Wanneer is de beste reistijd om naar Bilbao te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Bilbao te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

 • De beste maanden voor goed weer in Bilbao zijn April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober en November
 • Gemiddeld zijn de warmste maanden Juli, Augustus en September
 • De koudste maanden zijn Januari en Februari
 • De meest regenachtige maanden zijn Januari, Februari en November
 • Augustus is de beste maand om te zwemmen


Het weer in Bilbao gedurende het hele jaar

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Bilbao een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 45°F/54°F
7.4in
Februari 45°F/56°F
6.7in
Maart 47°F/58°F
4.5in
April 50°F/61°F
4.3in
Mei 56°F/65°F
4.1in
Juni 63°F/72°F
4.4in
Juli 67°F/76°F
2.8in
Augustus 67°F/77°F
2.6in
September 63°F/76°F
2.8in
Oktober 58°F/70°F
3.7in
November 52°F/61°F
7.5in
December 47°F/56°F
5.6in


Weer en klimaat in Bilbao

Bilbao, de grootste stad van Baskenland, ligt aan de noordkust van Spanje, maar de klimatologische omstandigheden, die van een warm zeeklimaat, zijn het tegenovergestelde van die die kenmerkend zijn voor de kusten van Andalusië, met hun prachtige zon en warme dagen. Bilbao wordt door overvloedige regenbuien, die over het hele jaar verspreid zijn, gekenmerkt. De winters zijn zacht, en de zomertemperaturen aangenaam.

Het klimaat van Bilbao in de winter

De stad Bilbao heeft, net als Bayonne in Frankrijk, vrij zachte winterse weersomstandigheden. De temperaturen zijn zacht, maar om comfort te kunnen voelen, is het beter om geschikte kleding te dragen, vooral omdat sneeuw niet uitgesloten is. Merk op dat de dagen vaak door regenachtige afleveringen gekenmerkt worden, waardoor het weer in Bilbao behoorlijk slecht is.

Het klimaat van Bilbao in de lente

In Bilbao betekent de lente de terugkeer van mooi weer. Niet alleen zorgt de temperatuurstijging voor een aangename sfeer, maar dankzij het afnemen van neerslag zijn er veel zonnige dagen. Zo kondigen de weeromstandigheden in mei de komende zomer al aan.

Het klimaat van Bilbao in de zomer

Ja, het is er warm in juni, juli en augustus, maar het is nooit extreem, tenzij de zuidenwind opkomt en warmte meebrengt. Maar vanwege de milde ochtendatmosfeer is het beter om te wachten tot de zon hoog genoeg is om ervan te genieten. En vanwege het oceanische karakter van het klimaat in Bilbao, moeten we ook regenachtige periodes verwachten, die van tijd tot tijd voorkomen, terwijl de stad Pamplona in dezelfde periode relatief droog is.

Het klimaat van Bilbao in de herfst

De temperaturen beginnen aan het einde van de zomer te dalen. De weersomstandigheden in september en oktober blijven echter gunstig voor buitenactiviteiten. Aan de andere kant wordt de frisheid van de atmosfeer in november gevoeld, vooral wanneer de ochtendtemperaturen rond de 12°C liggen. In dit geval wordt het dragen van warme kleding aanbevolen als je je prettig wilt voelen.

Bilbao : BilbaoGrafieken: temperatuur en regenval in Bilbao

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Bilbao: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de temperatuur van het zeewater, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

Zeetemperatuur

Vochtigheid


Drukte en het toerististenseizoen in Bilbao

Ontdek met onze gegevens en grafieken wanneer het hoogseizoen is voor toeristen in Bilbao (en dus de periode waarin de toeristendrukte het grootst is) en wanneer het laagseizoen is.

Toeristenseizoen in Bilbao

 • Zeer laagseizoen in Bilbao
  De maanden met het laagste aantal toeristen zijn: Januari, Februari en Maart.
 • Laagseizoen in Bilbao
  De maanden met weinig toeristendrukte zijn: November en December.
 • Hoogseizoen in Bilbao
  Het aantal toeristen in Bilbao is hoog in: April, Mei, Juni, Juli, September en Oktober.
 • Zeer hoogseizoen in Bilbao
  De toeristendrukte in Bilbao is op zijn hoogtepunt in Augustus.

Grafiek: aanwezigheidsindex van Bilbao van maand tot maand


Meest geschikte periode voor lage prijzen in Bilbao

Gemiddelde hotelprijs in Bilbao van maand tot maand

Over het algemeen is Februari de goedkoopste maand voor een hotelkamer in Bilbao. Dus is het nu een goed moment om geld te gaan besparen! Omgekeerd is Juni, statistisch gezien, de duurste maand van het jaar in de hotelbranche.

Boek een hotelkamer tegen de beste prijs

Gemiddelde prijs van vluchten naar Bilbao

De prijs van een retourvlucht Amsterdam - Bilbao is gemiddeld goedkoper bij een vertrek in maart (gemiddeld € 148): dit is de beste periode voor reizigers met een beperkt budget. Daarentegen riskeert u bij een vertrek in december, een duurder vliegticket van € 46 om naar Bilbao te vliegen.

Vind een vlucht tegen de beste prijs

Gemiddelde prijs voor een huurauto in Bilbao

Een auto huren in Bilbao kost gemiddeld € 17 per dag. Deze prijs varieert ongeveer € 15 afhankelijk van de maand. Zo kost in februari de huur van een auto voor 24 uur gemiddeld € 11, dit is dus de beste periode om geld te besparen! In juli daarentegen bedraagt de gemiddelde prijs € 26.

Huur een auto tegen de beste prijsAndere steden en plaatsen nabij Bilbao

Chargement en cours
Legende: Bilbao andere locaties

Verander eenheden