Wanneer is de beste reistijd om naar Auckland te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Auckland te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

  • De beste maanden voor goed weer in Auckland zijn Januari, Februari, Maart, April, Mei, September, Oktober, November en December
  • Gemiddeld zijn de warmste maanden Januari, Februari en Maart
  • De koudste maanden zijn Juni, Juli, Augustus en September
  • De meest regenachtige maanden zijn Mei, Juni, Juli, Augustus en September
  • De beste maanden om te zwemmen zijn Februari en Maart

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Auckland een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 68°F/74°F
16%
1.3in
Februari 70°F/74°F
22%
1.6in
Maart 67°F/72°F
20%
1.5in
April 65°F/68°F
29%
2in
Mei 59°F/63°F
35%
2.6in
Juni 58°F/59°F
35%
2.8in
Juli 54°F/58°F
37%
2.4in
Augustus 56°F/59°F
40%
2.6in
September 56°F/61°F
38%
2.4in
Oktober 59°F/63°F
27%
1.6in
November 63°F/67°F
25%
1.9in
December 67°F/70°F
26%
1.9in

Weer en klimaat in Auckland

De stad Auckland, in Nieuw-Zeeland, heeft een zeeklimaat dat door zachte winters, aangename zomers en regenbuien die het hele jaar door worden verspreid, wordt gekenmerkt. De geografische ligging op het Noordereiland geeft dat er zwaardere stortbuien zijn, dan die van Sydney in Australië. Net als in Wellington, gelegen in het zuiden van het Noordereiland, kent het klimaat in Auckland geen droog seizoen.

Het warme seizoen in Auckland

Er heerst een heldere hemel ondanks de aanwezigheid van enkele wolken. Inderdaad, lange zonnige dagen worden af en toe onderbroken door buien die een paar uur duren, en die de vegetatie doen herleven. Gekenmerkt door een lichte temperatuurstijging rond de middag, resulteert het warme seizoen in Auckland in goed weer, waar de maximumtemperatuur zelden hoger dan 24°C zijn, terwijl 's ochtends de comfortabele kamertemperatuur mooie, wolkeloze dagen belooft. Van 's ochtends tot' s avonds is het weer in Auckland gunstig voor allerlei verschillende activiteiten in de open lucht.

Het koude seizoen in Auckland

Vanaf mei wordt het weer wat kouder en dalen de temperaturen iets. Van juni tot september lijkt Auckland op de andere steden op het Zuidereiland. Zoals Hokitika en Christchurch, waar het koude seizoen gepaard gaat met meer overvloedige neerslag. De middagen zijn vaak gevuld met lange uren regen, terwijl het weer kouder en kouder wordt. Maar zelfs met dagen waar de regen en het goede weer om de beurt plaatsvinden, blijft het klimaat in Auckland correct voor allerlei andere toeristische activiteiten, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan het War Memorial Museum.

Auckland : AucklandGrafieken: temperatuur en regenval in Auckland

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Auckland: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de temperatuur van het zeewater, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

Zeetemperatuur

VochtigheidKaart van Nieuw Zeeland

Auckland verschijnt op de onderstaande kaart met een blauw pictogram. De andere steden of locaties in Nieuw-Zeeland verschijnen op de kaart met een zwart pictogram. Klik op informatie over het klimaat.

Chargement en cours
Legende: Auckland andere locaties

Belangrijkste steden in Nieuw-Zeeland

Bekijk de volledige lijst met steden

Verander eenheden