Wanneer is de beste reistijd om naar Salou te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Salou te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

 • De beste maanden voor goed weer in Salou zijn April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober en November
 • Gemiddeld zijn de warmste maanden Juli, Augustus en September
 • De koudste maanden zijn Januari en Februari
 • De meest regenachtige maanden zijn April en Oktober
 • De beste maanden om te zwemmen zijn Juni, Juli, Augustus, September en Oktober


Het weer in Salou gedurende het hele jaar

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Salou een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 45°F/54°F
2.4in
Februari 47°F/56°F
1.7in
Maart 50°F/59°F
3in
April 54°F/63°F
4in
Mei 61°F/70°F
2.8in
Juni 70°F/77°F
2.1in
Juli 74°F/81°F
1.4in
Augustus 74°F/83°F
2.2in
September 68°F/77°F
3.2in
Oktober 63°F/70°F
4.1in
November 54°F/61°F
3.1in
December 49°F/56°F
1.8in


Weer en klimaat in Salou

De stad Salou, gelegen aan de Middellandse Zeekust van Spanje, maakt deel uit van Catalonië. Net als Barcelona heeft het een mediterraan klimaat. Vooral gewaardeerd door zomerbezoekers vanwege het relatief droge klimaat en de zonnige dagen in de zomer, is Salou ook een genot voor toeristen die van de zachtheid van de winterdagen willen genieten. Ze hoeven alleen maar comfortabele en geschikte kleding te dragen om zich op de koudste dagen comfortabel te voelen. De badplaats Salou is tijdens de zomervakantie erg druk omdat iedereen van de stranden en de perfect heerlijke zee wilt genieten.

Klimaat van Salou in de zomer

Aangename temperaturen die zachtheid en comfort bieden, mooie zonnige dagen en een heldere lucht: dit is wat jou te wachten staat in Salou gedurende de periode die van half juni tot half september loopt. En als je een fan van nietsdoen bant, dan wordt je perfect verwend met de keuze van de tientallen prachtige stranden, omdat ze je allemaal de mogelijkheid bieden om van de warme temperatuur van het zeewater te genieten, en een onvergetelijke vakantie op het strand te beleven. Je moet jezelf echter wel met zonnebrandcrème beschermen, omdat op bepaalde dagen de warmte rond de middag verbrandend kan zijn.

Klimaat van Salou in de winter

Dankzij de invloed van de Middellandse Zee is het klimaat in Salou in de winter zacht en vochtig. De temperaturen liggen tussen 8°C en 14°C, en de frequentie en intensiteit van de regen blijven ongeveer hetzelfde als voor de andere seizoenen van het jaar. En zelfs als het weer in Salou zacht blijft, zal het moeilijk zijn om gewoon in lichte kleding rond te lopen. Als de temperaturen warmer zijn in vergelijking met die van Madrid, zijn de klimatologische omstandigheden ver weg van het comfort dat je in Marbella kan voelen. En aangezien de winter zich van half december tot half maart uitstrekt, hoef je maar een paar dagen te wachten voordat de zomer terugkeert.

Klimaat van Salou in de lente

Einde maart keert de warmte terug. Hierdoor kan je perfect van prachtige klimatologische omstandigheden profiteren, om zo de stad te ontdekken. En als je niet te vlug koud hebt, zal de zachte sfeer van Salou in het lenteseizoen je perfect tevreden stellen. De ochtenden zijn inderdaad redelijk zacht, misschien zelfs fris, terwijl in de loop van de uren de temperatuurstijging je een comfortabele warmte zal bieden. Deze periode is ideaal om over de beroemde promenade te slenteren, zonder het risico te lopen om last te hebben van de warmte. Bovenal heb je de mogelijkheid om van het strand te genieten en zo in alle rust te ontspannen. Onthoud echter dat de watertemperatuur niet altijd ideaal is.

Klimaat van Salou in de herfst

In deze tijd van het jaar verwelkomt Salou zijn bezoekers met de medeplichtigheid van zijn klimaat. De zoetheid van de sfeer, de aangename aanwezigheid van de zon, de heldere lucht en zonnige dagen zorgen ervoor dat je perfect je zomervakantie kan verlengen. In tegenstelling tot steden in het binnenland zoals Zaragoza, die zich al op de winter voorbereidt, biedt Salou haar bewoners de mogelijkheid om langer van de zachte temperaturen te genieten.

Salou : Platja Llarga à SalouGrafieken: temperatuur en regenval in Salou

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Salou: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de temperatuur van het zeewater, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

Zeetemperatuur

Vochtigheid


Drukte en het toerististenseizoen in Salou

Ontdek met onze gegevens en grafieken wanneer het hoogseizoen is voor toeristen in Salou (en dus de periode waarin de toeristendrukte het grootst is) en wanneer het laagseizoen is.

Toeristenseizoen in Salou

 • Zeer laagseizoen in Salou
  De maanden met het laagste aantal toeristen zijn: Januari, Februari en Maart.
 • Laagseizoen in Salou
  De maanden met weinig toeristendrukte zijn: April, November en December.
 • Hoogseizoen in Salou
  Het aantal toeristen in Salou is hoog in: Mei, Juni, September en Oktober.
 • Zeer hoogseizoen in Salou
  De toeristendrukte in Salou is op zijn hoogtepunt in Juli en Augustus.

Grafiek: aanwezigheidsindex van Salou van maand tot maand


Meest geschikte periode voor lage prijzen in Salou

Gemiddelde hotelprijs in Salou van maand tot maand

Over het algemeen is Maart de goedkoopste maand voor een hotelkamer in Salou. Dus is het nu een goed moment om geld te gaan besparen! Omgekeerd is Augustus, statistisch gezien, de duurste maand van het jaar in de hotelbranche.

Boek een hotelkamer tegen de beste prijsAndere steden en plaatsen nabij Salou

Chargement en cours
Legende: Salou andere locaties

Verander eenheden