Waar te reizen in december 2024? beste vakantiebestemmingen

Waar te reizen?

De winter komt eraan en u weet niet waar u naartoe moet in december? Goed nieuws: het is het ideale seizoen om naar een exotisch land te gaan om op te warmen: Thailand, Mexico of Sri Lanka... u heeft keuze te over! Waar op vakantie gaan en toch dicht bij Frankrijk blijven? Richting Zuid-Europa en Noord-Afrika voor mooie zonnige dagen!


Top 30 Zonnige Bestemmingen in december

Dit zijn de meest populaire bestemmingen om naar vertrekken in december 2024, met altijd goed weer, bevorderlijk voor een geslaagde vakantie.Vakanties in december: waar te gaan volgens je wensen?

Zin om de kou te ontvluchten en uzelf te koesteren in de winterzon? Ga op ontdekkingstocht naar een ver land en maak een onvergetelijke reis! Dichterbij huis is dit het ideale seizoen om de piramides van Egypte te bezoeken of een tocht door de woestijn te maken. Niet te vergeten dat de feestdagen een uitzonderlijke gelegenheid kunnen zijn om te zien hoe het er elders aan toegaat. Waarheen in december, afhankelijk van uw wensen? Onmiddellijke inscheping!

Zin om van het strand te genieten

Uw zomertint is een verre herinnering en u droomt ervan om uw badpak en slippers weer tevoorschijn te halen? Pak de zonnebrandcrème in en vertrek voor een verblijf vol ontspanning. Werk vergeten, het doel is om uit te rusten, plezier te maken en al uw zorgen te vergeten in een magische omgeving!

 • In de Art Deco-wereld van Miami. Wie kent het legendarische Miami Beach niet? Met zijn kleurrijke reddingsposten en zijn uitgestrekte strand omzoomd met palmbomen en gebouwen uit de jaren 20, is het een plek die je niet mag missen. Vooral omdat de nachten in Miami bekend staan bij feestgangers van over de hele wereld. En als u graag op pad bent, zijn er tal van bezienswaardigheden in de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan de Everglades met zijn alligators of het eilandengroepje de Keys.
 • In het turquoise water van de Caraïben. Waarheen in december voor gegarandeerd prachtig weer? De Caribische eilanden liggen voor u klaar voor een droomverblijf. Cuba, de Dominicaanse Republiek, Martinique, Guadeloupe... de keuze is aan u! Ze hebben allemaal prachtige stranden, een relaxte sfeer en een atmosfeer die uitnodigt tot ontspanning. Ideale bestemmingen voor een zorgeloze reis!
 • Aan de lagune op Mauritius. Omringd door een koraalrif heeft Mauritius een buitengewone lagune. Trek uw duikbril en snorkel aan om de kleurrijke vissen en ongerepte koralen te verkennen. De stranden zijn ook niet te versmaden: wit zand, kokospalmen, kleine restaurants met heerlijke gerechten... alles is er! En als u wat actie wilt, zijn er tal van wandelpaden over het eiland om alle hoekjes te verkennen.

Zin om Kerstmis ver van Europa te vieren

Hoewel veel landen zich aanpassen aan de tradities van hun bezoekers, is het ideaal om Kerstmis te vieren in een land met een christelijke religie. U wordt dan ondergedompeld in een universum dat vaak heel anders is dan wat u in uw eigen land kent. Gewoonten, maaltijden of zelfs kleding kunnen volledig verschillen!

 • Op het strand in Los Angeles. December in Californië kan mooie warme en zonnige dagen bieden. Vier een originele Kerst door een verbeterde picknick voor te bereiden en te genieten van een van de stranden van LA! Amerikanen houden over het algemeen van feesten, maar Kerstmis heeft een bijzondere smaak. In de stad zijn de palmbomen versierd met slingers, rollen kerstmannen op Pacific Drive en klinken traditionele liederen op elke straathoek!
 • Gedurende 9 dagen in Mexico. Van 16 tot 24 december vieren de Mexicanen Kerstmis, en het is niet de Kerstman die de cadeautjes brengt, maar het kindje Jezus. In dit zeer gelovige land is traditie belangrijk en worden de gebruiken nauwgezet nageleefd, zoals de "Posadas". Kerstmis is een tijd van familiehereniging, gedeelde maaltijden en volksfeest. Feliz Navidad!
 • In de Spaanse traditie. Hoewel Spanje een buurland van Europa is, is Kerstmis vieren in Spanje heel anders. Zo zijn het de Drie Koningen die op 6 januari cadeautjes brengen aan de kinderen. Terwijl de maaltijd op 25 december meestal rond zeevruchten draait. De Spanjaarden zijn grappenmakers, ze vermaken zich de hele maand met grappen en verkleden zich. En ze zijn dol op gokken, de meerderheid haast zich om loten te kopen voor de grote Kerstloterij.

Zin om buitengewone dieren te zien

Reizen in december is ook een gelegenheid om buitengewone dieren te ontmoeten. Waar u ook naartoe gaat, zorg ervoor dat u zorgvuldig het bedrijf of de organisatie kiest waarmee u reist. Deze ervaringen moeten plaatsvinden met respect voor het dier, terwijl het milieu wordt beschermd. Laat het verwondering toe!

 • Manta's in de Malediven. December is de laatste maand om mantaroggen in de Malediven te kunnen observeren, voordat ze naar het westen migreren. Tijdens het duiken kunt u deze reuzen van de zee gemakkelijk zien in de baai van Malé, evenals walvishaaien. Ongevaarlijk, deze dieren zullen u een onvergetelijk spektakel bieden! En dan zijn er nog andere schatten aanwezig: vissen van allerlei soorten, dolfijnen, enz.
 • Olifanten in Sri Lanka. In het zuiden van het eiland kunt u op safari gaan om wilde olifanten te observeren, met name in het Uda Walawe National Park. Sri Lanka is een van de weinige Aziatische landen waar u ze nog in hun natuurlijke habitat kunt zien, en de regering hecht veel belang aan hun behoud. Vroeg in de ochtend stapt u in een jeep en, begeleid door uw gids, verkent u het park om ze vrij te zien rondlopen. Een unieke ervaring die u niet mag missen!
 • Walvissen in Madeira. Niet ver van Europa is Madeira een archipel die u moet bezoeken voor het observeren van walvissen. Als een echt zeeheiligdom voor deze soorten, dankzij de zeer strenge Portugese wetten, leven er het hele jaar door een twintigtal soorten. U kunt ze gemakkelijk vanaf de kust zien, vergezeld door speelse dolfijnen, maar het beste is om deel te nemen aan een excursie. Onder begeleiding van deskundige gidsen aan boord van een collectieve of privéboot kunt u ze van dichtbij observeren. Een geweldig moment in het vooruitzicht!

Zin om culturele bezienswaardigheden te bezoeken

Wilt u een reis maken om belangrijke archeologische sites te ontdekken? December is de perfecte maand om ze te bezoeken zonder zonnebrand op te lopen, maar met ideale temperaturen. Van het ene uiteinde van de planeet naar het andere, ga op ontdekkingstocht naar prachtige plekken waar de mens de geschiedenis heeft gemarkeerd.

 • De piramides van Egypte. Ga naar Caïro om de legendarische piramides te zien. In de schaduw van de grote Sfinx van Gizeh zijn de piramides van Cheops, Chefren en Mykerinos onmisbaar: hun grootsheid en geschiedenis zullen u zeker verbazen. Verder naar het zuiden zullen de Vallei der Koningen, Abu Simbel of Philae uw reis perfect aanvullen. In december zal Egypte al zijn pracht onthullen, ver weg van de zomerse hitte.
 • Het culturele driehoek in Sri Lanka. In het midden van het eiland ligt dit fascinerende gebied met talrijke overblijfselen. Hoofdsteden van verdwenen koninkrijken, tempels, paleizen, heilige plaatsen... een lust voor het oog! Vertrekkend vanuit de prachtige stad Kandy, ga deze ongelooflijke plaatsen verkennen. Op eigen gelegenheid of met een gids, geniet ervan!
 • De Mayasites in Mexico. Vaak gelegen midden in de jungle, zijn de pre-Spaanse Mexicaanse sites ware kunstwerken. Gebouwd door de Maya-beschaving vanaf 2600 voor Christus, zijn de piramides en tempels opmerkelijk goed bewaard gebleven. Welke te kiezen? Uxmal, Chichen Itza, Tulum... de keuze is aan u!

Fantastische dieren, bezoeken aan mythische plaatsen, droomstranden... reizen in december is een geweldige manier om de winter te trotseren! In Zuid-Europa of aan de andere kant van de wereld, er zijn duizend manieren om een onvergetelijke reis te maken en de zon mee terug te nemen in uw koffers!


Waar te reizen in december 2024: wereldwijde bestemmingskaart

Op deze kaart vindt u alle bestemmingen waar het mooi weer is in december 2024.

Legende: perfect weer goed draaglijk