Wanneer is de beste reistijd om naar Calvinia te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Calvinia te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

  • De beste maanden voor goed weer in Calvinia zijn Januari, Februari, Maart, April, Mei, September, Oktober, November en December
  • Gemiddeld zijn de warmste maanden Januari, Februari, Maart en December
  • September is de droogste maand
  • Juli is de koudste maand van het jaar


Het weer in Calvinia gedurende het hele jaar

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Calvinia een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 68°F/86°F
1in
Februari 68°F/86°F
1in
Maart 65°F/83°F
0.8in
April 59°F/76°F
1.1in
Mei 52°F/68°F
1in
Juni 47°F/61°F
1.5in
Juli 45°F/61°F
0.9in
Augustus 45°F/63°F
0.9in
September 52°F/68°F
0.4in
Oktober 58°F/76°F
0.6in
November 61°F/79°F
0.5in
December 67°F/85°F
1.3in


Weer en klimaat in Calvinia

Calvinia kent een koud woestijnklimaat volgens de klimaatclassificatie van Köppen-Geiger. De maximumtemperatuur in Calvinia gedurende het gehele jaar bedraagt gemiddeld 74°F (van 61°F in juni tot 86°F in januari). Het regent het hele jaar door 10.7in, met een minimum van 0.4in in september en een maximum van 1.5in in juni.
  • Tussen de maanden janvier en avril het klimaat is perfect. in de ochtend is dit gemiddeld 59°F en je kan ongeveer 1.1in neerslag/maand gedurende deze periode verwachten.
  • In mai het klimaat is gunstig. De temperatuur stijgt naar 68°F en, in mai wordt 2 van de dagen regen verwacht.
  • Tussen de maanden juin en août het klimaat is goed. Het is bijvoorbeeld 63°F als maximale temperatuur in août en je kan ongeveer 0.9in neerslag/maand gedurende deze periode verwachten.
  • In septembre het klimaat is heerlijk. Tijdens de lunch is dit gemiddeld 68°F en, in septembre wordt 0 van de dagen regen verwacht.
  • Tussen octobre en décembre het klimaat is perfect. de thermometer stijgt tot en met 85°F°C en het regent ongeveer 5% van de tijd in décembre.Grafieken: temperatuur en regenval in Calvinia

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Calvinia: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

VochtigheidAndere steden en plaatsen nabij Calvinia

Chargement en cours
Legende: Calvinia andere locaties

Verander eenheden