Wanneer is de beste reistijd om naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

 • De beste maanden voor goed weer in Het Nationale Park De Hoge Veluwe zijn Mei, Juni, Juli, Augustus en September
 • Gemiddeld zijn de warmste maanden Juni, Juli en Augustus
 • Februari is de koudste maand van het jaar
 • De meest regenachtige maanden zijn Januari, Mei, Juni, Juli, Augustus en December


Het weer in Het Nationale Park De Hoge Veluwe gedurende het hele jaar

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Het Nationale Park De Hoge Veluwe een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 38°F/41°F
4.1in
Februari 36°F/45°F
3.7in
Maart 40°F/52°F
3.3in
April 47°F/59°F
2.5in
Mei 52°F/65°F
4.1in
Juni 59°F/70°F
4.4in
Juli 61°F/74°F
4.8in
Augustus 61°F/74°F
4.1in
September 56°F/68°F
2.8in
Oktober 49°F/59°F
3.5in
November 43°F/50°F
3.5in
December 40°F/45°F
4.6in


Weer en klimaat in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe kent een gematigd zeeklimaat (met warme zomers) volgens de klimaatclassificatie van Köppen-Geiger. De maximumtemperatuur in Het Nationale Park De Hoge Veluwe gedurende het gehele jaar bedraagt gemiddeld 58°F (van 41°F in januari tot 74°F in juli). Het regent het hele jaar door 45.2in, met een minimum van 2.5in in april en een maximum van 4.8in in juli.
 • Tussen de maanden janvier en mars het klimaat is erg slecht. Tijdens de lunch is dit gemiddeld 50°F en het regent ongeveer 3.3in elke maand.
 • In de maand van avril het klimaat is redelijk, maar nog steeds goed. de thermometer stijgt tot en met 59°F°C en, in avril wordt 4 van de dagen regen verwacht.
 • In de maand van mai het klimaat is gunstig. De temperatuur stijgt naar 65°F en je kan ongeveer 4.1in neerslag/maand gedurende deze periode verwachten.
 • Tussen de maanden juin en juillet het klimaat is gewoon oké. in de ochtend is dit gemiddeld 61°F en het regent ongeveer 25% van de tijd in juillet.
 • Van août tot septembre het klimaat is heerlijk. De temperatuur stijgt naar 68°F en het regent ongeveer 2.8in elke maand.
 • In octobre het klimaat is goed. Het is bijvoorbeeld 59°F als maximale temperatuur in octobre en het regent ongeveer 3.5in elke maand.
 • In novembre het klimaat is slecht . De temperatuur stijgt naar 50°F en het regent ongeveer 3.5in elke maand.
 • In décembre het klimaat is erg ongunstig. in de ochtend is dit gemiddeld 40°F en, in décembre wordt 8 van de dagen regen verwacht.


Grafieken: temperatuur en regenval in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Het Nationale Park De Hoge Veluwe: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

VochtigheidAndere steden en plaatsen nabij Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Chargement en cours
Legende: Het Nationale Park De Hoge Veluwe andere locaties

Verander eenheden