Wanneer is de beste reistijd om naar Palermo te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Palermo te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

 • De beste maanden voor goed weer in Palermo zijn Maart, April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober en November
 • Gemiddeld zijn de warmste maanden Juli en Augustus
 • De koudste maanden zijn Januari en Februari
 • De meest regenachtige maanden zijn Februari, September en Oktober
 • Augustus is de beste maand om te zwemmen


Het weer in Palermo gedurende het hele jaar

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Palermo een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 50°F/58°F
4.1in
Februari 49°F/58°F
4.6in
Maart 52°F/61°F
3.3in
April 58°F/67°F
2.4in
Mei 65°F/72°F
1.9in
Juni 74°F/81°F
0.9in
Juli 79°F/88°F
0.5in
Augustus 79°F/88°F
1.6in
September 74°F/81°F
5.2in
Oktober 67°F/74°F
5.3in
November 59°F/67°F
3.2in
December 52°F/59°F
2.8in


Weer en klimaat in Palermo

Palermo is dankzij zijn geografische ligging een stad met een mediterraan klimaat: zachte en over het algemeen vochtige winters, warme en droge zomers, zachte en aangename overgangseizoenen, versterkt door de aanwezigheid van de zon, en dit het hele jaar door. Toeristen die Palermo bezoeken, hebben altijd de gelegenheid om zich te amuseren, welke maand ze ook kiezen. Afhankelijk van de voorkeur van elk: de mogelijkheden zijn talrijk. Lente, zomer of herfst? Meestal zorgt het klimaat van Palermo ervoor dat je van een aangename warmte en mooie zonnige dagen met een heldere hemel kan profiteren. Het is aan jou om het beste moment te kiezen dat bij jou past.

Klimaat van Palermo in de zomer

Het zomerseizoen in Palermo biedt haar bezoekers een paar maanden lang prachtige weersomstandigheden. Net als Olbia (Sardinië), zijn de dagen helder, met een aangename ochtendwarmte, mooie dagen met een heldere lucht, en vooral de verzekering dat er geen regen is die je vakantie zou kunnen verstoren. Je hebt geweldige kansen om te zwemmen en van de aangename warmte van de zee te genieten, of in de schaduw van een paraplu te zonnebaden. Halverwege de dag, wanneer de warmte op zijn hoogtepunt is, kun je natuurlijk veel plezier met je dierbaren beleven, tijdens de heerlijke zomeravonden.

Klimaat van Palermo in de winter

De winter in Palermo vertoont een zekere gelijkenis met die van Cagliari en is zeer zacht, met wintertemperaturen die tussen 8°C en 15°C schommelen. En dankzij de nabijheid van de Middellandse Zee, die flink het klimaat in Palermo beïnvloedt, is er in het winterseizoen zelden sneeuw. Je kunt je perfect gemakkelijk en comfortabel voelen door gewoon een lichte trui of geschikte kleding te dragen. En ondanks de toename in intensiteit en frequentie van buien, is het weer in Palermo zachter in de winter, vergeleken met dat van Rimini of dat van Florence.

Klimaat van Palermo in de lente

Het lenteseizoen is dat van een aangename zoetheid. Van half maart tot eind mei blijven de temperaturen stijgen, om je zo van prachtige klimatologische omstandigheden te laten profiteren. En naarmate de dagen verstrijken, is het weer mogelijk om je T-shirt en korte broek aan te trekken om zo, ver van de drukte, de wonderen van het eiland te ontdekken. Net als Capri is het een van de meest populaire bestemmingen, voor zowel Italianen als buitenlandse toeristen. Ze kunnen inderdaad ontspannen aan het strand, of door de straten van de stad slenteren, die, zoals alle zichzelf respecterende mediterrane steden, met bloemen en betoverende geuren versierd is.

Klimaat van Palermo in de herfst

September kondigt het einde van de zomer aan. Zelfs als de temperaturen rond de middag je toelaten om je zomervakantie te verlengen, zullen de ochtendtemperaturen al wat zachter worden. Hoewel de maand oktober over het algemeen gunstig is voor lichte zomerkleding, zijn de eerste dagen van november niet meer zo comfortabel. Vergeet niet om een paar lichte truien bij de hand te hebben, want de nachten en vroege ochtenden zijn weer fris.

Palermo :
Grafieken: temperatuur en regenval in Palermo

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Palermo: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de temperatuur van het zeewater, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

Zeetemperatuur

Vochtigheid


Drukte en het toerististenseizoen in Palermo

Ontdek met onze gegevens en grafieken wanneer het hoogseizoen is voor toeristen in Palermo (en dus de periode waarin de toeristendrukte het grootst is) en wanneer het laagseizoen is.

Toeristenseizoen in Palermo

 • Zeer laagseizoen in Palermo
  De maanden met het laagste aantal toeristen zijn: Januari, Februari, Maart en November.
 • Laagseizoen in Palermo
  De maanden met weinig toeristendrukte zijn: April en December.
 • Hoogseizoen in Palermo
  Het aantal toeristen in Palermo is hoog in: Mei, Juni, Juli, September en Oktober.
 • Zeer hoogseizoen in Palermo
  De toeristendrukte in Palermo is op zijn hoogtepunt in Augustus.

Grafiek: aanwezigheidsindex van Palermo van maand tot maand


Meest geschikte periode voor lage prijzen in Palermo

Gemiddelde hotelprijs in Palermo van maand tot maand

Over het algemeen is Februari de goedkoopste maand voor een hotelkamer in Palermo. Dus is het nu een goed moment om geld te gaan besparen! Omgekeerd is September, statistisch gezien, de duurste maand van het jaar in de hotelbranche.

Boek een hotelkamer tegen de beste prijs

Gemiddelde prijs van vluchten naar Palermo

De prijs van een retourvlucht Amsterdam - Palermo is gemiddeld goedkoper bij een vertrek in november (gemiddeld € 132): dit is de beste periode voor reizigers met een beperkt budget. Daarentegen riskeert u bij een vertrek in augustus, een duurder vliegticket van € 58 om naar Palermo te vliegen.

Vind een vlucht tegen de beste prijs

Gemiddelde prijs voor een huurauto in Palermo

Een auto huren in Palermo kost gemiddeld € 19 per dag. Deze prijs varieert ongeveer € 13 afhankelijk van de maand. Zo kost in maart de huur van een auto voor 24 uur gemiddeld € 11, dit is dus de beste periode om geld te besparen! In juli daarentegen bedraagt de gemiddelde prijs € 24.

Huur een auto tegen de beste prijsAndere steden en plaatsen nabij Palermo

Chargement en cours
Legende: Palermo andere locaties

Verander eenheden