Wanneer is de beste reistijd om naar Athene te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Athene te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

  • De beste maanden voor goed weer in Athene zijn Maart, April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober en November
  • Gemiddeld zijn de warmste maanden Juni, Juli en Augustus
  • Athene heeft droge perioden in Juli en Augustus
  • Januari is de koudste maand van het jaar
  • Augustus is de beste maand om te zwemmen

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Athene een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 50°F/56°F
24%
1.9in
Februari 54°F/58°F
24%
1.6in
Maart 58°F/61°F
20%
1.4in
April 65°F/68°F
13%
1.3in
Mei 72°F/76°F
16%
0.8in
Juni 79°F/85°F
12%
0.7in
Juli 85°F/88°F
4%
0.2in
Augustus 85°F/88°F
2%
0.2in
September 77°F/83°F
13%
0.9in
Oktober 70°F/74°F
16%
1.5in
November 61°F/65°F
17%
1.5in
December 54°F/58°F
21%
1.7in

Weer en klimaat in Athene

De favoriete stad van de liefhebbers van culturele ontdekkingen. De stad Athene trekt, net als Kreta, veel toeristen aan dankzij haar andere toeristische attracties. Door het semi-aride klimaat in Athene kunnen toeristen bijna het hele jaar door van de mooie zonnige dagen genieten. Net als in het zuiden van Italië zijn de winters daar ondanks een zekere vochtigheid zacht. De zomers zijn er warm en droog, met lange, heldere dagen. En als de lente een goede gelegenheid is om vooruit al van het prachtige weer te proeven, is de herfst ideaal om je vakantie in de zon te verlengen.

Klimaat in de lente in Athene

Vanaf het begin van de lente (een periode die met de laatste tien dagen van maart samenvalt) is het al mogelijk om gewoon lichte kleding te dragen om je comfortabel te voelen. De weersomstandigheden doen denken aan die van Santorini: de aangename warmte gaat hand in hand met de mooie zonnige dagen.

Klimaat in de zomer in Athene

In de zomer, tussen eind juni en september, is de warmte op zijn hoogtepunt. De temperaturen zijn snel hoger dan 30°C, zoals in de meeste Griekse steden, zelfs in Thessaloniki. Aangezien deze periode ook de droogste van het jaar is, zijn de regenbuien zeer zeldzaam, waardoor er plaats is voor een heerlijke zonneschijn.

Klimaat in de herfst in Athene

Je bent niet verplicht om naar de charmante eilanden van de Middellandse Zee (zoals het eiland Mykonos) te gaan om van de herfstzon te genieten. In Athene zijn de warmte en de prachtige zon er nog steeds in oktober en november. Het is pas in december dat je de frisheid begint te voelen, vooral in de uren na zonsopgang.

Klimaat in de winter in Athene

De temperaturen in Athene zijn zachter dan die van Delphi, en ze laten je denken aan de klimatologische omstandigheden van het eiland Chios. De zachtheid en aangename aanwezigheid van de zon maken het weer perfect voor een ontspannend verblijf, vooral als je weg van de strenge winter van bepaalde delen van de wereld wilt gaan.

Athene : Athènes - Acropole - Parthénon - 11-08-2008 - 8h17Grafieken: temperatuur en regenval in Athene

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Athene: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de temperatuur van het zeewater, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

Zeetemperatuur

VochtigheidKaart van Griekenland

Athene verschijnt op de onderstaande kaart met een blauw pictogram. De andere steden of locaties in Griekenland verschijnen op de kaart met een zwart pictogram. Klik op informatie over het klimaat.

Chargement en cours
Legende: Athene andere locaties

Belangrijkste steden in Griekenland

Bekijk de volledige lijst met steden

Verander eenheden