Wanneer is de beste reistijd om naar Playa del Carmen te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Playa del Carmen te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

 • De beste maanden voor goed weer in Playa del Carmen zijn Januari, Februari, Maart, April, Mei, Juli, November en December
 • Gemiddeld zijn de warmste maanden April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September en Oktober
 • De meest regenachtige maanden zijn Juni, September en Oktober
 • De beste maanden om te zwemmen zijn April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November en December


Het weer in Playa del Carmen gedurende het hele jaar

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Playa del Carmen een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 74°F/81°F
4.8in
Februari 74°F/81°F
2.5in
Maart 76°F/83°F
2.3in
April 77°F/85°F
3.6in
Mei 81°F/86°F
7.2in
Juni 81°F/88°F
14.3in
Juli 81°F/88°F
7in
Augustus 83°F/90°F
9.8in
September 81°F/88°F
11.6in
Oktober 79°F/86°F
13.1in
November 76°F/83°F
7.4in
December 76°F/83°F
4.6in


Weer en klimaat in Playa del Carmen

Een van de meest populaire bestemmingen aan de Riviera Maya, Playa del Carmen, biedt haar bezoekers de mogelijkheid om het hele jaar door te zwemmen, dankzij de aangename temperatuur van het zeewater. Net als Cancún wordt deze badplaats, gelegen op het schiereiland van Yucatan, door een tropisch klimaat gekenmerkt, dat zich door de bijna permanente aanwezigheid van warmte en douches manifesteert. Het heeft twee verschillende seizoenen: het regenseizoen, dat van juni tot oktober loopt, en het droge seizoen, dat de rest van het jaar bedekt. In werkelijkheid komt het droge seizoen "gewoon" overeen met een aanzienlijke daling van de regenbuien, want ze verdwijnen niet volledig van de Caribische kust van Mexico.

Droog seizoen in Playa del Carmen

November ziet een sterke daling in de regenbuien maar ook in de warmte. In de loop van de maanden blijft het klimaat in Playa del Carmen verbeteren. Je hebt enkele maanden om je rustig te ontspannen aan het strand en van de aangename warmte van zeewater te profiteren, om erin te zwemmen. De zon is er perfect om lekker te bruinen.

Tot eind mei zijn de omstandigheden gewoonweg perfect om onvergetelijke momenten van ontspanning door te brengen: heel weinig regen, mooie zonnige dagen, een aangename warmte( dankzij de zeewind die uit het Caribisch gebied komt om de warmte te temperen), en vooral een kalme zee voor meer plezier. Dit seizoen komt inderdaad overeen met een niet-cyclonische periode, die helaas anders een groot deel van de rest van het jaar beslaat.

Net als Acapulco, gelegen aan de Pacifische kust van Mexico, biedt Playa del Carmen zijn bezoekers de mogelijkheid om zowel overdag als de hele nacht door plezier te hebben. De nachttemperatuur daalt flink, wat de kwaliteit van de atmosferische omstandigheden beïnvloedt, waardoor je lekker kan dansen terwijl je van de zachtheid van de nacht geniet.

Regenseizoen in Playa del Carmen

Het regenseizoen in Playa del Carmen komt overeen met de periode tussen juni en oktober. De forse toename van de intensiteit en frequentie van regenbuien blijft zeker niet onopgemerkt. Het is er warm, zelfs heet, zowel overdag als 's nachts, met dagtemperaturen die tussen 29° C en 34°C schommelen, en nachttemperaturen rond de 24°C. Dus als je van plan bent om in deze tijd van het jaar in Playa del Carmen te verblijven, neem dan zeker een kamer met airconditioning, die je een gevoel van comfort kunnen geven.

De regenbuien zijn zeker overvloedig, maar wanneer er geen orkaan of cyclonen is, gaan ze snel weg. Bovendien vinden de regenbuien zich over het algemeen 's ochtends plaats, waardoor je zo de tijd hebt om van het zachte weer van Playa del Carmen te profiteren, en zo je favoriete activiteiten te beleven: zwemmen, duiken, kitesurfen of jetskiën, en nog veel meer! Je kunt ook van de nabijheid van Chichén Itzá profiteren, voor cultureel toerisme.

Afgezien van de maanden juli, augustus en september, die een hoge luchtvochtigheid en een bijna verstikkende hitte ervaren, wordt de rest van het regenseizoen aanbevolen voor een aangenaam verblijf in de badplaats Playa del Carmen.

Playa del Carmen : Plage de Playa del Carmen dans la Riviera Maya
Grafieken: temperatuur en regenval in Playa del Carmen

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Playa del Carmen: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de temperatuur van het zeewater, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

Zeetemperatuur

Vochtigheid


Drukte en het toerististenseizoen in Playa del Carmen

Ontdek met onze gegevens en grafieken wanneer het hoogseizoen is voor toeristen in Playa del Carmen (en dus de periode waarin de toeristendrukte het grootst is) en wanneer het laagseizoen is.

Toeristenseizoen in Playa del Carmen

 • Zeer laagseizoen in Playa del Carmen
  De maanden met het laagste aantal toeristen zijn: Mei, Juni, September en Oktober.
 • Laagseizoen in Playa del Carmen
  De maanden met weinig toeristendrukte zijn: Februari, Maart, April, Juli en Augustus.
 • Hoogseizoen in Playa del Carmen
  Het aantal toeristen in Playa del Carmen is hoog in: Januari en November.
 • Zeer hoogseizoen in Playa del Carmen
  De toeristendrukte in Playa del Carmen is op zijn hoogtepunt in December.

Grafiek: aanwezigheidsindex van Playa del Carmen van maand tot maand


Meest geschikte periode voor lage prijzen in Playa del Carmen

Gemiddelde hotelprijs in Playa del Carmen van maand tot maand

Over het algemeen is Oktober de goedkoopste maand voor een hotelkamer in Playa del Carmen. Dus is het nu een goed moment om geld te gaan besparen! Omgekeerd is Januari, statistisch gezien, de duurste maand van het jaar in de hotelbranche.

Boek een hotelkamer tegen de beste prijsAndere steden en plaatsen nabij Playa del Carmen

Chargement en cours
Legende: Playa del Carmen andere locaties

Verander eenheden