Vluchten naar Portugal vanuit Amsterdam

De gemiddelde prijs om naar Portugal te gaan vanuit Amsterdam is € 213 (retour). Het varieert van € 181 (Lissabon) tot € 568 (Flores Island) afhankelijk van de bestemming. De onderstaande informatie geeft u inzicht in de gemiddelde prijs van Amsterdam-Portugal vluchten gemiddeld over het hele jaar en maand per maand, evenals de beste tijd om uw vliegtickets te kopen voor verschillende steden: Ponta Delgada, Lissabon, Porto, Faro (Algarve), Funchal, Flores Island, Angra do Heroismo (Terceira), São Jorge en Santa Maria (Azoren).

Stad Gemiddelde prijs Goedkoopste maanden om te reizen
Ponta Delgada€ 275januari (de goedkoopste), februari, maart, november, december
Lissabon€ 181januari (de goedkoopste), februari, maart, september, november
Porto€ 230januari (de goedkoopste), februari, maart, november
Faro (Algarve)€ 227januari, februari, maart, april, juni, september, november (de goedkoopste), december
Funchal€ 315januari (de goedkoopste), februari, maart, november, december
Flores Island€ 568februari, maart, april, mei (de goedkoopste), juni, juli, augustus, september, oktober, november
Angra do Heroismo (Terceira)€ 276januari (de goedkoopste), februari, maart, september, oktober, november
São Jorge€ 442november
Santa Maria (Azoren)€ 502januari (de goedkoopste), februari, maart, april, mei, juni, juli, september, oktober, november

Prijs van retourticket Amsterdam-Portugal maand per maand

Maand Gemiddelde prijs Onze mening
Januari€ 128 naar € 403goede prijs
Februari€ 159 naar € 510goede prijs
Maart€ 154 naar € 565juiste prijs
April€ 204 naar € 528hoge prijs
Mei€ 214 naar € 466hoge prijs
Juni€ 188 naar € 467hoge prijs
Juli€ 240 naar € 552zeer hoge prijs
Augustus€ 236 naar € 622zeer hoge prijs
September€ 156 naar € 484juiste prijs
Oktober€ 175 naar € 540hoge prijs
November€ 134 naar € 560goede prijs
December€ 173 naar € 872zeer hoge prijs

Hoe worden deze gegevens berekend?

We hebben een steekproef van 64186 vliegticketprijzen uit voorgaande jaren bestudeerd voor vluchten naar Portugal vanuit Amsterdam en kunnen zo nauwkeurige en geloofwaardige prijsvariatietrends vaststellen op basis van verschillende parameters. Natuurlijk kunnen de prijzen van jaar tot jaar variëren, maar het seizoensgebonden aspect van deze gegevens (terugkerende schoolvakanties, evenementen... van jaar tot jaar) maakt deze statistieken behoorlijk betrouwbaar.


De GOEDE prijs van een vlucht naar Portugal vanuit Amsterdam

Gemiddelde prijs per maand voor een retourvlucht naar Ponta Delgada in Portugal

De gemiddelde prijs voor een retourvlucht van Amsterdam naar Ponta Delgada is € 275. U kunt minder betalen door gebruik te maken van de onderstaande statistieken en een vertrekmaand te kiezen waarin de prijs meestal laag is (zie grafiek hieronder). Voor meer details, bezoek de pagina over de prijs van Amsterdam-Ponta Delgada vluchten.

Om de beste prijs te krijgen...

neem een vlucht met tussenstop(s)

vertrek op een dinsdag

terug op een dinsdag

Gegevensanalyse:

Reis in januari naar Ponta Delgada in Portugal voor de beste prijs (€ 209, bespaar € 66 in vergelijking met de gemiddelde prijs voor het jaar, die € 275 is). Vermijd de maand augustus, die statistisch gezien het duurst is (€ 389, wat € 114 meer is dan de gemiddelde prijs).

Maandelijkse prijzen in detail voor Amsterdam-Ponta Delgada en andere statistieken

Gemiddelde prijs per maand voor een retourvlucht naar Lissabon in Portugal

De gemiddelde prijs voor een retourvlucht van Amsterdam naar Lissabon is € 181. U kunt minder betalen door gebruik te maken van de onderstaande statistieken en een vertrekmaand te kiezen waarin de prijs meestal laag is (zie grafiek hieronder). Voor meer details, bezoek de pagina over de prijs van Amsterdam-Lissabon vluchten.

Om de beste prijs te krijgen...

neem een rechtstreekse vlucht

vertrek op een woensdag

terug op een woensdag

Gegevensanalyse:

Reis in januari naar Lissabon in Portugal voor de beste prijs (€ 128, bespaar € 53 in vergelijking met de gemiddelde prijs voor het jaar, die € 181 is). Vermijd de maand juli, die statistisch gezien het duurst is (€ 240, wat € 59 meer is dan de gemiddelde prijs).

Maandelijkse prijzen in detail voor Amsterdam-Lissabon en andere statistieken

Gemiddelde prijs per maand voor een retourvlucht naar Porto in Portugal

De gemiddelde prijs voor een retourvlucht van Amsterdam naar Porto is € 230. U kunt minder betalen door gebruik te maken van de onderstaande statistieken en een vertrekmaand te kiezen waarin de prijs meestal laag is (zie grafiek hieronder). Voor meer details, bezoek de pagina over de prijs van Amsterdam-Porto vluchten.

Om de beste prijs te krijgen...

neem een vlucht met tussenstop(s)

vertrek op een woensdag

terug op een woensdag

Gegevensanalyse:

Reis in januari naar Porto in Portugal voor de beste prijs (€ 168, bespaar € 62 in vergelijking met de gemiddelde prijs voor het jaar, die € 230 is). Vermijd de maand augustus, die statistisch gezien het duurst is (€ 287, wat € 57 meer is dan de gemiddelde prijs).

Maandelijkse prijzen in detail voor Amsterdam-Porto en andere statistieken

Gemiddelde prijs per maand voor een retourvlucht naar Faro (Algarve) in Portugal

De gemiddelde prijs voor een retourvlucht van Amsterdam naar Faro (Algarve) is € 227. U kunt minder betalen door gebruik te maken van de onderstaande statistieken en een vertrekmaand te kiezen waarin de prijs meestal laag is (zie grafiek hieronder). Voor meer details, bezoek de pagina over de prijs van Amsterdam-Faro (Algarve) vluchten.

Om de beste prijs te krijgen...

neem een vlucht met tussenstop(s)

vertrek op een woensdag

terug op een woensdag

Gegevensanalyse:

Reis in november naar Faro (Algarve) in Portugal voor de beste prijs (€ 173, bespaar € 54 in vergelijking met de gemiddelde prijs voor het jaar, die € 227 is). Vermijd de maand juli, die statistisch gezien het duurst is (€ 326, wat € 99 meer is dan de gemiddelde prijs).

Maandelijkse prijzen in detail voor Amsterdam-Faro (Algarve) en andere statistieken

Gemiddelde prijs per maand voor een retourvlucht naar Funchal in Portugal

De gemiddelde prijs voor een retourvlucht van Amsterdam naar Funchal is € 315. U kunt minder betalen door gebruik te maken van de onderstaande statistieken en een vertrekmaand te kiezen waarin de prijs meestal laag is (zie grafiek hieronder). Voor meer details, bezoek de pagina over de prijs van Amsterdam-Funchal vluchten.

Om de beste prijs te krijgen...

neem een vlucht met tussenstop(s)

vertrek op een vrijdag

terug op een zondag

Gegevensanalyse:

Reis in januari naar Funchal in Portugal voor de beste prijs (€ 200, bespaar € 115 in vergelijking met de gemiddelde prijs voor het jaar, die € 315 is). Vermijd de maand augustus, die statistisch gezien het duurst is (€ 436, wat € 121 meer is dan de gemiddelde prijs).

Maandelijkse prijzen in detail voor Amsterdam-Funchal en andere statistieken

Gemiddelde prijs per maand voor een retourvlucht naar Flores Island in Portugal

De gemiddelde prijs voor een retourvlucht van Amsterdam naar Flores Island is € 568. U kunt minder betalen door gebruik te maken van de onderstaande statistieken en een vertrekmaand te kiezen waarin de prijs meestal laag is (zie grafiek hieronder). Voor meer details, bezoek de pagina over de prijs van Amsterdam-Flores Island vluchten.

Om de beste prijs te krijgen...

neem een vlucht met tussenstop(s)

vertrek op een maandag

terug op een maandag

Gegevensanalyse:

Reis in mei naar Flores Island in Portugal voor de beste prijs (€ 446, bespaar € 122 in vergelijking met de gemiddelde prijs voor het jaar, die € 568 is). Vermijd de maand augustus, die statistisch gezien het duurst is (€ 622, wat € 54 meer is dan de gemiddelde prijs).

Maandelijkse prijzen in detail voor Amsterdam-Flores Island en andere statistieken

Gemiddelde prijs per maand voor een retourvlucht naar Angra do Heroismo (Terceira) in Portugal

De gemiddelde prijs voor een retourvlucht van Amsterdam naar Angra do Heroismo (Terceira) is € 276. U kunt minder betalen door gebruik te maken van de onderstaande statistieken en een vertrekmaand te kiezen waarin de prijs meestal laag is (zie grafiek hieronder). Voor meer details, bezoek de pagina over de prijs van Amsterdam-Angra do Heroismo (Terceira) vluchten.

Om de beste prijs te krijgen...

neem een vlucht met tussenstop(s)

vertrek op een vrijdag

terug op een dinsdag

Gegevensanalyse:

Reis in januari naar Angra do Heroismo (Terceira) in Portugal voor de beste prijs (€ 215, bespaar € 61 in vergelijking met de gemiddelde prijs voor het jaar, die € 276 is). Vermijd de maand augustus, die statistisch gezien het duurst is (€ 375, wat € 99 meer is dan de gemiddelde prijs).

Maandelijkse prijzen in detail voor Amsterdam-Angra do Heroismo (Terceira) en andere statistieken

Gemiddelde prijs per maand voor een retourvlucht naar São Jorge in Portugal

De gemiddelde prijs voor een retourvlucht van Amsterdam naar São Jorge is € 442. U kunt minder betalen door gebruik te maken van de onderstaande statistieken en een vertrekmaand te kiezen waarin de prijs meestal laag is (zie grafiek hieronder). Voor meer details, bezoek de pagina over de prijs van Amsterdam-São Jorge vluchten.

Om de beste prijs te krijgen...

neem een vlucht met tussenstop(s)

vertrek op een woensdag

terug op een dinsdag

Gegevensanalyse:

Reis in november naar São Jorge in Portugal voor de beste prijs (€ 375, bespaar € 67 in vergelijking met de gemiddelde prijs voor het jaar, die € 442 is). Vermijd de maand augustus, die statistisch gezien het duurst is (€ 536, wat € 94 meer is dan de gemiddelde prijs).

Maandelijkse prijzen in detail voor Amsterdam-São Jorge en andere statistieken

Gemiddelde prijs per maand voor een retourvlucht naar Santa Maria (Azoren) in Portugal

De gemiddelde prijs voor een retourvlucht van Amsterdam naar Santa Maria (Azoren) is € 502. U kunt minder betalen door gebruik te maken van de onderstaande statistieken en een vertrekmaand te kiezen waarin de prijs meestal laag is (zie grafiek hieronder). Voor meer details, bezoek de pagina over de prijs van Amsterdam-Santa Maria (Azoren) vluchten.

Om de beste prijs te krijgen...

neem een vlucht met tussenstop(s)

vertrek op een zondag

terug op een donderdag

Gegevensanalyse:

Reis in januari naar Santa Maria (Azoren) in Portugal voor de beste prijs (€ 403, bespaar € 99 in vergelijking met de gemiddelde prijs voor het jaar, die € 502 is). Vermijd de maand december, die statistisch gezien het duurst is (€ 872, wat € 370 meer is dan de gemiddelde prijs).

Maandelijkse prijzen in detail voor Amsterdam-Santa Maria (Azoren) en andere statistieken


Top prijzen Amsterdam-Portugal

Heen- en terugreisDataPrijs
Amsterdam → Lissabon06-11 tot 20-11-2024€ 103 
Amsterdam → Lissabon12-12 tot 16-12-2024€ 112 
Amsterdam → Lissabon03-01 tot 24-01-2025€ 102 
Amsterdam → Lissabon09-01 tot 16-01-2025€ 103 
Amsterdam → Lissabon10-01 tot 24-01-2025€ 97 
Amsterdam → Lissabon01-02 tot 18-02-2025€ 108 
Amsterdam → Lissabon09-02 tot 18-02-2025€ 96 
Amsterdam → Lissabon10-02 tot 17-02-2025€ 99 
Amsterdam → Lissabon02-03 tot 06-03-2025€ 104 
Amsterdam → Lissabon15-03 tot 19-03-2025€ 111 


Wanneer vliegtickets kopen om naar Portugal te gaan (vanuit Amsterdam)?

Het beste moment om uw vliegticket van Amsterdam naar Ponta Delgada te kopen

De prijs van tickets naar Ponta Delgada varieert afhankelijk van hoe ver van tevoren je boekt. De onderstaande grafiek toont de gemiddelde prijs van tickets op basis van het aantal maanden voor vertrek. Een andere belangrijke factor is de boekingsdag. Volgens onze berekeningen moet je je vlucht van Amsterdam naar Ponta Delgada op een dinsdag boeken om goedkopere prijzen te krijgen. Voor meer details, bezoek de pagina wanneer vliegtickets naar Ponta Delgada kopen.

Gegevensanalyse:

Koop uw vliegticket om naar Ponta Delgada in Portugal te gaan 11 tot 12 maanden voor vertrek om de beste prijs te krijgen (de gemiddelde prijs in deze range is € 258 , wat € 17 besparing betekent in vergelijking met de algemene gemiddelde prijs). Koop echter uw ticket 0 tot 1 maand van tevoren niet, anders betaalt u een hoge prijs (€ 31 meer dan de gemiddelde prijs).

Wanneer uw Amsterdam-Ponta Delgada vliegticket te kopen en andere statistieken

Het beste moment om uw vliegticket van Amsterdam naar Lissabon te kopen

De prijs van tickets naar Lissabon varieert afhankelijk van hoe ver van tevoren je boekt. De onderstaande grafiek toont de gemiddelde prijs van tickets op basis van het aantal maanden voor vertrek. Een andere belangrijke factor is de boekingsdag. Volgens onze berekeningen moet je je vlucht van Amsterdam naar Lissabon op een zaterdag boeken om goedkopere prijzen te krijgen. Voor meer details, bezoek de pagina wanneer vliegtickets naar Lissabon kopen.

Gegevensanalyse:

Koop uw vliegticket om naar Lissabon in Portugal te gaan 8 tot 9 maanden voor vertrek om de beste prijs te krijgen (de gemiddelde prijs in deze range is € 153 , wat € 28 besparing betekent in vergelijking met de algemene gemiddelde prijs). Koop echter uw ticket 0 tot 1 maand van tevoren niet, anders betaalt u een hoge prijs (€ 92 meer dan de gemiddelde prijs).

Wanneer uw Amsterdam-Lissabon vliegticket te kopen en andere statistieken

Het beste moment om uw vliegticket van Amsterdam naar Porto te kopen

De prijs van tickets naar Porto varieert afhankelijk van hoe ver van tevoren je boekt. De onderstaande grafiek toont de gemiddelde prijs van tickets op basis van het aantal maanden voor vertrek. Een andere belangrijke factor is de boekingsdag. Volgens onze berekeningen moet je je vlucht van Amsterdam naar Porto op een dinsdag boeken om goedkopere prijzen te krijgen. Voor meer details, bezoek de pagina wanneer vliegtickets naar Porto kopen.

Gegevensanalyse:

Koop uw vliegticket om naar Porto in Portugal te gaan 5 tot 6 maanden voor vertrek om de beste prijs te krijgen (de gemiddelde prijs in deze range is € 209 , wat € 21 besparing betekent in vergelijking met de algemene gemiddelde prijs). Koop echter uw ticket 0 tot 1 maand van tevoren niet, anders betaalt u een hoge prijs (€ 74 meer dan de gemiddelde prijs).

Wanneer uw Amsterdam-Porto vliegticket te kopen en andere statistieken

Het beste moment om uw vliegticket van Amsterdam naar Faro (Algarve) te kopen

De prijs van tickets naar Faro (Algarve) varieert afhankelijk van hoe ver van tevoren je boekt. De onderstaande grafiek toont de gemiddelde prijs van tickets op basis van het aantal maanden voor vertrek. Een andere belangrijke factor is de boekingsdag. Volgens onze berekeningen moet je je vlucht van Amsterdam naar Faro (Algarve) op een dinsdag boeken om goedkopere prijzen te krijgen. Voor meer details, bezoek de pagina wanneer vliegtickets naar Faro (Algarve) kopen.

Gegevensanalyse:

Koop uw vliegticket om naar Faro (Algarve) in Portugal te gaan 7 tot 8 maanden voor vertrek om de beste prijs te krijgen (de gemiddelde prijs in deze range is € 212 , wat € 15 besparing betekent in vergelijking met de algemene gemiddelde prijs). Koop echter uw ticket 0 tot 1 maand van tevoren niet, anders betaalt u een hoge prijs (€ 57 meer dan de gemiddelde prijs).

Wanneer uw Amsterdam-Faro (Algarve) vliegticket te kopen en andere statistieken

Het beste moment om uw vliegticket van Amsterdam naar Funchal te kopen

De prijs van tickets naar Funchal varieert afhankelijk van hoe ver van tevoren je boekt. De onderstaande grafiek toont de gemiddelde prijs van tickets op basis van het aantal maanden voor vertrek. Een andere belangrijke factor is de boekingsdag. Volgens onze berekeningen moet je je vlucht van Amsterdam naar Funchal op een dinsdag boeken om goedkopere prijzen te krijgen. Voor meer details, bezoek de pagina wanneer vliegtickets naar Funchal kopen.

Gegevensanalyse:

Koop uw vliegticket om naar Funchal in Portugal te gaan 11 tot 12 maanden voor vertrek om de beste prijs te krijgen (de gemiddelde prijs in deze range is € 242 , wat € 73 besparing betekent in vergelijking met de algemene gemiddelde prijs). Koop echter uw ticket 2 tot 3 maanden van tevoren niet, anders betaalt u een hoge prijs (€ 57 meer dan de gemiddelde prijs).

Wanneer uw Amsterdam-Funchal vliegticket te kopen en andere statistieken

Het beste moment om uw vliegticket van Amsterdam naar Flores Island te kopen

De prijs van tickets naar Flores Island varieert afhankelijk van hoe ver van tevoren je boekt. De onderstaande grafiek toont de gemiddelde prijs van tickets op basis van het aantal maanden voor vertrek. Een andere belangrijke factor is de boekingsdag. Volgens onze berekeningen moet je je vlucht van Amsterdam naar Flores Island op een vrijdag boeken om goedkopere prijzen te krijgen. Voor meer details, bezoek de pagina wanneer vliegtickets naar Flores Island kopen.

Gegevensanalyse:

Koop uw vliegticket om naar Flores Island in Portugal te gaan 1 tot 2 maanden voor vertrek om de beste prijs te krijgen (de gemiddelde prijs in deze range is € 459 , wat € 109 besparing betekent in vergelijking met de algemene gemiddelde prijs). Koop echter uw ticket 9 tot 10 maanden van tevoren niet, anders betaalt u een hoge prijs (€ 564 meer dan de gemiddelde prijs).

Wanneer uw Amsterdam-Flores Island vliegticket te kopen en andere statistieken

Het beste moment om uw vliegticket van Amsterdam naar Angra do Heroismo (Terceira) te kopen

De prijs van tickets naar Angra do Heroismo (Terceira) varieert afhankelijk van hoe ver van tevoren je boekt. De onderstaande grafiek toont de gemiddelde prijs van tickets op basis van het aantal maanden voor vertrek. Een andere belangrijke factor is de boekingsdag. Volgens onze berekeningen moet je je vlucht van Amsterdam naar Angra do Heroismo (Terceira) op een woensdag boeken om goedkopere prijzen te krijgen. Voor meer details, bezoek de pagina wanneer vliegtickets naar Angra do Heroismo (Terceira) kopen.

Gegevensanalyse:

Koop uw vliegticket om naar Angra do Heroismo (Terceira) in Portugal te gaan 10 tot 11 maanden voor vertrek om de beste prijs te krijgen (de gemiddelde prijs in deze range is € 238 , wat € 38 besparing betekent in vergelijking met de algemene gemiddelde prijs). Koop echter uw ticket 0 tot 1 maand van tevoren niet, anders betaalt u een hoge prijs (€ 43 meer dan de gemiddelde prijs).

Wanneer uw Amsterdam-Angra do Heroismo (Terceira) vliegticket te kopen en andere statistieken

Het beste moment om uw vliegticket van Amsterdam naar São Jorge te kopen

De prijs van tickets naar São Jorge varieert afhankelijk van hoe ver van tevoren je boekt. De onderstaande grafiek toont de gemiddelde prijs van tickets op basis van het aantal maanden voor vertrek. Een andere belangrijke factor is de boekingsdag. Volgens onze berekeningen moet je je vlucht van Amsterdam naar São Jorge op een vrijdag boeken om goedkopere prijzen te krijgen. Voor meer details, bezoek de pagina wanneer vliegtickets naar São Jorge kopen.

Gegevensanalyse:

Koop uw vliegticket om naar São Jorge in Portugal te gaan 7 tot 8 maanden voor vertrek om de beste prijs te krijgen (de gemiddelde prijs in deze range is € 443 , wat € -1 besparing betekent in vergelijking met de algemene gemiddelde prijs). Koop echter uw ticket 5 tot 6 maanden van tevoren niet, anders betaalt u een hoge prijs (€ 33 meer dan de gemiddelde prijs).

Wanneer uw Amsterdam-São Jorge vliegticket te kopen en andere statistieken

Het beste moment om uw vliegticket van Amsterdam naar Santa Maria (Azoren) te kopen

De prijs van tickets naar Santa Maria (Azoren) varieert afhankelijk van hoe ver van tevoren je boekt. De onderstaande grafiek toont de gemiddelde prijs van tickets op basis van het aantal maanden voor vertrek. Een andere belangrijke factor is de boekingsdag. Volgens onze berekeningen moet je je vlucht van Amsterdam naar Santa Maria (Azoren) op een vrijdag boeken om goedkopere prijzen te krijgen. Voor meer details, bezoek de pagina wanneer vliegtickets naar Santa Maria (Azoren) kopen.

Gegevensanalyse:

Koop uw vliegticket om naar Santa Maria (Azoren) in Portugal te gaan 2 tot 3 maanden voor vertrek om de beste prijs te krijgen (de gemiddelde prijs in deze range is € 420 , wat € 82 besparing betekent in vergelijking met de algemene gemiddelde prijs). Koop echter uw ticket 9 tot 10 maanden van tevoren niet, anders betaalt u een hoge prijs (€ 389 meer dan de gemiddelde prijs).

Wanneer uw Amsterdam-Santa Maria (Azoren) vliegticket te kopen en andere statistiekenWijzig valuta