Wanneer is de beste reistijd om naar Sliema te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Sliema te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

 • Het weer is het hele jaar goed in Sliema
 • Gemiddeld zijn de warmste maanden Juli, Augustus en September
 • Sliema heeft droge perioden in Juni, Juli en Augustus
 • De meest regenachtige maanden zijn Oktober en November
 • Augustus is de beste maand om te zwemmen


Het weer in Sliema gedurende het hele jaar

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Sliema een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 59°F/61°F
3.5in
Februari 58°F/61°F
3.4in
Maart 59°F/61°F
2.4in
April 63°F/65°F
0.9in
Mei 67°F/68°F
0.7in
Juni 74°F/76°F
0.4in
Juli 79°F/81°F
0.1in
Augustus 81°F/83°F
0.4in
September 79°F/81°F
2.1in
Oktober 74°F/76°F
5in
November 68°F/70°F
5.6in
December 63°F/65°F
3.9in


Weer en klimaat in Sliema

Sliema kent een warm mediterraan klimaat volgens de klimaatclassificatie van Köppen-Geiger. De maximumtemperatuur in Sliema gedurende het gehele jaar bedraagt gemiddeld 70°F (van 61°F in februari tot 83°F in augustus). Het regent het hele jaar door 28.1in, met een minimum van 0.1in in juli en een maximum van 5.6in in november.
 • Tussen de maanden januari en maart het klimaat is niet goed, maar nog altijd oké. De recordtemperatuur deze maand is 70°F en het regent ongeveer 2.4in elke maand.
 • Tussen april en mei het klimaat is gunstig. in de ochtend is dit gemiddeld 68°F en, in mei wordt 1 van de dagen regen verwacht.
 • In de maand van juni het klimaat is zeer goed. Tegen de avond is de temperatuur gemiddeld 74°F en het regent ongeveer 2% van de tijd in juni.
 • Tussen de maanden juli en augustus het klimaat is gunstig. de thermometer stijgt tot en met 83°F°C en het regent ongeveer 0.4in elke maand.
 • In september het klimaat is zeer goed. in de ochtend is dit gemiddeld 79°F en het regent ongeveer 10% van de tijd in september.
 • Van oktober tot december het klimaat is heerlijk. in de ochtend is dit gemiddeld 63°F en het regent ongeveer 19% van de tijd in december.

Sliema :Grafieken: temperatuur en regenval in Sliema

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Sliema: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de temperatuur van het zeewater, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

Zeetemperatuur

Vochtigheid


Drukte en het toerististenseizoen in Sliema

Ontdek met onze gegevens en grafieken wanneer het hoogseizoen is voor toeristen in Sliema (en dus de periode waarin de toeristendrukte het grootst is) en wanneer het laagseizoen is.

Toeristenseizoen in Sliema

 • Hoogseizoen in Sliema
  Het aantal toeristen in Sliema is hoog in: Januari, Februari, Maart, April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November en December.

Grafiek: aanwezigheidsindex van Sliema van maand tot maand


Meest geschikte periode voor lage prijzen in Sliema

Gemiddelde hotelprijs in Sliema van maand tot maand

Over het algemeen is Februari de goedkoopste maand voor een hotelkamer in Sliema. Dus is het nu een goed moment om geld te gaan besparen! Omgekeerd is Augustus, statistisch gezien, de duurste maand van het jaar in de hotelbranche.

Boek een hotelkamer tegen de beste prijs

Gemiddelde prijs voor een huurauto in Sliema

Een auto huren in Sliema kost gemiddeld € 10 per dag. Deze prijs varieert ongeveer € 5 afhankelijk van de maand. Zo kost in maart de huur van een auto voor 24 uur gemiddeld € 8, dit is dus de beste periode om geld te besparen! In augustus daarentegen bedraagt de gemiddelde prijs € 13.

Huur een auto tegen de beste prijsAndere steden en plaatsen nabij Sliema

Chargement en cours
Legende: Sliema andere locaties

Verander eenheden