Wanneer is de beste reistijd om naar Bodrum te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Bodrum te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

  • De beste maanden voor goed weer in Bodrum zijn Maart, April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November en December
  • Gemiddeld zijn de warmste maanden Juli, Augustus en September
  • Bodrum heeft droge perioden in Juni, Juli, Augustus en September
  • De koudste maanden zijn Januari en Februari
  • Januari is de meest regenachtige maand
  • De beste maanden om te zwemmen zijn Juni, Juli, Augustus, September en Oktober

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Bodrum een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 54°F/58°F
38%
5.3in
Februari 56°F/59°F
33%
2.6in
Maart 58°F/61°F
20%
1.9in
April 63°F/67°F
16%
1.2in
Mei 68°F/72°F
11%
0.5in
Juni 76°F/79°F
6%
0.3in
Juli 81°F/85°F
1%
0in
Augustus 81°F/85°F
0%
0in
September 76°F/81°F
6%
0.4in
Oktober 70°F/74°F
18%
1.8in
November 65°F/68°F
18%
2.2in
December 58°F/61°F
33%
3.2in

Weer en klimaat in Bodrum

Warme en droge zomers, zachte en lichtjes vochtige winters; dit zijn de karakteristieke omstandigheden van het droge mediterrane klimaat dat je in Bodrum kan vinden. Deze kuststad van Turkije wordt inderdaad door zijn geografische ligging en de nabijheid van de Middellandse Zee begunstigd, net als zijn buren Marmaris en Antalya. Hierdoor is het klimaat in Bodrum het hele jaar door aangenaam. De winter wordt door een zekere zachtheid gekenmerkt, zelfs als sporadische stortbuien soms de toeristen teleurstellen. In de zomer daarentegen is het niet ongebruikelijk om een paar dagen lang sterke warmte te hebben. En als de klimatologische omstandigheden van het lenteseizoen je aan de herfst laten denken, is er toch een klein verschil.

Klimaat van Bodrum in de zomer

Begin juni stijgt de warmte meer en meer, vooral rond de middag. Zeg maar welkom aan de zomer en maak je klaar voor de te komen warme dagen. De neerslag neemt nog meer af naarmate het verstrijken van de dagen, en wordt zo aan de voorwaarden voldaan om de zomerbezoekers met aangename klimaatomstandigheden te bevoordelen. Het is nu de perfecte tijd voor T-shirts en andere lichte kleding. In deze tijd van het jaar neemt de bevolking van Bodrum zichtbaar toe, omdat internationale en nationale toeristen, zoals de inwoners van Ankara, van de aangename temperatuur van het water komen profiteren.

Klimaat van Bodrum in de winter

Meestal is de zon, de onvermoeibare handlanger van het weer in Bodrum, er om je aangename momenten te laten beleven. De temperaturen zijn wel relatief fris, maar aangezien de laagste waarden boven de 13°C blijven, heb je nog perfect de mogelijkheid om acceptabele klimatologische omstandigheden te hebben. Je hoeft alleen maar goed op het lokale weerbericht te letten, om niet door de buien verrast te worden. Hoe dan ook, dankzij het klimaat van Bodrum in de winter is het perfect mogelijk om er de kersttijd door te brengen in aangename omstandigheden. Deze omstandigheden blijven zeker niet onopgemerkt voor de inwoners van Istanbul, die een aangename wintervakantie willen doorbrengen, weg van de koude dagen en ijskoude regen.

Klimaat van Bodrum in de lente

Met de aankomst van de lente regent het hier minder, en kun je de geleidelijke stijging van de temperaturen voelen. Vanaf begin april heb je de mogelijkheid om je onder aangename, zachte klimatologische omstandigheden te ontspannen: zonnige dagen, comfortabele temperaturen, lage intensiteit van regenbuien en schaarse regen. Kortom: het tegenovergestelde van het klimaat in Bursa in deze periode. Soms kan het 's ochtends een beetje fris zijn, en in dit geval is het dragen van comfortabele kleding aangeraden. Mei is de perfecte maand om er een aangename vakantie door te brengen, weg van de drukte. Historische monumenten bezoeken of dagen op het strand doorbrengen zijn activiteiten die je in alle rust kunt doen.

Klimaat van Bodrum in de herfst

In het herfstseizoen profiteer je van een prachtig weer in Bodrum: zonnige dagen en de hele dag door een aangename sfeer, dankzij de lagere temperaturen. Oktober is een perfecte maand om hier te ontspannen, en de watertemperatuur is nog steeds aangenaam. En zelfs als de avonden wat frisser kunnen zijn, is er in november een oplossing die zowel praktisch als leuk is: in een van de trendy nachtclubs in de stad dansen. De herfst is een geweldig seizoen om de andere attracties van deze stad te ontdekken.

Bodrum : BodrumGrafieken: temperatuur en regenval in Bodrum

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Bodrum: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de temperatuur van het zeewater, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

Zeetemperatuur

VochtigheidKaart van Turkije

Bodrum verschijnt op de onderstaande kaart met een blauw pictogram. De andere steden of locaties in Turkije verschijnen op de kaart met een zwart pictogram. Klik op informatie over het klimaat.

Chargement en cours
Legende: Bodrum andere locaties

Belangrijkste steden in Turkije

Bekijk de volledige lijst met steden

Verander eenheden