Wanneer is de beste reistijd om naar Johannesburg te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Johannesburg te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

  • Het weer is het hele jaar goed in Johannesburg
  • Gemiddeld zijn de warmste maanden Januari, Februari, Maart, September, Oktober, November en December
  • Johannesburg heeft droge perioden in Mei, Juni, Juli, Augustus en September
  • De koudste maanden zijn Juni en Juli
  • De meest regenachtige maanden zijn Januari en December


Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Johannesburg een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 76°F/83°F
4.2in
Februari 76°F/83°F
3in
Maart 74°F/81°F
1.9in
April 68°F/76°F
1.3in
Mei 65°F/72°F
0.2in
Juni 58°F/67°F
0.2in
Juli 58°F/65°F
0in
Augustus 63°F/72°F
0.1in
September 72°F/79°F
0.3in
Oktober 74°F/81°F
1.5in
November 76°F/81°F
3.3in
December 76°F/83°F
3.6in


Weer en klimaat in Johannesburg

Ten onrechte beschouwd als de hoofdstad van Zuid-Afrika, is de stad Johannesburg eigenlijk een grote Zuid-Afrikaanse metropool, hoofdstad van de provincie Gauteng. Deze stad, gesticht in een droge zone, na de ontdekking van een goudvoorraad, heeft een gematigd zeeklimaat. Dit betekent dat de thermische verschillen in 24 uur niet onbelangrijk zijn. Hetzelfde geldt voor temperatuurschommelingen over de seizoenen heen. En gezien de situatie van deze stad, op het zuidelijk halfrond, zijn de seizoenen omgekeerd in vergelijking met die van Europa. De winter is van juni tot september, terwijl het warme seizoen van oktober tot april is.

Het warme en vochtige seizoen in Johannesburg

Net als in Antananarivo, de hoofdstad van Madagaskar, loopt het warme seizoen (dat ook met de meest regenachtige periode overeenkomt) van oktober tot april. Alleen is het klimaat van Johannesburg vrij droog; de regenbuien zijn in november, januari en februari geconcentreerd. Dus de beste maanden om van de aangename warme en het goede weer te genieten, komen overeen met degenen die het begin van het natte seizoen aankondigen: oktober en november, en degenen die het beëindigen: maart en april. Maar vanwege de redelijk frisse ochtend- en avondatmosfeer is het raadzaam om een lichte jas mee te nemen, om comfortabele momenten door te kunnen brengen.

Het koude en droge seizoen in Johannesburg

Tijdens het koude seizoen is het weer in Johannesburg prachtig, dankzij de zon die ondanks de frisse temperaturen de overhand weet te krijgen. Vergeet niet dat de temperaturen in Durban in dezelfde periode comfortabeler zijn, terwijl de minimumwaarden in Johannesburg bijna identiek zijn aan die die Kaapstad kenmerken. Maar vergeet dus zeker niet om een paar wat warmere kleren mee te nemen, om zich aan de frisse atmosfeer aan te passen.

Johannesburg : Johannesburg
Grafieken: temperatuur en regenval in Johannesburg

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Johannesburg: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

VochtigheidAndere steden en plaatsen nabij Johannesburg

Chargement en cours
Legende: Johannesburg andere locaties

Verander eenheden