Wanneer is de beste reistijd om naar Chiang Mai te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Chiang Mai te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

 • De beste maanden voor goed weer in Chiang Mai zijn Januari, Februari, Maart, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November en December
 • Gemiddeld zijn de warmste maanden Maart, April en Mei
 • Februari is de droogste maand
 • De meest regenachtige maanden zijn Juli en Augustus


Het weer in Chiang Mai gedurende het hele jaar

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Chiang Mai een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 59°F/86°F
0.4in
Februari 63°F/95°F
0.1in
Maart 72°F/101°F
0.6in
April 79°F/103°F
1.2in
Mei 81°F/99°F
4.8in
Juni 77°F/92°F
4.8in
Juli 76°F/90°F
7.3in
Augustus 76°F/90°F
7.5in
September 76°F/92°F
5.2in
Oktober 74°F/90°F
2.3in
November 68°F/88°F
0.9in
December 61°F/86°F
0.5in


Weer en klimaat in Chiang Mai

Het klimaat van Chiang Mai en Noord-Thailand is frisser dan in andere delen van het land, en je kan hier het hele jaar door van vakanties profiteren. Hoewel het een warm seizoen heeft, is het weer frisser dan in Bangkok, en zeker minder vochtig. Het noorden kent drie verschillende seizoenen: het warme seizoen, het regenseizoen en het frisse seizoen.

Het warme seizoen in Chiang Mai

Het warme seizoen duurt van maart tot juni, en kent dagelijkse temperaturen tussen 30 en 35°C. Het klimaat in de stad wordt erg droog, en er is veel stof. Bovendien kan de lucht er wazig worden door de rook, veroorzaakt door de verbranding van gewassen (voor operationele doeleinden). Het is de minst aanbevolen tijd van het jaar om het noorden te bezoeken, ook al heb je gegarandeerd minder mensen en dus goedkopere prijzen. Er zijn in deze periode ook af en toe onweersbuien, maar ze zijn eerlijk gezegd een welkome hulp.

Het regenseizoen in Chiang Mai

Het regenseizoen duurt hier van juli tot eind september. Het landschap wordt weer weelderig, en de bomen en bloemen staan in bloei. Ondanks zijn naam regent het niet elke dag, en het wordt eerder door intense (en verfrissende!) maar korte buien gekenmerkt. Er kunnen natuurlijk soms - maar meer zelden - langere regenperiodes zijn, met frissere temperaturen. Als je besluit om Chiang Mai en het noorden in deze periode te bezoeken, vergeet dan niet om een paraplu en regenjassen in je bagage mee te nemen (vooral als je op een trektocht vertrekt). Overstromingen kunnen een probleem zijn in de stad, vanwege de stijgende Ping-rivier, maar ernstige overstromingen zijn zeldzaam.

Het frisse seizoen in Chiang Mai

Als je niet van de regen houdt en niet bijzonder in de zon van het warme seizoen wilt roosteren, dan is het frisse seizoen (of "koude" seizoen), dat van oktober tot februari loopt, de perfecte periode voor jou. Het is het "zeer-hoogseizoen" in Chiang Mai, en de stad herbergt niet alleen een golf van buitenlandse toeristen, maar ook veel Thaise toeristen die Bangkok ontvluchten. Er valt in deze periode weinig of zelfs helemaal geen regen, en je hebt een gegarandeerde blauwe lucht. Het is het perfecte klimaat voor toerisme, of je nu wilt zonnebaden of wandelen. De avonden kunnen een beetje frisser zijn, dus een lichte jas of trui wordt aanbevolen.

Chiang Mai : Chiang Maï
Grafieken: temperatuur en regenval in Chiang Mai

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Chiang Mai: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

Vochtigheid


Drukte en het toerististenseizoen in Chiang Mai

Ontdek met onze gegevens en grafieken wanneer het hoogseizoen is voor toeristen in Chiang Mai (en dus de periode waarin de toeristendrukte het grootst is) en wanneer het laagseizoen is.

Toeristenseizoen in Chiang Mai

 • Zeer laagseizoen in Chiang Mai
  De maanden met het laagste aantal toeristen zijn: Maart, April, Mei, Juni en September.
 • Laagseizoen in Chiang Mai
  De maanden met weinig toeristendrukte zijn: Juli en Oktober.
 • Hoogseizoen in Chiang Mai
  Het aantal toeristen in Chiang Mai is hoog in: Januari, Februari, Augustus en November.
 • Zeer hoogseizoen in Chiang Mai
  De toeristendrukte in Chiang Mai is op zijn hoogtepunt in December.

Grafiek: aanwezigheidsindex van Chiang Mai van maand tot maand


Meest geschikte periode voor lage prijzen in Chiang Mai

Gemiddelde hotelprijs in Chiang Mai van maand tot maand

Over het algemeen is Oktober de goedkoopste maand voor een hotelkamer in Chiang Mai. Dus is het nu een goed moment om geld te gaan besparen! Omgekeerd is November, statistisch gezien, de duurste maand van het jaar in de hotelbranche.

Boek een hotelkamer tegen de beste prijs

Gemiddelde prijs van vluchten naar Chiang Mai

De prijs van een retourvlucht Amsterdam - Chiang Mai is gemiddeld goedkoper bij een vertrek in maart (gemiddeld € 604): dit is de beste periode voor reizigers met een beperkt budget. Daarentegen riskeert u bij een vertrek in augustus, een duurder vliegticket van € 467 om naar Chiang Mai te vliegen.

Vind een vlucht tegen de beste prijs

Gemiddelde prijs voor een huurauto in Chiang Mai

Een auto huren in Chiang Mai kost gemiddeld € 20 per dag. Deze prijs varieert ongeveer € 8 afhankelijk van de maand. Zo kost in september de huur van een auto voor 24 uur gemiddeld € 15, dit is dus de beste periode om geld te besparen! In augustus daarentegen bedraagt de gemiddelde prijs € 23.

Huur een auto tegen de beste prijsAndere steden en plaatsen nabij Chiang Mai

Chargement en cours
Legende: Chiang Mai andere locaties

Verander eenheden