Wanneer is de beste reistijd om naar Cairns te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Cairns te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

  • De beste maanden voor goed weer in Cairns zijn April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November en December
  • Gemiddeld zijn de warmste maanden Januari, Februari, Maart, April, Oktober, November en December
  • Januari is de meest regenachtige maand
  • De beste maanden om te zwemmen zijn Januari, Februari, Maart, April, Mei, Oktober, November en December

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Cairns een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 79°F/86°F
55%
6.4in
Februari 79°F/86°F
53%
4.8in
Maart 79°F/85°F
48%
4.3in
April 76°F/81°F
27%
1.7in
Mei 72°F/77°F
19%
1.1in
Juni 70°F/76°F
15%
0.7in
Juli 68°F/76°F
12%
0.7in
Augustus 68°F/76°F
10%
0.6in
September 72°F/79°F
11%
0.6in
Oktober 74°F/83°F
18%
0.9in
November 77°F/85°F
20%
1.2in
December 79°F/86°F
30%
2.2in

Weer en klimaat in Cairns

Cairns, een Australische stad aan de noordoostkust van Queensland, heeft een warm en vochtig tropisch klimaat. De warmte is daardoor het hele jaar door voelbaar, met een relatieve temperatuurdaling tijdens de zuidelijke winter. Net als het eiland Nieuw-Guinea is de stad onderhevig aan de moesson, die de bron van de overvloedige regenval is. Maar de rest van het jaar maakt het klimaat van Cairns het mogelijk om van prachtige dagen met zonnige periodes te genieten.

Het droge seizoen in Cairns

Gezien de geografische ligging wordt de stad Cairns in werkelijkheid door een zeeklimaat beïnvloed. Dit verklaart de regenachtige dagen in de periode die als "droog" bekend staat. En in tegenstelling tot de stad Darwin, waar het in dezelfde periode nauwelijks regent, kunnen we regenachtige afleveringen verwachten. Maar zodra de regen verdwenen is, laat de heldere lucht de zon de rest van de dag oplichten, zodat men tijdens het droge seizoen op een vrij schitterend weer kan rekenen in Cairns. Het is gewoon ook redelijk zacht, aangezien het ook de zuidelijke winter is. Maar het is daar niet zo koud als Hobart in Tasmanië.

Het regenseizoen in Cairns

In tegenstelling tot Australische steden, zoals Alice Springs in het zuidelijke Northern Territory, zijn de zware regenbuien gespaard gebleven, maar de stad Cairns staat van november tot maart voor de moesson. Dit verklaart waarom gedurende deze periode de regens frequent, bijzonder overvloedig en hevig zijn, van januari tot eind maart. Voorzichtigheid is geboden vanwege het stijgende water en mogelijke overstromingen. En om het regenwoud te bezoeken dat de stad Cairns symboliseert, is het beter om op een minder vochtige periode te wachten.

Het regenseizoen is ook het moment waarop de dagtemperaturen het hoogst zijn, waardoor de atmosfeer voor veel mensen vochtig en ongemakkelijk is. Gedurende deze periode maakt de vaak bewolkte hemel de dagen somber.

Cairns : Peak District Cairn
Grafieken: temperatuur en regenval in Cairns

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Cairns: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de temperatuur van het zeewater, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

Zeetemperatuur

VochtigheidKaart van Australië

Cairns verschijnt op de onderstaande kaart met een blauw pictogram. De andere steden of locaties in Australië verschijnen op de kaart met een zwart pictogram. Klik op informatie over het klimaat.

Chargement en cours
Legende: Cairns andere locaties

Belangrijkste steden in Australië

Bekijk de volledige lijst met steden

Verander eenheden