Wanneer is de beste reistijd om naar Bloemfontein te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Bloemfontein te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

 • De beste maanden voor goed weer in Bloemfontein zijn Januari, Februari, Maart, April, Mei, September, Oktober, November en December
 • Gemiddeld zijn de warmste maanden Januari, Februari, Maart, November en December
 • Juli is de droogste maand
 • Juli is de koudste maand van het jaar
 • De meest regenachtige maanden zijn Januari en December


Het weer in Bloemfontein gedurende het hele jaar

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Bloemfontein een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 72°F/88°F
4.4in
Februari 70°F/86°F
3.1in
Maart 67°F/83°F
2.1in
April 59°F/76°F
1.6in
Mei 52°F/70°F
0.6in
Juni 45°F/63°F
0.8in
Juli 43°F/63°F
0.4in
Augustus 49°F/68°F
0.4in
September 59°F/79°F
0.5in
Oktober 65°F/83°F
1.8in
November 68°F/85°F
3.1in
December 72°F/88°F
3.6in


Weer en klimaat in Bloemfontein

Bloemfontein kent een koud steppeklimaat (of semi-aride klimaat) volgens de klimaatclassificatie van Köppen-Geiger. De maximumtemperatuur in Bloemfontein gedurende het gehele jaar bedraagt gemiddeld 77°F (van 63°F in juni tot 88°F in januari). Het regent het hele jaar door 22.2in, met een minimum van 0.4in in juli en een maximum van 4.4in in januari.
 • Tussen janvier en février het klimaat is gunstig. in de ochtend is dit gemiddeld 70°F en het regent ongeveer 3.1in elke maand.
 • Van mars tot avril het klimaat is perfect. Tegen de avond is de temperatuur gemiddeld 63°F en het regent ongeveer 1.6in elke maand.
 • In de maand van mai het klimaat is gunstig. De recordtemperatuur deze maand is 79°F en, in mai wordt 1 van de dagen regen verwacht.
 • Van juin tot août het klimaat is goed. Tijdens de lunch is dit gemiddeld 68°F en je kan ongeveer 0.4in neerslag/maand gedurende deze periode verwachten.
 • Tussen septembre en octobre het klimaat is perfect. Tegen de avond is de temperatuur gemiddeld 68°F en het regent ongeveer 8% van de tijd in octobre.
 • Tussen de maanden novembre en décembre het klimaat is goed. in de ochtend is dit gemiddeld 72°F en het regent ongeveer 17% van de tijd in décembre.Grafieken: temperatuur en regenval in Bloemfontein

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Bloemfontein: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

VochtigheidAndere steden en plaatsen nabij Bloemfontein

Chargement en cours
Legende: Bloemfontein andere locaties

Verander eenheden