Wanneer is de beste reistijd om naar Malaga te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Malaga te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

  • De beste maanden voor goed weer in Malaga zijn Maart, April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober en November
  • Gemiddeld zijn de warmste maanden Juli en Augustus
  • Malaga heeft droge perioden in Juni, Juli en Augustus
  • De koudste maanden zijn Januari en Februari
  • De meest regenachtige maanden zijn Januari, Februari en December
  • De beste maanden om te zwemmen zijn Juli, Augustus en September

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Malaga een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 54°F/61°F
23%
2.2in
Februari 54°F/61°F
21%
2.6in
Maart 58°F/65°F
24%
1.7in
April 63°F/70°F
20%
1.4in
Mei 68°F/76°F
10%
0.6in
Juni 72°F/83°F
5%
0.3in
Juli 81°F/90°F
1%
0.1in
Augustus 81°F/88°F
5%
0.3in
September 76°F/83°F
11%
1.2in
Oktober 70°F/77°F
14%
1.2in
November 61°F/68°F
17%
1.8in
December 56°F/63°F
14%
2.8in

Weer en klimaat in Malaga

Als Spanje in het algemeen een gematigd klimaat heeft, ligt dat van Andalusië, en meer in het bijzonder Malaga, dichter bij een mediterraan klimaat, zoals dat van het naburige Marokko. Alle seizoenen zijn er aangenaam, en de temperaturen blijven het hele jaar door zacht of warm.

Malaga in de winter

In Malaga, zoals in alle steden van de Andalusische kust, is de winter zacht. In tegenstelling tot steden in het binnenland zoals Granada of Sevilla, blijven de temperaturen aangenaam en is het klimaat lichtjes vochtig. De regen blijft echter zeldzaam.

Malaga in de zomer

Het klimaat van Malaga is erg droog en bijzonder zonnig in de zomer. In deze tijd van het jaar is de hoeveelheid zonneschijn hoog en de regen echt zeldzaam. Meestal duurt de zomer in Malaga, net als in een groot deel van Andalusië, van mei tot oktober. De aanwezigheid van de zee vermijdt de hittegolven van Cordoba of Granada.

Malaga in de lente

De lente is een aangenaam seizoen om Malaga te verkennen. De temperaturen beginnen na de winter aangenamer te worden, en het weer is zacht. Wees voorzichtig, de avonden zijn nog steeds fris en zwemmen is niet erg prettig, gezien dat het water nog steeds erg koud is.

Malaga in de herfst

Net als de lente is de herfst een zacht en aangenaam seizoen in Malaga. Net als in de rest van Andalusië genieten de temperaturen nog steeds van de voordelen van de zomer, zonder de negatieve effecten van de hittegolf. Naarmate de winter nadert, koelen de avonden geleidelijk af, net als de dagen.

Malaga : Malaga


Grafieken: temperatuur en regenval in Malaga

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Malaga: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de temperatuur van het zeewater, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

Zeetemperatuur

VochtigheidKaart van Spanje

Malaga verschijnt op de onderstaande kaart met een blauw pictogram. De andere steden of locaties in Spanje verschijnen op de kaart met een zwart pictogram. Klik op informatie over het klimaat.

Chargement en cours
Legende: Malaga andere locaties

Aanbevolen:

Belangrijkste steden in Spanje

Bekijk de volledige lijst met steden

Verander eenheden