Wanneer is de beste reistijd om naar de Canarische eilanden te gaan?

De Canarische eilanden genieten van een mild klimaat gedurende het hele jaar. Daardoor is het mogelijk om er het hele jaar door te reizen en perfect weer te vinden.

Niettemin ligt de beste periode om naar de Canarische Eilanden te reizen tussen de maanden mei en november. De temperatuur is er warmer, het weer zeer zonnig en regen is bijna onbestaande.

Gedurende deze periode schommelt het kwik tussen 20 en 28°C (83°F) gemiddeld. Het is aangenaam, maar nooit te warm. Bovendien is de zee in de zomer het minst koud op deze eilanden.

Desalniettemin is ook de winter een aangenaam seizoen. De temperaturen liggen tussen 18 en 21°C (70°F) . Hoewel er enkele voorbijgaande buien kunnen zijn, is het weer zeer zonnig.

Met dit eeuwige lenteklimaat is het hele jaar door druk op de Canarische Eilanden.

Vraagt u zich af wanneer u naar de Canarische Eilanden moet gaan om de drukte te vermijden? U moet weten dat de maanden juli en augustus drukker zijn, evenals de maanden december en januari. Veel reizigers willen immers genieten van de feestdagen in de zon.

Tijdens deze toeristische periodes worden ook vluchten en accommodaties duurder en moeten ze op voorhand worden geboekt.

Daarom kan reizen naar de Canarische Eilanden tijdens de lente en herfst een uitstekend idee zijn. De eilanden blijven genieten van hetzelfde aangename weer, maar er heerst een rustigere sfeer. De prijzen zijn ook lager.

De maanden mei tot juni en september tot november zullen dus perfect zijn om uw reis te plannen! U zult er ideale weersomstandigheden en interessante aanbiedingen vinden.Waar en wanneer naartoe op basis van het weer?

El Hierro
Valverde, La Restinga, Sabinosa...

Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November en December
70°F naar 76°F°C
0 naar 1 dagen
70°F naar 76°F
Januari, Februari, Maart en April
67°F naar 68°F°C
0 naar 1 dagen
68°F naar 70°F

Fuerteventura
Puerto del Rosario, Corralejo, Morro Jable...

Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November en December
70°F naar 77°F°C
0 naar 2 dagen
68°F naar 74°F
Januari, Februari, Maart en April
67°F naar 70°F°C
0 naar 1 dagen
67°F naar 68°F

Gomera
San Sebastián de La Gomera, Vallehermoso, Playa Santiago...

Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November en December
70°F naar 77°F°C
0 naar 1 dagen
70°F naar 76°F
Januari, Februari, Maart en April
67°F naar 68°F°C
0 naar 1 dagen
68°F naar 70°F

Gran Canaria
Las Palmas de Gran Canaria, Maspalomas, Agaete...

April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November en December
70°F naar 79°F°C
0 naar 2 dagen
68°F naar 76°F
Januari, Februari en Maart
67°F naar 68°F°C
1 naar 2 dagen
67°F naar 70°F

La Palma
Los Llanos de Aridane, Los Sauces, Los Canarios...

Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November en December
70°F naar 76°F°C
0 naar 2 dagen
70°F naar 76°F
Januari, Februari, Maart, April en Mei
67°F naar 68°F°C
0 naar 1 dagen
68°F naar 70°F

Lanzarote
Arrecife, Playa Blanca, Teguise...

Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November en December
68°F naar 76°F°C
0 naar 1 dagen
68°F naar 74°F
Januari, Februari, Maart en April
65°F naar 68°F°C
0 naar 1 dagen
67°F naar 68°F

Tenerife
Santa Cruz de Tenerife, Puerto de la Cruz, Playa de las Américas...

Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November en December
68°F naar 79°F°C
0 naar 2 dagen
70°F naar 76°F
Januari, Februari, Maart en April
65°F naar 70°F°C
0 naar 1 dagen
68°F naar 70°F

Beste reistijd naar de Canarische eilanden per stad gaan

Chargement en cours
El Hierro El Hierro Fuerteventura Fuerteventura Gomera Gomera Gran Canaria Gran Canaria La Palma La Palma Lanzarote Lanzarote Tenerife TenerifeKlimaat en weer op de Canarische Eilanden

De Canarische eilanden vormen een archipel die een autonome gemeenschap van Spanje vormt. Ze liggen in het hart van de Atlantische Oceaan, voor de kust van Marokko. De archipel bestaat uit zeven belangrijkste eilanden: Lanzarote, Fuerteventura, Tenerife, Gran Canaria, La Gomera, La Palma en El Hierro. Er zijn echter ook veel kleinere eilanden.

Het klimaat op de Canarische Eilanden is subtropisch met altijd aangename temperaturen, veel zon en weinig regen.

De temperatuurverschillen zijn gematigd gedurende het hele jaar: het is ongeveer 20 tot 30°C (86°F) het hele jaar door. Toch kunnen de temperaturen koeler zijn in de bergachtige gebieden in het centrum van sommige eilanden. Het kan zelfs sneeuwen boven de 1.900 meter hoogte, zoals in de caldera van de vulkaan El Teide op Tenerife.

Canarische eilanden: Playa del Viejo Rey, Fuerteventura

Klimaat van de Canarische eilanden in de winter

Het weer op de Canarische eilanden is mild van november tot februari met temperaturen tussen 18 en 22°C (72°F) . Hoewel dit seizoen relatief zonnig is, is het ook het seizoen waarin neerslag het meest voorkomt. Zo kan men bijvoorbeeld van december tot februari rekenen op 5 regendagen per maand. Vaak zijn er in de namiddag buien, maar het is zeldzaam dat het de hele dag regent.

In de hoger gelegen gebieden kan de temperatuur drastisch dalen en zelfs onder het vriespunt komen. Het is dus aan te raden warme kleding mee te nemen voor een bezoek aan het Nationaal Park Teide of voor wandelingen in het centrum van La Palma.

Klimaat van de Canarische eilanden in de zomer

In de zomer is het klimaat van de Canarische eilanden warm en droog. De temperaturen liggen gemiddeld tussen 23 en 28°C (83°F) , maar kunnen op sommige momenten boven de 30°C (86°F) uitkomen. Soms waait er een warme wind vanuit de Sahara over de eilanden, wat hittegolven kan veroorzaken. De temperatuur kan oplopen tot 35°C (95°F) op El Hierro of 40°C (104°F) op Tenerife en Lanzarote.

Bovendien is de neerslag zeer laag in deze periode. Juni en juli zijn zelfs de droogste maanden van het jaar. Het is niet ongewoon dat er geen druppel regen valt gedurende deze twee maanden.

Daarnaast is de lucht in de zomer vaak bewolkt. Men moet dus extra opletten voor zonnebrand. De UV-index is namelijk erg hoog op deze eilanden, zelfs wanneer het bewolkt lijkt.

De zomer is ook de beste tijd om van de stranden en surfspots van de Canarische eilanden te genieten. Hoewel de zeewatertemperatuur tussen 20 en 24°C (76°F) ligt op deze eilanden, is deze het warmst in de zomer. Zwemmen is dan bijzonder aangenaam van augustus tot oktober.

Klimaat van de Canarische eilanden: herfst en lente

Herfst en lente zijn aangename en weinig regenachtige seizoenen. Van april tot juni liggen de temperaturen tussen 19 en 23°C (74°F) , terwijl ze in de herfst tussen 23 en 27°C (81°F) schommelen. Bovendien valt er over het algemeen minder dan 30 mm regen per maand in deze seizoenen.

Zo is het weer op de Canarische eilanden zeer mild tijdens deze periodes. November kan echter vrij regenachtig zijn op sommige eilanden.

Varieert het klimaat per eiland op de Canarische eilanden

De Canarische eilanden hebben verschillende klimaatvariëteiten per regio. Zo vindt men op de eilanden Tenerife en El Hierro berggebieden landinwaarts. Hierdoor ontstaan microklimaten waar het koeler en vochtiger is.

Bijvoorbeeld, in San Cristóbal de La Laguna, gelegen op 600m hoogte, zijn de temperaturen in juli 22 tot 25°C (77°F) en valt er in november 40 mm neerslag.

Terwijl in de badplaats Los Cristianos, meer naar het zuiden, de temperaturen in juli 25 tot 28°C (83°F) bedragen en er in november 20 mm neerslag valt.

Daarnaast hebben de eilanden Fuerteventura en Lanzarote een lager gelegen hoogte. Hierdoor heerst er een bijna woestijnklimaat en is het zeer zonnig. De passaatwinden waaien constant over deze eilanden. Ze zijn dus ideaal voor surfen.

Desalniettemin, op La Palma, met berggebieden boven de 2.000 m hoogte, heerst er een koeler klimaat. Het is het groenste eiland van de Canarische eilanden en dus ook het regenachtigste.

Maar dit feit zou u niet moeten afschrikken om uw verblijf te plannen. Inderdaad, aan de kust blijft het klimaat zeer aangenaam en vrij droog gedurende het hele jaar. Men kan dus volop genieten van de stranden.


Temperaturen en regenval op de Canarische Eilanden

Op deze 3 grafieken presenteren we de temperatuurevolutie op de Canarische Eilanden en maandelijkse regenval voor de steden van Santa Cruz de Tenerife, Arrecife, Puerto del Rosario, Los Llanos de Aridane en Las Palmas de Gran Canaria, evenals de maand-per-maand zeetemperatuur voor kuststeden.


Drukte en het toerististenseizoen op de Canarische Eilanden

Ontdek met onze gegevens en grafieken wanneer het hoogseizoen is voor toeristen op de Canarische Eilanden (en dus de periode waarin de toeristendrukte het grootst is) en wanneer het laagseizoen is.

Toeristenseizoen op de Canarische Eilanden

De maanden met weinig toeristendrukte zijn: Maart, April, Mei, Juni, September en November. Het aantal toeristen op de Canarische Eilanden is hoog in: Januari, Februari, Juli, Augustus, Oktober en December.

  • Zeer laagseizoen op de Canarische Eilanden: Maart, April, Mei, Juni, September en November.
  • Hoogseizoen op de Canarische Eilanden: Januari.
  • Zeer hoogseizoen op de Canarische Eilanden: Februari, Juli, Augustus, Oktober en December.

Grafiek: aanwezigheidsindex van Canarische eilanden van maand tot maand


Gemiddelde prijs van vluchten naar de Canarische eilanden

De prijs van een retourvlucht Amsterdam - Tenerife is gemiddeld goedkoper bij een vertrek in januari (gemiddeld € 217): dit is de beste periode voor reizigers met een beperkt budget. Daarentegen riskeert u bij een vertrek in augustus, een duurder vliegticket van € 231 om naar Tenerife te vliegen.

Vind een vlucht tegen de beste prijs Vliegprijzen naar de Canarische eilandenWaar te gaan op de Canarische Eilanden?

In deze tabel kunt u de maximumtemperatuur van elke stad en onze mening over het weer van maand tot maand bekijken (zie de legenda onder de tabel).

Cities jan.feb.ma.apr.mei.jun.jul.aug.sep.okt.nov.dec.
Santa Cruz de Tenerife67°F67°F67°F67°F68°F72°F74°F76°F76°F76°F72°F68°F
Arrecife67°F67°F67°F68°F70°F72°F74°F76°F76°F76°F72°F70°F
Puerto del Rosario67°F67°F68°F68°F72°F74°F76°F77°F77°F76°F72°F70°F
Los Llanos de Aridane67°F67°F67°F67°F68°F72°F74°F76°F76°F74°F72°F70°F
Las Palmas de Gran Canaria68°F67°F68°F70°F72°F74°F76°F77°F77°F77°F72°F70°F
Valverde68°F67°F67°F68°F70°F72°F74°F76°F76°F76°F74°F70°F
San Sebastián de La Gomera68°F68°F68°F68°F72°F74°F76°F77°F77°F77°F74°F70°F
Playa de las Américas68°F68°F68°F70°F72°F76°F77°F79°F79°F77°F74°F70°F
Puerto de la Cruz67°F67°F67°F68°F70°F72°F76°F76°F76°F76°F72°F70°F
Playa Blanca67°F67°F67°F68°F70°F72°F74°F76°F76°F76°F72°F70°F
Teguise67°F67°F67°F68°F70°F72°F74°F76°F76°F76°F72°F70°F
Corralejo67°F67°F67°F68°F70°F72°F74°F76°F76°F76°F72°F70°F
Morro Jable68°F67°F68°F68°F72°F74°F76°F76°F77°F76°F74°F70°F
Los Canarios67°F67°F67°F67°F68°F72°F74°F76°F76°F74°F72°F70°F
Los Sauces67°F67°F67°F67°F68°F72°F74°F76°F76°F74°F72°F70°F
Agaete68°F67°F68°F70°F72°F74°F76°F77°F77°F77°F72°F70°F
Maspalomas68°F68°F68°F70°F72°F74°F77°F79°F77°F77°F74°F70°F
La Restinga68°F67°F67°F68°F70°F72°F74°F76°F76°F76°F74°F70°F
Sabinosa68°F67°F67°F68°F70°F72°F74°F76°F76°F76°F74°F70°F
Playa Santiago68°F67°F68°F68°F70°F72°F76°F77°F77°F76°F74°F70°F

Legende:

perfect weer

goed weer


Ongeveer Canarische eilanden

Wat kan ik doen op de Canarische Eilanden?

Stranden / zwemmen

Natuur en platteland

Cultuur en erfgoed

Sport

Familie reizen

Handwerken / winkelen

Gastronomie

NachtlevenIs deze weersinformatie voor Canarische eilanden betrouwbaar?

Klimaatgegevens voor Canarische eilanden zijn sinds januari 2009 elke dag verzameld. Met de analyse van deze meteorologische gegevens voor Canarische eilanden kunnen we het gemiddelde van elke maand in Santa Cruz de Tenerife, Arrecife, Puerto del Rosario, Los Llanos de Aridane, Las Palmas de Gran Canaria, Valverde, San Sebastián de La Gomera, Playa de las Américas, en 128 andere steden bepalen.

Dus ja: deze gegevens zijn betrouwbaar behalve in gevallen van tijdelijke klimaatverstoring in de regio.

Verander eenheden