Wanneer is de beste reistijd om naar Sydney te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Sydney te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

  • Het weer is het hele jaar goed in Sydney
  • Gemiddeld zijn de warmste maanden Januari, Februari, Maart en December
  • De koudste maanden zijn Juni, Juli en Augustus
  • De meest regenachtige maanden zijn Februari en Maart
  • De beste maanden om te zwemmen zijn Januari, Februari, Maart, April en December

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Sydney een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 74°F/81°F
30%
2.5in
Februari 74°F/79°F
35%
3.7in
Maart 72°F/77°F
39%
3.1in
April 67°F/74°F
31%
2.2in
Mei 61°F/68°F
21%
1.9in
Juni 58°F/63°F
29%
2.4in
Juli 56°F/63°F
15%
1.3in
Augustus 58°F/65°F
18%
1.4in
September 61°F/70°F
19%
1.3in
Oktober 65°F/72°F
26%
2in
November 68°F/76°F
26%
2in
December 70°F/79°F
23%
1.4in

Weer en klimaat in Sydney

Gelegen aan de oostkust van de New South Wales-regio, in Australië, geniet de stad Sydney het hele jaar door van een zacht en zonnig klimaat. Net als Adelaide, een zuidelijke stad in de Zuid-Australische regio, wordt Sydney door een zeeklimaat gedomineerd, kenmerkend voor de oostkust van het eiland. Het is ook door een warmer seizoen gekenmerkt, van november tot maart, en door een zachter seizoen van april tot oktober. Het weer in Sydney onderscheidt zich door een lichte regen die het hele jaar door wordt verspreid.

Het warme seizoen in Sydney

Vanwege de nabijheid van de Tasmanzee, wordt het klimaat van Sydney tijdens het warme seizoen door een lichte temperatuurstijging en een toename van neerslag gekenmerkt. Het blijft echter aangenaam voor toeristische activiteiten, omdat temperaturen, rond de 28°C, zelden hinderlijke temperaturen bereiken. Vergeleken met het klimaat van de stad Cairns, dat meer een tropisch klimaat heeft, is dat van Sydney zeer zacht. De zon is er nog steeds, ondanks de aanwezigheid van sporadische regen.

Het zachte seizoen in Sydney

Van april tot oktober koelt het Sydney-klimaat wat af. Maar de winter in Sydney is echter niet streng, omdat de temperatuurverschillen niet erg groot zijn. Net als in Brisbane en Melbourne, is het weer in Sydney aangenaam. Als de regenbuien minder intens tijdens het koude seizoen zijn, zijn ze niettemin aanwezig. En met de zon waardoor Sydney in haar weldadige warmte blijft baden, leent de stad Sydney zich in deze periode perfect voor allerlei activiteiten. Bovendien is het nachtleven in Sydney een van de drukste van Australië, zoals blijkt uit het beroemde operagebouw van de stad.

Sydney : Sydney
Grafieken: temperatuur en regenval in Sydney

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Sydney: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de temperatuur van het zeewater, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

Zeetemperatuur

VochtigheidKaart van Australië

Sydney verschijnt op de onderstaande kaart met een blauw pictogram. De andere steden of locaties in Australië verschijnen op de kaart met een zwart pictogram. Klik op informatie over het klimaat.

Chargement en cours
Legende: Sydney andere locaties

Belangrijkste steden in Australië

Bekijk de volledige lijst met steden

Verander eenheden