Wanneer is de beste reistijd om naar Alicante te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Alicante te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

 • De beste maanden voor goed weer in Alicante zijn Februari, Maart, April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November en December
 • Gemiddeld zijn de warmste maanden Juli, Augustus en September
 • De koudste maanden zijn Januari en Februari
 • De meest regenachtige maanden zijn Januari en Maart
 • Augustus is de beste maand om te zwemmen


Het weer in Alicante gedurende het hele jaar

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Alicante een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 50°F/59°F
2.2in
Februari 50°F/61°F
0.8in
Maart 54°F/63°F
2.6in
April 58°F/67°F
1.9in
Mei 65°F/74°F
1in
Juni 72°F/81°F
0.7in
Juli 77°F/86°F
0.4in
Augustus 77°F/86°F
0.8in
September 72°F/81°F
1.9in
Oktober 67°F/76°F
1.7in
November 58°F/67°F
1.7in
December 52°F/61°F
1.6in


Weer en klimaat in Alicante

De stad Alicante profiteert, vanwege haar geografische ligging, van een mediterraan klimaat dat zich door de zachtheid van de winters en de comfortabele warmte van de zomers onderscheidt. Vergeleken met het klimaat van Marbella, de kuststad van Andalusië, is het klimaat in Alicante zelfs in de winter gunstig voor toeristische bezoeken. Het regent er niet te veel en de atmosfeer is er zacht. Van mei tot juli zijn de klimatologische omstandigheden ideaal om zomerbezoekers van een prachtige zon te laten genieten, versierd met een comfortabele warmte. De herfst, dankzij zijn zachtheid, is geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor hoge temperaturen. Dit seizoen is perfect: het laat je genieten van de voordelen van een strandvakantie, weg van de drukte die er in de zomer naartoe stroomt.

Klimaat in Alicante in de zomer

Vanaf half juni kun je al goed de warmte voelen. Het weer is echt dat van het begin van de zomer. De klimatologische omstandigheden zijn gunstig voor allerlei soorten zomeractiviteiten. Vervolgens stijgen de temperaturen naarmate de dagen verstrijken, tot ze in augustus vrij hoge waarden bereiken. Net als in Valencia bereikt de warmte in deze periode zijn hoogtepunt; het is de beste tijd om de T-shirts en shorts te nemen, voor een comfortabel gevoel. Gelukkig is de watertemperatuur er aangenaam. Het is echt perfect om te zwemmen, en andere watersporten zoals duiken en snorkelen te proberen.

Klimaat in Alicante in de winter

Zachtheid en een aangename aanwezigheid van de zon kenmerken het winterseizoen in Alicante. De ochtendtemperaturen zijn fris, maar dankzij de stijgende temperaturen kun je een comfortabele zachtheid rond de middag voelen. Als je een passie voor wandelingen of iets meer avontuurlijk hebt, dan heb je geweldige kansen om je hartstocht over te geven, zonder het risico te lopen om aan de hitte te lijden. Het enige wat je hoeft te doen is zich gespast kleden, zoals een lichte trui. Perfect voor een beetje comfort.

Klimaat in Alicante in de lente

Het lenteseizoen in Alicante herinnert je aan dat van de stad Huelva. De zachte ochtenden en de aangename warmte rond de middag zorgen ervoor dat je momenten van uitzonderlijke ontspanning doorbrengt, en van de lange zonnige dagen kan genieten. De periode tussen half maart en half mei is perfect om in Alicante te verblijven, weg van de drukte en de drukkende zomerhitte. Aangezien de regen zeldzaam is, is dit het perfecte moment om allerlei toeristische ontdekkingen te doen: bezoek de musea van de stad of neem speciale momenten voor nietsdoen, zonder de tube van zonnebrandcrème hoeven te eindigen.

Klimaat in Alicante in de herfst

Tijdens de eerste herfstdagen kun je perfect van de ideale klimatologische omstandigheden profiteren: een aangename warmte, zonnige dagen, een heldere lucht en veelbelovende geweldige momenten. Na verloop van tijd wordt de warmte wat zachter. De temperaturen dalen geleidelijk, maar ze brengen nog steeds een gevoel van welzijn. Als in de herfst bepaalde regio's, zoals Catalonië of Noord-Spanje, wat vochtig zijn, met vrij lage temperaturen, blijft het weer in Alicante gunstig. De temperaturen zijn zacht, met minimumwaarden rond 15°C. Als je van speciale vakanties houdt, zal het winterseizoen in Alicante je onvergetelijke momenten bezorgen.

Alicante : AlicanteGrafieken: temperatuur en regenval in Alicante

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Alicante: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de temperatuur van het zeewater, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

Zeetemperatuur

Vochtigheid


Drukte en het toerististenseizoen in Alicante

Ontdek met onze gegevens en grafieken wanneer het hoogseizoen is voor toeristen in Alicante (en dus de periode waarin de toeristendrukte het grootst is) en wanneer het laagseizoen is.

Toeristenseizoen in Alicante

 • Zeer laagseizoen in Alicante
  De maanden met het laagste aantal toeristen zijn: Januari, Februari, Maart en November.
 • Laagseizoen in Alicante
  De maanden met weinig toeristendrukte zijn: April, Mei en December.
 • Hoogseizoen in Alicante
  Het aantal toeristen in Alicante is hoog in: Juni, September en Oktober.
 • Zeer hoogseizoen in Alicante
  De toeristendrukte in Alicante is op zijn hoogtepunt in Juli en Augustus.

Grafiek: aanwezigheidsindex van Alicante van maand tot maand


Meest geschikte periode voor lage prijzen in Alicante

Gemiddelde hotelprijs in Alicante van maand tot maand

Over het algemeen is December de goedkoopste maand voor een hotelkamer in Alicante. Dus is het nu een goed moment om geld te gaan besparen! Omgekeerd is Augustus, statistisch gezien, de duurste maand van het jaar in de hotelbranche.

Boek een hotelkamer tegen de beste prijs

Gemiddelde prijs van vluchten naar Alicante

De prijs van een retourvlucht Amsterdam - Alicante is gemiddeld goedkoper bij een vertrek in maart (gemiddeld € 107): dit is de beste periode voor reizigers met een beperkt budget. Daarentegen riskeert u bij een vertrek in juli, een duurder vliegticket van € 76 om naar Alicante te vliegen.

Vind een vlucht tegen de beste prijs

Gemiddelde prijs voor een huurauto in Alicante

Een auto huren in Alicante kost gemiddeld € 16 per dag. Deze prijs varieert ongeveer € 30 afhankelijk van de maand. Zo kost in april de huur van een auto voor 24 uur gemiddeld € 3, dit is dus de beste periode om geld te besparen! In juni daarentegen bedraagt de gemiddelde prijs € 33.

Huur een auto tegen de beste prijsAndere steden en plaatsen nabij Alicante

Chargement en cours
Legende: Alicante andere locaties

Verander eenheden