Wanneer is de beste reistijd om naar Almeria te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Almeria te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

 • De beste maanden voor goed weer in Almeria zijn Maart, April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November en December
 • Gemiddeld zijn de warmste maanden Juli en Augustus
 • Juli is de droogste maand
 • De koudste maanden zijn Januari en Februari
 • De beste maanden om te zwemmen zijn Juni, Juli, Augustus, September en Oktober


Het weer in Almeria gedurende het hele jaar

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Almeria een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 49°F/61°F
1.2in
Februari 49°F/61°F
0.8in
Maart 52°F/65°F
1.3in
April 58°F/68°F
0.9in
Mei 65°F/76°F
0.6in
Juni 72°F/81°F
0.4in
Juli 77°F/88°F
0.2in
Augustus 77°F/88°F
0.5in
September 70°F/83°F
0.9in
Oktober 65°F/76°F
0.9in
November 56°F/67°F
1.2in
December 50°F/63°F
1.2in


Weer en klimaat in Almeria

De havenstad Almeria ligt in de Andalusië-regio. Alleen al de naam van deze provincie van Spanje doet meteen denken aan de zon en de zee, zoals Malaga, een kuststad aan de Middellandse Zee. Het klimaat, met een sterke dorre subtropische invloed, is het hele jaar door gunstig voor het toerisme. De winters zijn zacht, met aangename temperaturen voor wandelingen. De zomers zijn warm en droog, ideaal voor een zonvakantie. De overgangsseizoenen zijn gunstig voor allerlei andere toeristische activiteiten. Almeria heeft niets te benijden aan Alicante of Benidorm. Deze stad verwelkomt je dankzij de medeplichtigheid van het weer. Het enige wat je moet doen: een datum kiezen om naar deze prachtige stad te komen.

Klimaat van Almeria in de zomer

De weersomstandigheden zijn al ideaal in mei, en dit zal zo duren tot oktober. Tijdens de zomerdagen van juli en augustus bereikt de warmte echter zijn hoogtepunt. En zelfs als het weer in Almeria gunstig is voor de meeste zeeactiviteiten, is het beter om waakzaam te blijven, vooral door de sterke warmte aan de middag.

Klimaat van Almeria in de winter

De klimatologische omstandigheden van Almeria verschillen van Seville alleen maar door de meer uitgesproken vochtigheid in de winter. Het weer is er aangenaam zacht, met zonneschijn om de dagen op te fleuren. Dit seizoen, gunstig om te wandelen, laat je perfect genieten van de verkwikkende lucht die uit de zee komt.

Klimaat van Almerai in de lente

De lente is bijzonder zacht en aangenaam. De zon schijnt er heel vaak. Zelfs als de zeetemperatuur nog steeds fris is, zullen liefhebbers van kitesurfen en boarden het moeilijk vinden om de roep van het strand te weerstaan.

Klimaat van Almeria in de herfst

De zachte atmosfeer kenmerkt het klimaat van Almeria in november en december. Aangezien de regenbuien zeldzaam zijn, kun je lang van mooie dagen genieten, om zo je verblijf te verbeteren.

Almeria : AlmeriaGrafieken: temperatuur en regenval in Almeria

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Almeria: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de temperatuur van het zeewater, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

Zeetemperatuur

Vochtigheid


Drukte en het toerististenseizoen in Almeria

Ontdek met onze gegevens en grafieken wanneer het hoogseizoen is voor toeristen in Almeria (en dus de periode waarin de toeristendrukte het grootst is) en wanneer het laagseizoen is.

Toeristenseizoen in Almeria

 • Zeer laagseizoen in Almeria
  De maanden met het laagste aantal toeristen zijn: Januari, Februari en November.
 • Laagseizoen in Almeria
  De maanden met weinig toeristendrukte zijn: Maart, April, Mei, Juni, Oktober en December.
 • Hoogseizoen in Almeria
  Het aantal toeristen in Almeria is hoog in: Juli en September.
 • Zeer hoogseizoen in Almeria
  De toeristendrukte in Almeria is op zijn hoogtepunt in Augustus.

Grafiek: aanwezigheidsindex van Almeria van maand tot maand


Meest geschikte periode voor lage prijzen in Almeria

Gemiddelde hotelprijs in Almeria van maand tot maand

Over het algemeen is November de goedkoopste maand voor een hotelkamer in Almeria. Dus is het nu een goed moment om geld te gaan besparen! Omgekeerd is Augustus, statistisch gezien, de duurste maand van het jaar in de hotelbranche.

Boek een hotelkamer tegen de beste prijs

Gemiddelde prijs van vluchten naar Almeria

De prijs van een retourvlucht Amsterdam - Almeria is gemiddeld goedkoper bij een vertrek in februari (gemiddeld € 211): dit is de beste periode voor reizigers met een beperkt budget. Daarentegen riskeert u bij een vertrek in augustus, een duurder vliegticket van € 123 om naar Almeria te vliegen.

Vind een vlucht tegen de beste prijs

Gemiddelde prijs voor een huurauto in Almeria

Een auto huren in Almeria kost gemiddeld € 16 per dag. Deze prijs varieert ongeveer € 10 afhankelijk van de maand. Zo kost in juni de huur van een auto voor 24 uur gemiddeld € 11, dit is dus de beste periode om geld te besparen! In augustus daarentegen bedraagt de gemiddelde prijs € 21.

Huur een auto tegen de beste prijsAndere steden en plaatsen nabij Almeria

Chargement en cours
Legende: Almeria andere locaties

Verander eenheden