Wanneer is de beste reistijd om naar Larnaca te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Larnaca te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

 • Het weer is het hele jaar goed in Larnaca
 • Gemiddeld zijn de warmste maanden Juli, Augustus en September
 • Larnaca heeft droge perioden in Juni, Juli, Augustus en September
 • De koudste maanden zijn Januari en Februari
 • De beste maanden om te zwemmen zijn Juli, Augustus en September


Het weer in Larnaca gedurende het hele jaar

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Larnaca een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 58°F/61°F
1.8in
Februari 58°F/63°F
1.3in
Maart 61°F/67°F
0.7in
April 67°F/72°F
0.9in
Mei 76°F/81°F
0.7in
Juni 81°F/86°F
0.2in
Juli 86°F/92°F
0in
Augustus 88°F/94°F
0in
September 83°F/90°F
0.2in
Oktober 76°F/83°F
0.7in
November 68°F/74°F
1.1in
December 61°F/67°F
2in


Weer en klimaat in Larnaca

Larnaca kent een warm mediterraan klimaat volgens de klimaatclassificatie van Köppen-Geiger. De maximumtemperatuur in Larnaca gedurende het gehele jaar bedraagt gemiddeld 77°F (van 61°F in januari tot 94°F in augustus). Het regent het hele jaar door 9.5in, met een minimum van 0in in juli en een maximum van 2in in december.
 • Tussen de maanden januari en februari het klimaat is redelijk, maar nog steeds goed. Tegen de avond is de temperatuur gemiddeld 58°F en het regent ongeveer 4% van de tijd in februari.
 • Tussen maart en april het klimaat is heerlijk. De temperatuur stijgt naar 72°F en je kan ongeveer 0.9in neerslag/maand gedurende deze periode verwachten.
 • Van mei tot juni het klimaat is zeer goed. Het is bijvoorbeeld 86°F als maximale temperatuur in juni en, in juni wordt 0 van de dagen regen verwacht.
 • In de maand van juli het klimaat is gunstig. de thermometer stijgt tot en met 92°F°C en, in juli wordt 0 van de dagen regen verwacht.
 • In de maand van augustus het klimaat is goed. De recordtemperatuur deze maand is 104°F en het regent ongeveer 0% van de tijd in augustus.
 • In de maand van september het klimaat is heerlijk. De recordtemperatuur deze maand is 99°F en het regent ongeveer 0.2in elke maand.
 • In oktober het klimaat is perfect. Het is bijvoorbeeld 83°F als maximale temperatuur in oktober en je kan ongeveer 0.7in neerslag/maand gedurende deze periode verwachten.
 • Van november tot december het klimaat is heerlijk. in de ochtend is dit gemiddeld 61°F en je kan ongeveer 2in neerslag/maand gedurende deze periode verwachten.

Larnaca : LarnacaGrafieken: temperatuur en regenval in Larnaca

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Larnaca: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de temperatuur van het zeewater, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

Zeetemperatuur

Vochtigheid


Drukte en het toerististenseizoen in Larnaca

Ontdek met onze gegevens en grafieken wanneer het hoogseizoen is voor toeristen in Larnaca (en dus de periode waarin de toeristendrukte het grootst is) en wanneer het laagseizoen is.

Toeristenseizoen in Larnaca

 • Zeer laagseizoen in Larnaca
  De maanden met het laagste aantal toeristen zijn: Januari, Februari, Maart en December.
 • Laagseizoen in Larnaca
  De maanden met weinig toeristendrukte zijn: November.
 • Hoogseizoen in Larnaca
  Het aantal toeristen in Larnaca is hoog in: April, Mei en Juni.
 • Zeer hoogseizoen in Larnaca
  De toeristendrukte in Larnaca is op zijn hoogtepunt in Juli, Augustus, September en Oktober.

Grafiek: aanwezigheidsindex van Larnaca van maand tot maand


Meest geschikte periode voor lage prijzen in Larnaca

Gemiddelde hotelprijs in Larnaca van maand tot maand

Over het algemeen is November de goedkoopste maand voor een hotelkamer in Larnaca. Dus is het nu een goed moment om geld te gaan besparen! Omgekeerd is Augustus, statistisch gezien, de duurste maand van het jaar in de hotelbranche.

Boek een hotelkamer tegen de beste prijs

Gemiddelde prijs van vluchten naar Larnaca

De prijs van een retourvlucht Amsterdam - Larnaca is gemiddeld goedkoper bij een vertrek in november (gemiddeld € 167): dit is de beste periode voor reizigers met een beperkt budget. Daarentegen riskeert u bij een vertrek in augustus, een duurder vliegticket van € 151 om naar Larnaca te vliegen.

Vind een vlucht tegen de beste prijs

Gemiddelde prijs voor een huurauto in Larnaca

Een auto huren in Larnaca kost gemiddeld € 10 per dag. Deze prijs varieert ongeveer € 10 afhankelijk van de maand. Zo kost in maart de huur van een auto voor 24 uur gemiddeld € 5, dit is dus de beste periode om geld te besparen! In augustus daarentegen bedraagt de gemiddelde prijs € 15.

Huur een auto tegen de beste prijsAndere steden en plaatsen nabij Larnaca

Chargement en cours
Legende: Larnaca andere locaties

Verander eenheden