Wanneer is de beste reistijd om naar Mauritius te gaan?

Bestemming in het hart van de Indische Oceaan, Mauritius heeft veel te bieden aan haar bezoekers. Hoewel het het hele jaar door mogelijk is om te reizen, is de beste tijd om naar Mauritius te gaan van mei tot oktober, tijdens de zuidelijke winter. Deze periode is perfect om te zwemmen, landschappen te ontdekken en watersporten te beoefenen.

Hoewel regen vaak voorkomt van november tot april, blijven de weersomstandigheden voldoende plezierig om ook tijdens de zuidelijke zomer naar Mauritius te reizen. De temperaturen zijn mild en de zon blijft grotendeels aanwezig. Bovendien kunnen reizigers die ervoor kiezen om het eiland te bezoeken tijdens het regenseizoen, deelnemen aan tal van culturele evenementen.

Ter plaatse is het Chinese Nieuwjaar, gevierd tussen eind januari en begin februari, even feestelijk als in China. In maart wordt het heilige meer van Grand Bassin een bedevaartsoord voor duizenden hindoe-aanhangers die Maha Shivaratree vieren.

Reizen buiten het seizoen naar Mauritius zal dus een buitenkans zijn om te profiteren van voordelige aanbiedingen, maar het zal ook een goede gelegenheid zijn om naar de lokale bevolking te gaan en een andere kant van dit prachtige eiland te ontdekken.

Als je je afvraagt wanneer je naar Mauritius moet gaan om te duiken, is de beste periode tijdens de zuidelijke zomer, in november-december of maart-april. De zee is er warmer en over het algemeen rustig. Desalniettemin kunt u het hele jaar door genieten van de stranden van het eiland tijdens uw verblijf, hoewel het soms tussen twee regenbuien is.Waar en wanneer naartoe op basis van het weer?

Agaléga
Agaléga...

Augustus en September
79°F
3 naar 4 dagen
Januari, Februari, Maart, April, Mei, Juni, Juli, Oktober, November en December
79°F naar 85°F°C
6 naar 19 dagen

Centraal Mauritius
Curepipe, Quatre Bornes, Moka...

Juni, Juli, Augustus, September en Oktober
76°F naar 81°F°C
0 naar 2 dagen
76°F naar 79°F
Mei en November
79°F naar 81°F°C
2 naar 3 dagen
77°F naar 81°F
Januari, Februari, Maart, April en December
83°F naar 85°F°C
4 naar 13 dagen
81°F naar 85°F

Het noorden van Mauritius
Port Louis, Grand Baie, Trou-aux-Biches...

Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober en November
76°F naar 81°F°C
0 naar 2 dagen
76°F naar 81°F
April en December
83°F
4 dagen
81°F naar 83°F
Januari, Februari en Maart
85°F
8 naar 11 dagen
83°F naar 85°F

Oostkust van Mauritius
Belle Mare, Trou d'Eau Douce, île aux Cerfs...

Juli, Augustus, September, Oktober en November
74°F naar 81°F°C
0 naar 3 dagen
76°F naar 79°F
Mei en Juni
77°F naar 79°F°C
1 naar 4 dagen
77°F naar 81°F
Januari, Februari, Maart, April en December
83°F naar 85°F°C
4 naar 13 dagen
81°F naar 85°F

Rodrigues
Port-Mathurin, Port Sud-Est, Île aux Cocos...

Het hele jaar door
76°F naar 85°F°C
1 naar 9 dagen
76°F naar 85°F

Westkust van Mauritius
Flic en Flac, Albion, Morne Brabant...

Juni, Juli, Augustus, September en Oktober
76°F naar 81°F°C
0 naar 2 dagen
76°F naar 79°F
Mei en November
79°F naar 81°F°C
2 naar 3 dagen
77°F naar 81°F
Januari, Februari, Maart, April en December
83°F naar 85°F°C
4 naar 13 dagen
81°F naar 85°F

Zuidelijke kust
Souillac, Mahébourg, Black River Gorges National Park...

Juli, Augustus, September, Oktober en November
74°F naar 81°F°C
1 naar 3 dagen
76°F naar 79°F
Mei en Juni
77°F naar 81°F°C
2 naar 4 dagen
77°F naar 81°F
Januari, Februari, Maart, April en December
83°F naar 85°F°C
5 naar 13 dagen
81°F naar 85°F

Beste reistijd naar Mauritius per stad gaan

Chargement en cours
Agaléga Agaléga Centraal Mauritius Centraal Mauritius Het noorden Het noorden Oostkust Oostkust Rodrigues Rodrigues Westkust Westkust Zuidelijke kust Zuidelijke kust

Bekijk de volledige lijst met steden


Klimaat en weer op Mauritius

Gelegen in de Indische Oceaan, tussen La Réunion en het eiland Rodrigues, geniet Mauritius van een idyllisch weer. Met temperaturen tussen 22 en 31°C (88°F) en een zeer hoge zonneschijn, kan men zeggen dat het er bijna het hele jaar door mooi weer is! Ter plaatse is het klimaat tropisch, wat betekent dat ondanks de hitte en de zon, enkele buien kunnen voorkomen, vooral aan het einde van de dag. Ze zijn echter van korte duur.

Er zijn twee seizoenen op Mauritius:

  • de zomer van het zuidelijk halfrond van november tot april, die een warme en vochtige periode is (ook wel het regenseizoen genoemd)
  • de winter van het zuidelijk halfrond van mei tot oktober, die droger en milder is

Het orkaanseizoen loopt van december tot maart. Hoewel orkanen meestal langs het eiland trekken, kunnen er soms tropische stormen voorkomen tijdens deze periode. Dan zijn er lange regenachtige dagen en sterke winden.

Ondanks dat het grondgebied klein is (ongeveer 2000 km²), varieert het klimaat van Mauritius sterk per regio. Sommige gebieden zijn bijvoorbeeld winderiger en vochtiger dan andere.

Het is daarom handig om het klimaat per regio te kennen om je reis te plannen.

Mauritius: Plage paradisiaque sur l'île Maurice

Klimaat op Mauritius - Westkust

De westkust van Mauritius is een regio met een aangenaam klimaat. Beschermd tegen regen, kent dit gebied van het eiland vele zonnige dagen, zelfs tijdens het regenseizoen. Over het algemeen zijn de temperaturen hoog in dit deel van Mauritius, vooral in de buurt van de hoofdstad, Port Louis.

Bovendien is de watertemperatuur warmer dan aan de oostkust (tussen 23 en 28°C (83°F) ), wat zwemmen het grootste deel van het jaar aangenaam maakt. Daarom richten sommige reizigers zich op deze regio tijdens hun verblijf, vooral in de toeristische stad Flic en Flac.

Klimaat op Mauritius - Noordkust

Het klimaat in dit deel van Mauritius is ook zeer mild, omdat het noorden een grote bescherming geniet tegen de wind en lage luchtvochtigheid in vergelijking met de rest van het eiland. Er zijn minder regenachtige dagen en minder millimeters regen in dit gebied.

Bovendien is de noordkust ideaal met een zeer hoge zonneschijn en een relatief droog klimaat als u wilt zonnebaden en ontspannen tijdens uw verblijf.

Dit is ook het meest toeristische gebied van het eiland. U vindt er tal van hotels en activiteiten, maar ook de mooiste stranden zoals Trou aux Biches of Pereybère. Het is ook de noordkust die u moet kiezen als u een liefhebber bent van duiken. De meeste duiklocaties van het eiland bevinden zich in dit gebied.

Klimaat op Mauritius - Oostkust

Meer blootgesteld aan de wind, geniet de oostkust van iets koelere temperaturen, vooral dankzij de regelmatig waaiende passaatwinden. Gelukkig maken deze winden de atmosfeer minder vochtig en draaglijker tijdens de zomer, het zuidelijk halfrond. Daarom wordt de stad Mahébourg beschouwd als een van de meest gunstige wat betreft het klimaat gedurende het hele jaar.

Echter, de lucht is vaak bewolkt en regenval is frequenter in dit gebied. De oostkust kent bijvoorbeeld 8 tot 22 regendagen per maand, terwijl er slechts 2 tot 8 zijn in het noorden van het eiland. Het is echter vermeldenswaard dat deze neerslag meestal in de vorm van stortbuien valt die snel voorbijgaan.

Zwemmen is mogelijk in dit gebied en er zijn toch enkele mooie zonnige dagen. Daarom is dit gebied zeer bekend bij reizigers, vooral vanwege het beroemde Île aux Cerfs en het strand van Belle Mare.

Klimaat op Mauritius - Zuidkust

Net als de oostkust is de zuidkust relatief blootgesteld aan de wind. Daarom kan dit deel van Mauritius soms beperkingen kennen voor zwemmen tijdens de zuidelijke winter, vanwege sterke stromingen.

Bovendien is de atmosfeer tijdens de zuidelijke zomer warmer en vochtiger dan elders op het eiland, vooral in Souillac. Niettemin zijn de temperaturen zeer aangenaam in dit gebied en kunnen ze soms de 30°C (86°F) bereiken.

Aan de andere kant zijn neerslag vrij frequent in dit gebied. In maart regent het ongeveer 20 dagen in Souillac tegen 15 in Grand Baie. De regenval is ook intenser. Daarom is dit gebied vrij weinig toeristisch, behalve in het zuidwesten van het eiland, bekend om de berg Le Morne Brabant.

Toch vindt u, net als overal, een meerderheid van zonnige dagen ter plaatse, vooral van mei tot november.

Klimaat in het centrum van Mauritius

Als een minder toeristische regio, geniet het centrum van Mauritius niet van een erg aangenaam klimaat. Vanwege de aanwezige reliëfs en de blootstelling, is dit het meest vochtige deel van het grondgebied. Het is ook koeler, met temperaturen die 3 tot 4°C (40°F) lager liggen dan aan de kust.

Hoewel de zon vaak schijnt, heeft dit gebied van Mauritius een lagere zonneschijnsnelheid in vergelijking met de rest van het eiland. De bewolking is relatief hoog.

Het centrum van Mauritius is ook het gebied met de meeste neerslag, met bijna 300 mm regen in januari tegen 200 aan de noordkust. Het regent minder vaak dan in het oosten, maar heviger. Dus wanneer de lucht betrekt, moet u snel schuilen.

Hoewel het niet echt representatief is voor het weer op Mauritius, kan dit gebied toch worden bezocht voor een dagtocht om de Terre des 7 couleurs of de stad Grand Bassin te ontdekken.


Temperaturen en regenval op Mauritius

Op deze 3 grafieken presenteren we de temperatuurevolutie op Mauritius en maandelijkse regenval voor de steden van Port-Mathurin, Port Louis, Flic en Flac, Grand Baie en Trou-aux-Biches, evenals de maand-per-maand zeetemperatuur voor kuststeden.


Drukte en het toerististenseizoen op Mauritius

Ontdek met onze gegevens en grafieken wanneer het hoogseizoen is voor toeristen op Mauritius (en dus de periode waarin de toeristendrukte het grootst is) en wanneer het laagseizoen is.

Toeristenseizoen op Mauritius

De maanden met weinig toeristendrukte zijn: Januari, Februari, Maart, April, Mei, Juni, Juli en September. Het aantal toeristen op Mauritius is hoog in: Augustus, Oktober, November en December.

  • Zeer laagseizoen op Mauritius: Februari, Maart, April, Mei en Juni.
  • Laagseizoen op Mauritius: Januari, Juli en September.
  • Hoogseizoen op Mauritius: Augustus en Oktober.
  • Zeer hoogseizoen op Mauritius: November en December.

Grafiek: aanwezigheidsindex van Mauritius van maand tot maand


Gemiddelde prijs van vluchten naar Mauritius

De prijs van een retourvlucht Amsterdam - Port Louis is gemiddeld goedkoper bij een vertrek in maart (gemiddeld € 818): dit is de beste periode voor reizigers met een beperkt budget. Daarentegen riskeert u bij een vertrek in augustus, een duurder vliegticket van € 430 om naar Port Louis te vliegen.

Vind een vlucht tegen de beste prijs Vliegprijzen naar MauritiusWaar te gaan op Mauritius?

In deze tabel kunt u de maximumtemperatuur van elke stad en onze mening over het weer van maand tot maand bekijken (zie de legenda onder de tabel).

Cities jan.feb.ma.apr.mei.jun.jul.aug.sep.okt.nov.dec.
Port-Mathurin83°F85°F85°F83°F81°F77°F76°F76°F76°F77°F79°F81°F
Port Louis85°F85°F85°F83°F79°F77°F76°F76°F76°F77°F81°F83°F
Flic en Flac85°F85°F85°F85°F81°F79°F77°F77°F77°F81°F81°F83°F
Grand Baie85°F85°F85°F83°F79°F77°F76°F76°F76°F77°F81°F83°F
Trou-aux-Biches85°F85°F85°F83°F79°F77°F76°F76°F76°F77°F81°F83°F
Île aux Cocos83°F85°F85°F83°F81°F77°F76°F76°F76°F77°F79°F81°F
Port Sud-Est83°F85°F85°F83°F81°F77°F76°F76°F76°F77°F79°F81°F
Agaléga85°F85°F85°F85°F83°F81°F79°F79°F79°F81°F83°F85°F
Albion85°F85°F85°F83°F79°F77°F76°F76°F76°F77°F81°F83°F
Belle Mare83°F85°F83°F83°F79°F77°F76°F74°F76°F77°F79°F83°F
Black River Gorges National Park85°F85°F85°F85°F81°F79°F77°F77°F77°F81°F81°F83°F
Curepipe85°F85°F85°F85°F81°F79°F77°F77°F77°F81°F81°F83°F
île aux Cerfs83°F85°F83°F83°F79°F77°F76°F74°F76°F77°F79°F83°F
Mahébourg83°F85°F83°F83°F79°F77°F76°F74°F76°F77°F79°F83°F
Moka85°F85°F85°F83°F79°F77°F76°F76°F76°F77°F81°F83°F
Morne Brabant85°F85°F85°F85°F81°F79°F77°F77°F77°F81°F81°F83°F
Quatre Bornes85°F85°F85°F85°F81°F79°F77°F77°F77°F81°F81°F83°F
Souillac83°F85°F83°F83°F79°F77°F76°F74°F76°F77°F79°F83°F
Trou d'Eau Douce83°F85°F83°F83°F79°F77°F76°F74°F76°F77°F79°F83°F
Baie aux Huîtres83°F85°F85°F83°F81°F77°F76°F76°F76°F77°F79°F81°F

Legende:

perfect weer

goed weer

aanvaardbaar weer


Ongeveer Mauritius

Wat kan ik doen op Mauritius?

Stranden / zwemmen

Natuur en platteland

Cultuur en erfgoed

Sport

Familie reizen

Handwerken / winkelen

Gastronomie

NachtlevenIs deze weersinformatie voor Mauritius betrouwbaar?

Klimaatgegevens voor Mauritius zijn sinds januari 2009 elke dag verzameld. Met de analyse van deze meteorologische gegevens voor Mauritius kunnen we het gemiddelde van elke maand in Port-Mathurin, Port Louis, Flic en Flac, Grand Baie, Trou-aux-Biches, Île aux Cocos, Port Sud-Est, Agaléga, en 31 andere steden bepalen.

Dus ja: deze gegevens zijn betrouwbaar behalve in gevallen van tijdelijke klimaatverstoring in de regio.

Verander eenheden