneer het hoogseizoen is voor toeristen in Mexico Stad (en dus de periode waarin de toeristendrukte het grootst is) en wanneer het laagseizoen is.

Toeristenseizoen in Mexico Stad

 • Zeer laagseizoen in Mexico Stad
  De maanden met het laagste aantal toeristen zijn: Januari, Februari, Maart, Mei en Juni.
 • Laagseizoen in Mexico Stad
  De maanden met weinig toeristendrukte zijn: April, Juli, Augustus en September.
 • Zeer hoogseizoen in Mexico Stad
  De toeristendrukte in Mexico Stad is op zijn hoogtepunt in Oktober, November en December.

Grafiek: aanwezigheidsindex van Mexico Stad van maand tot maandMeest geschikte periode voor lage prijzen in Mexico Stad

Gemiddelde hotelprijs in Mexico Stad van maand tot maand

Over het algemeen is December de goedkoopste maand voor een hotelkamer in Mexico Stad. Dus is het nu een goed moment om geld te gaan besparen! Omgekeerd is November, statistisch gezien, de duurste maand van het jaar in de hotelbranche.

Boek een hotelkamer tegen de beste prijs

Gemiddelde prijs van vluchten naar Mexico Stad

De prijs van een retourvlucht Amsterdam - Mexico Stad is gemiddeld goedkoper bij een vertrek in februari (gemiddeld € 838): dit is de beste periode voor reizigers met een beperkt budget. Daarentegen riskeert u bij een vertrek in juli, een duurder vliegticket van € 354 om naar Mexico Stad te vliegen.

Vind een vlucht tegen de beste prijs Vliegprijzen naar Mexico Stad

Gemiddelde prijs voor een huurauto in Mexico Stad

Een auto huren in Mexico Stad kost gemiddeld € 35 per dag. Deze prijs varieert ongeveer € 8 afhankelijk van de maand. Zo kost in september de huur van een auto voor 24 uur gemiddeld € 30, dit is dus de beste periode om geld te besparen! In december daarentegen bedraagt de gemiddelde prijs € 38.

Huur een auto tegen de beste prijs


Andere steden en plaatsen nabij Mexico Stad

Beste reistijd voor Mexico

Chargement en cours
Legende: Mexico Stad andere locaties

Verander eenheden