Weer in Griekenland in mei 2021

In dit deel, vind je de weersvoorspelling voor mei voor de meest populaire steden in Griekenland. Deze vooruitzichten zijn statistieken voor mei uit weerberichten van vele jaren. Het percentage geeft de mogelijkheid aan om het weer vermeld te hebben.

Weerinformatie in mei

In mei geven sommige gebieden in Griekenland de voorkeur aan een ideaal klimaat, terwijl andere regios frissere en nattere weersituaties ervaren. Na het winterseizoen gaan we direct naar de zomer, dus op de Griekse eilanden van de Middellandse Zee komt de hitte heel snel, maar op de Sporaden-eilanden is het weer nog steeds behoorlijk fris. Hoe dan ook, in deze periode is het weer in mei in Griekenland vrij gunstig voor een droomvakantie.

Continentaal Griekenland in mei

Athene voldoet aan alle voorwaarden om toeristen in mei een idyllisch Griekenland aan te bieden. Dankzij een ochtendtemperatuur rond de 18°C is de ochtend zeer aangenaam. Rond het middaguur stijgt de temperatuur, maar wordt het niet te warm, en de vroege avond is ook heel aangenaam. Dit alles gaat gepaard met een perfecte zon voor de hele dag. Hoewel de stad Thessaloniki op het vasteland ligt, heeft het geen gunstig klimaat: de ochtenden blijven nog steeds fris terwijl het rond de middag redelijk heet is. Bovendien helpen de ongeveer elf dagen van slecht weer de bezoekers niet.

Ionische eilanden in mei

Net als in Thessaloniki, heeft het eiland Corfu frisse ochtenden en wat aangenamere middagen. Het klimaat in mei in Griekenland, in deze regio, zou ideaal zijn als het wat minder vochtig was. Inderdaad, de maand kent nog altijd tien dagen neerslag. Het weer is echter vaak gunstig dankzij de mooie zonnige dagen die toeristen de mogelijkheid bieden om de schoonheid van de natuur te waarderen. Adequate kleding en een goede voorbereiding zijn essentieel om niet verrast te worden door het slechte weer dat je kan teleurstellen.

De Cycladen in mei

Net als Mykonos en het eiland Lesbos en de Ionische eilanden, ervaren de Cycladen ook een meer vochtig klimaat. Maar afgezien de dagen waar het regent, zijn de temperaturen van 's ochtends tot 's avonds redelijk aangenaam. De ochtenden en de vroege avonden zijn zeer aangenaam omdat de warmte aan de middag vrij comfortabel is.

De Dodekanesos in mei

Samen met Athene en het eiland Hydra genieten het eiland Rhodos en die van de Dodekanesos van een ideaal klimaat voor allerlei soorten toeristische activiteiten. Het weer is prachtig, en warm genoeg om toeristen in alle situaties comfort te bieden.Waar te gaan in Griekenland in mei?

Waar te gaan in Griekenland in mei: bestemmingskaart

Legende: perfect weer goed draaglijk slecht heel slecht

Waar naar toe in Griekenland in mei, afhankelijk van het weerbericht?

Onthouden:
Het klimaat in Griekenland in mei volgens perfect en goed naargelang regio's en steden.

waarschuwing in mei is het weer niet hetzelfde naargelang de stad en regio's van het land.

In de maand mei is het weer fantastisch in Griekenland , maar alleen in een paar steden: Rafina, Eretria, Lavrio, Amaliada, Kranidi, Nea Makri, Karystos, Piraeus, Ampelakia, Megara, Marmari, Marathokampos, Nea Peramos, Hydra eiland, Kato Achaia, Nea Artaki, Vouliagmeni, Glyfada, Karpathos, Elefsina, Skala, Mytilene, Rhodes, Andros, Symi, Spetses en Athene . Rondom deze steden, zullen deze ideale weersomstandigheden je in staat stellen om intens te genieten van je reis: de zon is hier, neerslag is zeldzaam en de vochtigheid is niet te hoog. Het is daarom de ideale maand om te gaan naar deze steden te gaan!

afgezien van Lamia, Agios Georgios, Paros, Astros, Aigio, Ithaki, Olympia, Skiathos, Koroni, Vonitsa, Griekse eilanden van de Cycladen, Alexandroupoli, Korinos, Isthmia, Samothraki, Pyrgos, Xanthi, Santorini, Orestiada, Ormylia, Mykonos, Kyparissia, Volos, Naxos, Peraia, Milos, Agria, Sifnos, Ioannina, Chalkidiki, Lixouri, Katerini, Kiato, Tinos, Kefalonia eiland, Thessaloniki, Kilkis, Ano Syros, Sarti, Makrygialos, Kirra, Amorgos-eiland, Kalymnos, Gregolimano, Veroia, Corfu eiland, Kos, Nafpaktos, Litochoro, Epanomi, Nea Triglia, Leonidio, Kavala, Eiland Skyros, Kalamaria, Mithymna, Loutraki, Komotini, Delphi, Kalamata, Lesbos, Kalambaka, Pteleos, Drama, Kalloni, Zante, Amfilochia, Xylokastro, Preveza, Chios, Rineia, Samos, Ios, Agrinio, Trikala, Ermoupolis, Serres en Poros , is het weer goed in Lamia, Agios Georgios, Paros, Astros, Aigio, Ithaki, Olympia, Skiathos, Koroni, Vonitsa, Griekse eilanden van de Cycladen, Alexandroupoli, Korinos, Isthmia, Samothraki, Pyrgos, Xanthi, Santorini, Orestiada, Ormylia, Mykonos, Kyparissia, Volos, Naxos, Peraia, Milos, Agria, Sifnos, Ioannina, Chalkidiki, Lixouri, Katerini, Kiato, Tinos, Kefalonia eiland, Thessaloniki, Kilkis, Ano Syros, Sarti, Makrygialos, Kirra, Amorgos-eiland, Kalymnos, Gregolimano, Veroia, Corfu eiland, Kos, Nafpaktos, Litochoro, Epanomi, Nea Triglia, Leonidio, Kavala, Eiland Skyros, Kalamaria, Mithymna, Loutraki, Komotini, Delphi, Kalamata, Lesbos, Kalambaka, Pteleos, Drama, Kalloni, Zante, Amfilochia, Xylokastro, Preveza, Chios, Rineia, Samos, Ios, Agrinio, Trikala, Ermoupolis, Serres en Poros In deze gebieden zijn de temperaturen nog steeds aangenaam en kun je langskomen - en waarom niet een beetje zonnebaden in de zon!Klimaat in Griekenland in mei

Klimaat in Athene in mei

In de maand mei, de gemiddelde temperatuur in Athene is 74°F (maximumtemperatuur is 79°F en minimumtemperatuur is 68°F). Het klimaat is aangenaam in deze stad in deze maand. Met nauwelijks 1.2in gedurende 6 dagen, kan er weinig regen vallen gedurende uw vakantie.
Met perfect weer, is mei een aan te raden tijd om in deze stad te gaan in Griekenland.

Mei
Gemiddelde temperatuur 74°F
Hoogste temperatuur 79°F
Laagste temperatuur 68°F
Zeetemperatuur 66°F
Regenval 1.2in
Aantal dagen met regenval 6 dag(en)
(18%)
Vochtigheid 63%
Dagelijkse zonneschijnuren 12
Bewolking 18%
Lengte van de dag 14:13
Onze mening op waar-en-wanneer.nl perfect
meer informatie over het klimaat in Athene in mei

Klimaat in Corfu eiland in mei

In mei, de gemiddelde temperatuur in Corfu eiland is 68°F (maximumtemperatuur is 72°F en minimumtemperatuur is 65°F). Het klimaat is goed hier in deze maand. Met 2.4in gedurende 9 dagen, riskeert u een beetje nat te worden tijdens uw reis. Maar dit is behoorlijk redelijk en het zal niet continu zijn.
Met goed weer is de maand mei een goede maand om in deze stad te gaan .

Mei
Gemiddelde temperatuur 68°F
Hoogste temperatuur 72°F
Laagste temperatuur 65°F
Zeetemperatuur 67°F
Regenval 2.4in
Aantal dagen met regenval 9 dag(en)
(28%)
Vochtigheid 74%
Dagelijkse zonneschijnuren 12
Bewolking 20%
Lengte van de dag 14:21
Onze mening op waar-en-wanneer.nl goed
meer informatie over het klimaat in Corfu eiland in mei

Klimaat in Kos in mei

In de maand mei, maximumtemperatuur is 70°F en minimumtemperatuur is 63°F (bij een gemiddelde temperatuur van 67°F). Het klimaat is heel goed in deze stad in mei. Met 3.2in gedurende 9 dagen, riskeert u een beetje nat te worden gedurende uw verblijf. Maar dit is gematigd en het zijn slechts tijdelijke buien.
Met goede weersomstandigheden is de maand mei een goede maand om in Kos te gaan .

Mei
Gemiddelde temperatuur 67°F
Hoogste temperatuur 70°F
Laagste temperatuur 63°F
Zeetemperatuur 68°F
Regenval 3.2in
Aantal dagen met regenval 9 dag(en)
(28%)
Vochtigheid 77%
Dagelijkse zonneschijnuren 13
Bewolking 20%
Lengte van de dag 14:08
Onze mening op waar-en-wanneer.nl goed
meer informatie over het klimaat in Kos in mei

Klimaat in Hydra eiland in mei

In mei, maximumtemperatuur is 76°F en minimumtemperatuur is 67°F (bij een gemiddelde temperatuur van 72°F). Het klimaat is heel goed daar in de maand mei. Met rond 1in gedurende 5 dagen, kan er weinig regen vallen in uw vakanties.
Met perfect weer, is mei een aanbevolen maand om op deze plek te gaan .

Mei
Gemiddelde temperatuur 72°F
Hoogste temperatuur 76°F
Laagste temperatuur 67°F
Regenval 1in
Aantal dagen met regenval 5 dag(en)
(16%)
Vochtigheid 67%
Dagelijkse zonneschijnuren 12
Bewolking 15%
Lengte van de dag 14:09
Onze mening op waar-en-wanneer.nl perfect
meer informatie over het klimaat in Hydra eiland in mei

Klimaat in Mykonos in mei

In de maand mei, maximumtemperatuur is 72°F en minimumtemperatuur is 68°F (bij een gemiddelde temperatuur van 70°F). Het klimaat is heel prettig bij deze stad in mei. Met 1in gedurende 5 dagen, kan er weinig regen vallen tijdens uw reis.
Met goede weersomstandigheden is mei een goede maand om daarheen te gaan in Griekenland.

Mei
Gemiddelde temperatuur 70°F
Hoogste temperatuur 72°F
Laagste temperatuur 68°F
Zeetemperatuur 66°F
Regenval 1in
Aantal dagen met regenval 5 dag(en)
(15%)
Vochtigheid 78%
Dagelijkse zonneschijnuren 12
Bewolking 15%
Lengte van de dag 14:10
Onze mening op waar-en-wanneer.nl goed
meer informatie over het klimaat in Mykonos in mei

Alle steden in Griekenland in mei

Athene in meiperfect weer
Corfu eiland in meigoed weer
Kos in meigoed weer
Hydra eiland in meiperfect weer
Mykonos in meigoed weer
Rhodes in meiperfect weer
Santorini in meigoed weer
Thessaloniki in meigoed weer
Zante in meigoed weer
Samos in meiperfect weer
Agios Georgios in meigoed weer
Amorgos-eiland in meigoed weer
Kefalonia eiland in meigoed weer
Chalkidiki in meigoed weer
Chios in meiperfect weer
Delphi in meigoed weer
Glyfada in meiperfect weer
Gregolimano in meigoed weer
Griekse eilanden van de Cycladen in meigoed weer
Kalamata in meiperfect weer
Kalambaka in meigoed weer
Bekijk de volledige lijst met steden (105)

Aanbevolen:


Weergegevens voor Griekenland in mei:

Weergegevens voor Griekenland in mei zijn afgeleid van een gemiddelde van de weersvoorspelling sinds 2009 in Griekenland. Er is een foutenmarge en deze prognoses moeten alleen als algemene informatie worden beschouwd. Het weer in Griekenland kan van jaar tot jaar enigszins variëren, maar deze voorspellingen moeten verrassingen beperken. Dus je kunt je koffers pakken en te bladeren wanneer de beste reistijd van het jaar is om naar Griekenland te bezoeken.


Verander eenheden