Wanneer is de beste reistijd om naar Benidorm te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Benidorm te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

 • De beste maanden voor goed weer in Benidorm zijn Maart, April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November en December
 • Gemiddeld zijn de warmste maanden Juli, Augustus en September
 • De koudste maanden zijn Januari en Februari
 • De meest regenachtige maanden zijn Januari, Maart, September, Oktober en November
 • Augustus is de beste maand om te zwemmen


Het weer in Benidorm gedurende het hele jaar

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Benidorm een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 52°F/59°F
2.6in
Februari 52°F/59°F
1.1in
Maart 56°F/61°F
2.7in
April 59°F/65°F
2.1in
Mei 67°F/70°F
0.8in
Juni 72°F/77°F
0.6in
Juli 77°F/83°F
0.4in
Augustus 79°F/83°F
1in
September 74°F/79°F
2.4in
Oktober 68°F/74°F
2.2in
November 59°F/67°F
2.5in
December 56°F/61°F
2in


Weer en klimaat in Benidorm

Populair voor zijn lange zandstranden, gelegen in het hart van de stad met zijn levendige nachten, geniet de badplaats Benidorm van een zachte en aangename sfeer, of het nu in de lente of in de winter is. En dankzij de geografische indeling van deze plaats, die van een semi-aride klimaat profiteert (ondanks de nabijheid van de Middellandse Zee), zijn de zomers lang en warm. Dit is de reden waarom deze plaats, gelegen in de gemeenschap van Valencia, onder de Spaanse badplaatsen, zoals Lorel de Mar of Empuriabrava, een sterke toestroom ervaart tijdens de zomervakantie. Benidorm heeft nu namelijk alle voorwaarden om van deze stad een perfecte bondgenoot te maken tijdens de zomervakantie.

Klimaat in Benidorm in de zomer

Net als Malaga verwelkomt Benidorm zomerse bezoekers en biedt hen het voordeel van ideale weersomstandigheden, van juni tot oktober. Je hebt dus meerdere maanden om je perfecte moment te kiezen. Als je een van degenen bent die gemakkelijk last heeft van de hitte, dan is juni de beste maand om naar daar te vertrekken. Niet alleen is de warmte comfortabel, maar je hebt ook meer privacy omdat er nog relatief weinig vakantiegangers zijn. Oktober is ook een goede maand als je de hitte en de drukte wilt vermijden. Voor zwemliefhebbers: je hebt de keuze tussen juli, augustus of september. De watertemperatuur is ideaal, met een gemiddelde waarde van 25°C. Het enige nadeel is dat je moeilijk ruimte zal vinden op het strand.

Klimaat in Benidorm in de winter

De klimatologische omstandigheden in deze badplaats van de provincie Alicante worden door de zachte temperaturen gekenmerkt. Zelfs in januari en februari, de koudste maanden van het jaar, zullen de temperaturen rond de middag je een aangenaam gevoel geven. De wintertemperaturen dalen zelden onder de 12°C. Een trui is meer dan genoeg voor een comfortabel gevoel. Vooral omdat het weer in Benidorm door de aangename aanwezigheid van de zon wordt versterkt. Baden mag je echter vergeten: het zeewater is nog steeds zeer fris, dus comfortabel zwemmen is nog niet mogelijk.

Klimaat in Benidorm in de lente

De tweede helft van maart is verre van ideaal, maar in een paar dagen kan je al een aangename verbetering verwachten. De maand april zorgt voor een aangename warmte tijdens je verblijf. Ruil je truien voor T-shirts, korte broeken en slippers. Het mooie weer is er al, en het is je perfecte "partner in crime" tijdens je verblijf. Vooral omdat er meer en meer tijd is tussen de verschillende buien, wat dus meer plaats laat voor mooie zonnige dagen. Als het niet te vlug koud hebt, dan kun je rond het midden van mei al een aangename duik nemen.

Klimaat in Benidorm in de lente

De klimatologische omstandigheden in de herfst onderscheiden zich door de warmte. En zelfs als de temperaturen blijven dalen, kun je nog altijd aangename momenten doorbrengen, dankzij de aanwezigheid van de zon, geassocieerd met de zachte atmosfeer. Verwacht echter stortregens, want die kenmerken de herfst in Benidorm.

Benidorm :Grafieken: temperatuur en regenval in Benidorm

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Benidorm: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de temperatuur van het zeewater, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

Zeetemperatuur

Vochtigheid


Drukte en het toerististenseizoen in Benidorm

Ontdek met onze gegevens en grafieken wanneer het hoogseizoen is voor toeristen in Benidorm (en dus de periode waarin de toeristendrukte het grootst is) en wanneer het laagseizoen is.

Toeristenseizoen in Benidorm

 • Zeer laagseizoen in Benidorm
  De maanden met het laagste aantal toeristen zijn: Januari en Februari.
 • Laagseizoen in Benidorm
  De maanden met weinig toeristendrukte zijn: Maart, April, November en December.
 • Hoogseizoen in Benidorm
  Het aantal toeristen in Benidorm is hoog in: Mei, Juni, September en Oktober.
 • Zeer hoogseizoen in Benidorm
  De toeristendrukte in Benidorm is op zijn hoogtepunt in Juli en Augustus.

Grafiek: aanwezigheidsindex van Benidorm van maand tot maandMeest geschikte periode voor lage prijzen in Benidorm

Gemiddelde hotelprijs in Benidorm van maand tot maand

Over het algemeen is Maart de goedkoopste maand voor een hotelkamer in Benidorm. Dus is het nu een goed moment om geld te gaan besparen! Omgekeerd is Augustus, statistisch gezien, de duurste maand van het jaar in de hotelbranche.

Boek een hotelkamer tegen de beste prijs

Gemiddelde prijs voor een huurauto in Benidorm

Een auto huren in Benidorm kost gemiddeld € 13 per dag. Deze prijs varieert ongeveer € 6 afhankelijk van de maand. Zo kost in november de huur van een auto voor 24 uur gemiddeld € 10, dit is dus de beste periode om geld te besparen! In juli daarentegen bedraagt de gemiddelde prijs € 16.

Huur een auto tegen de beste prijs


Andere steden en plaatsen nabij Benidorm

Chargement en cours
Legende: Benidorm andere locaties


Verander eenheden