Wanneer is de beste reistijd om naar Funchal te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Funchal te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

 • Het weer is het hele jaar goed in Funchal
 • Gemiddeld zijn de warmste maanden Juli, Augustus, September en Oktober
 • Funchal heeft droge perioden in Juli en Augustus
 • De meest regenachtige maanden zijn Januari, Oktober, November en December
 • De beste maanden om te zwemmen zijn Juli, Augustus, September, Oktober en November


Het weer in Funchal gedurende het hele jaar

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Funchal een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 63°F/65°F
2.5in
Februari 61°F/63°F
2in
Maart 61°F/63°F
1.6in
April 63°F/65°F
1.2in
Mei 65°F/67°F
0.6in
Juni 68°F/70°F
0.8in
Juli 70°F/74°F
0.3in
Augustus 72°F/76°F
0.3in
September 72°F/74°F
0.9in
Oktober 72°F/74°F
2.3in
November 67°F/70°F
2.6in
December 67°F/67°F
2.5in


Weer en klimaat in Funchal

Funchal, de belangrijkste stad van de Madeira-archipel, valt op door zijn zachte klimaat. Van januari tot december schommelen de temperaturen zelfs tussen 17°C en 27°C. Een zoetigheid die van het eiland een zeer aangename plek maakt, ondanks de aanwezigheid van wat regen. De winter is zo zacht dat je zelfs gewoon een T-shirt kunt dragen. In de zomer zijn de temperaturen zo goed dat je een onvergelijkbaar thermisch comfort kunt ervaren. Daarom is Madeira zowel in de winter als in de zomer een van de meest populaire bestemmingen voor de inwoners van Porto of Lissabon.

Klimaat van Funchal in de zomer

Aangezien de temperatuurschommelingen gedurende het jaar zwak blijven, blijft de scheiding van de seizoenen subtiel. In de periode tussen juni en oktober stijgen de temperaturen wel lichtjes. Je profiteert er dus van een aangename zoetheid, en dit vanaf de ochtend. En zelfs als de temperaturen in de loop van de uren blijven stijgen, blijven ze comfortabel. In deze tijd van het jaar is Madeira erg druk omdat toeristen (die de zoetheid van Madeira verkiezen boven de zware hitte van Faro (Algarve)) voor Madeira kiezen, wiens klimaat in Funchal een langverwacht moment van ontspanning belooft, tijdens de zomervakanties.

Klimaat van Funchal in de winter

In Funchal zal je nooit echte wintertemperaturen ervaren. Ja, het zijn de laagste temperaturen in vergelijking met die van andere maanden, maar januari, februari en maart zullen je laten genieten van een prachtig weer in Funchal: een aangename warmte bij het ontwaken en voor de rest van de dag, bekroond met een vaak heldere lucht. Afgezien van de paar dagen van regenbuien, brengt de rest van de maand je prachtige zonnige dagen. Ondanks het zachte klimaat en het frisse water, gaan surf- en andere watersportliefhebbers naar Madeira en blijven ze in Funchal om hun favoriete sport te beoefenen.

Klimaat van Funchal in de lente

Het bloemeneiland wordt tijdens het lenteseizoen in al zijn pracht onthuld. Voor natuurliefhebbers is het ideaal om het eiland Madeira, dat nu in verschillende kleuren wemelt, te verkennen. Van half maart tot half juni begint de stad Funchal te bloeien. Als je niet allergisch bent voor pollen, is dit het perfecte moment om van het zachte weer in Funchal te profiteren om te gaan wandelen. Je hebt de keuze tussen de zoetheid van de ochtenden en de aangename warmte van de rest van de dag om de vele botanische tuinen te ontdekken, waar de hortensia's in schoonheid concurreren met bougainvillea-bloemen.

Klimaat van Funchal in de herfst

Het einde van de zomer gaat onmerkbaar voorbij vanwege de discrete temperatuurschommelingen. De luchtvochtigheid wordt eind september echter steeds meer aanwezig. De periode tussen oktober en december komt overeen met het regenseizoen. Gedurende deze periode herinneren de klimatologische omstandigheden ons aan die van Lagos of Albufeira, gelegen op het Iberisch schiereiland. Merk op dat de regenbuien vaker en intenser voorkomen, en dat het weer niet gunstig is voor buitenactiviteiten.

Funchal :
Grafieken: temperatuur en regenval in Funchal

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Funchal: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de temperatuur van het zeewater, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

Zeetemperatuur

Vochtigheid


Drukte en het toerististenseizoen in Funchal

Ontdek met onze gegevens en grafieken wanneer het hoogseizoen is voor toeristen in Funchal (en dus de periode waarin de toeristendrukte het grootst is) en wanneer het laagseizoen is.

Toeristenseizoen in Funchal

 • Zeer laagseizoen in Funchal
  De maanden met het laagste aantal toeristen zijn: Januari, Februari, Maart en November.
 • Laagseizoen in Funchal
  De maanden met weinig toeristendrukte zijn: April, Mei en Juni.
 • Hoogseizoen in Funchal
  Het aantal toeristen in Funchal is hoog in: Juli, September, Oktober en December.
 • Zeer hoogseizoen in Funchal
  De toeristendrukte in Funchal is op zijn hoogtepunt in Augustus.

Grafiek: aanwezigheidsindex van Funchal van maand tot maand


Meest geschikte periode voor lage prijzen in Funchal

Gemiddelde hotelprijs in Funchal van maand tot maand

Over het algemeen is November de goedkoopste maand voor een hotelkamer in Funchal. Dus is het nu een goed moment om geld te gaan besparen! Omgekeerd is Augustus, statistisch gezien, de duurste maand van het jaar in de hotelbranche.

Boek een hotelkamer tegen de beste prijs

Gemiddelde prijs van vluchten naar Funchal

De prijs van een retourvlucht Amsterdam - Funchal is gemiddeld goedkoper bij een vertrek in januari (gemiddeld € 157): dit is de beste periode voor reizigers met een beperkt budget. Daarentegen riskeert u bij een vertrek in augustus, een duurder vliegticket van € 181 om naar Funchal te vliegen.

Vind een vlucht tegen de beste prijs

Gemiddelde prijs voor een huurauto in Funchal

Een auto huren in Funchal kost gemiddeld € 21 per dag. Deze prijs varieert ongeveer € 8 afhankelijk van de maand. Zo kost in november de huur van een auto voor 24 uur gemiddeld € 17, dit is dus de beste periode om geld te besparen! In juli daarentegen bedraagt de gemiddelde prijs € 25.

Huur een auto tegen de beste prijsAndere steden en plaatsen nabij Funchal

Chargement en cours
Legende: Funchal andere locaties

Verander eenheden