Weer in Griekenland in oktober 2020

In dit deel, zie je de weersvoorspelling voor oktober voor de meest populaire steden in Griekenland. Deze gegevens zijn waarschijnlijkheden voor oktober uit weerberichten van meer dan 10 jaar. Het percentage geeft de mogelijkheid aan om het weer genoemd te hebben.

Weerinformatie in oktober

Met uitzondering van het eiland Rhodos, het eiland Hydra en het eiland Amorgos, hebben de meeste steden en eilanden gunstige weersomstandigheden in oktober. Deze maand markeert het einde van de zomerperiode, en afhankelijk van de geografische ligging van elke regio kan deze temperatuurdaling soms gepaard gaan met buien. Maar je kan hier je zomervakantie verlengen, omdat het nog steeds aangenaam warm is.

Grieks binnenland in October

Als je Athene in oktober wilt bezoeken, zul je genieten van een goed klimaat. De ochtenden zijn mild, en de middagen baden in de zon. Maar door de neerslag die gepaard gaat met de herfst, verwacht dan 's ochtends en 's avonds enkele uren regen. Maar omdat ze slechts om de vier of vijf dagen in de maand plaatsvinden, heb je genoeg tijd om te genieten van de prachtige oude architectuur.

Het klimaat van Thessaloniki is vergelijkbaar met dat van Athene, maar vanwege de meer uitgesproken continentale invloed zijn ochtenden en avonden behoorlijk koel. Inderdaad, de ochtendtemperaturen zijn rond de 15°C, dus het dragen van lichte truien wordt op dit moment aanbevolen.

Ionische eilanden in oktober

Het klimaat op de Ionische eilanden, met onder andere het eiland Corfu, wordt gekenmerkt door een hoge luchtvochtigheid. Aan het begin van de herfst zijn de eilanden onderhevig aan de aanwezigheid van buien die zich steeds meer intensiveren. En met tien dagen regen is het beter om jezelf voor te bereiden, zodat je niet verrast wordt. Maar zelfs als er sporadische buien zijn, krijg je de gelegenheid om van mooie zonnige dagen te genieten.

De Cycladen in oktober

Hoewel de Cycladen buiten de Middellandse Zee liggen, zijn ze oceanisch, dus het weer in oktober op deze eilanden wordt gekenmerkt door buien. De hitte blijft echter dalen en dit begunstigt toeristen. Om te blijven genieten van een aangenaam verblijf, plan je gewoon je uitstapjes zo om regen te voorkomen, en plan geschikte kleding.

De Dodecanese, de Sporaden en de andere Griekse eilanden in oktober

Terwijl de Eilanden Lesbos en Chios veel regenval in deze tijd van het jaar hebben, zijn de temperaturen nog aangenaam. De invloed van het zeeklimaat op de Sporaden is inderdaad duidelijker. Maar als je het eiland Hydra of Rhodos bezoekt, zijn de weersomstandigheden perfect om de bezoekers een aangename tijd te geven.Waar te gaan in Griekenland in oktober?

Waar te gaan in Griekenland in oktober: bestemmingskaart

Legende: perfect weer goed draaglijk slecht heel slecht

Waar naar toe in Griekenland in oktober, afhankelijk van het weerbericht?

Onthouden:
Het klimaat in Griekenland in oktober volgens perfect en goed naargelang regio's en steden.

waarschuwing in oktober is het weer divers naargelang de stad en regio's van het land.

In oktober is het weer ideaal in Griekenland , maar ook gedeeltelijk omdat het alleen de Isthmia, Kiato, Marathokampos, Hydra eiland, Amorgos-eiland, Karpathos, Rhodes, Loutraki, Symi en Ios betreft. In deze steden, zijn de voorwaarden juist om maximaal te genieten van je vakantie: de zon is hier, neerslag is zeldzaam en de vochtigheid is goed te verdragen. Het is daarom de ideale maand om een bezoek te brengen aan deze steden te gaan!

afgezien van Lamia, Rafina, Agios Georgios, Eretria, Paros, Astros, Lavrio, Aigio, Olympia, Skiathos, Koroni, Amaliada, Vonitsa, Griekse eilanden van de Cycladen, Kranidi, Alexandroupoli, Korinos, Nea Makri, Samothraki, Pyrgos, Xanthi, Santorini, Orestiada, Ormylia, Karystos, Mykonos, Piraeus, Kyparissia, Ampelakia, Volos, Naxos, Megara, Peraia, Milos, Agria, Sifnos, Marmari, Ioannina, Chalkidiki, Katerini, Tinos, Nea Peramos, Thessaloniki, Kilkis, Ano Syros, Sarti, Makrygialos, Kirra, Kato Achaia, Kalymnos, Nea Artaki, Vouliagmeni, Gregolimano, Glyfada, Veroia, Corfu eiland, Kos, Nafpaktos, Litochoro, Epanomi, Elefsina, Nea Triglia, Leonidio, Kavala, Skala, Eiland Skyros, Kalamaria, Mytilene, Mithymna, Andros, Komotini, Delphi, Kalamata, Lesbos, Kalambaka, Pteleos, Drama, Kalloni, Zante, Amfilochia, Xylokastro, Preveza, Chios, Rineia, Samos, Agrinio, Trikala, Spetses, Ermoupolis, Serres en Athene , is het weer nog altijd goed in Lamia, Rafina, Agios Georgios, Eretria, Paros, Astros, Lavrio, Aigio, Olympia, Skiathos, Koroni, Amaliada, Vonitsa, Griekse eilanden van de Cycladen, Kranidi, Alexandroupoli, Korinos, Nea Makri, Samothraki, Pyrgos, Xanthi, Santorini, Orestiada, Ormylia, Karystos, Mykonos, Piraeus, Kyparissia, Ampelakia, Volos, Naxos, Megara, Peraia, Milos, Agria, Sifnos, Marmari, Ioannina, Chalkidiki, Katerini, Tinos, Nea Peramos, Thessaloniki, Kilkis, Ano Syros, Sarti, Makrygialos, Kirra, Kato Achaia, Kalymnos, Nea Artaki, Vouliagmeni, Gregolimano, Glyfada, Veroia, Corfu eiland, Kos, Nafpaktos, Litochoro, Epanomi, Elefsina, Nea Triglia, Leonidio, Kavala, Skala, Eiland Skyros, Kalamaria, Mytilene, Mithymna, Andros, Komotini, Delphi, Kalamata, Lesbos, Kalambaka, Pteleos, Drama, Kalloni, Zante, Amfilochia, Xylokastro, Preveza, Chios, Rineia, Samos, Agrinio, Trikala, Spetses, Ermoupolis, Serres en Athene In deze steden zijn de temperaturen nog steeds geschikt en kun je langskomen - en waarom niet een beetje zonnebaden in de zon!

Als je niet gaat voor het luieren in de zon, maar bijvoorbeeld wel voor culturele uitstapjes of wandelen, dan hebben de steden daar Ithaki, Lixouri, Kefalonia eiland en Poros goed en prima weer voor dit soort activiteiten in oktober .Klimaat in Griekenland in oktober

Klimaat in Athene in oktober

In oktober, maximumtemperatuur is 76°F en minimumtemperatuur is 67°F (bij een gemiddelde temperatuur van 72°F). Het klimaat is prettig op die plek in deze maand. Met 2.1in gedurende 6 dagen, zult u wat buien krijgen gedurende uw verblijf. Maar dit is behoorlijk gematigd en het zijn slechts tijdelijke buien.
Met goed weer is de maand oktober een aan te raden maand om daarheen te gaan in Griekenland.

Oktober
Gemiddelde temperatuur 72°F
Hoogste temperatuur 76°F
Laagste temperatuur 67°F
Zeetemperatuur 73°F
Regenval 2.1in
Aantal dagen met regenval 6 dag(en)
(20%)
Vochtigheid 69%
Dagelijkse zonneschijnuren 11
Bewolking 25%
Lengte van de dag 11:15
Onze mening op waar-en-wanneer.nl perfect
meer informatie over het klimaat in Athene in oktober

Klimaat in Corfu eiland in oktober

In oktober, de gemiddelde temperatuur in Corfu eiland is 70°F (maximumtemperatuur is 74°F en minimumtemperatuur is 68°F). Het klimaat is prettig op die plek in oktober. Met 5.6in gedurende 10 dagen, kan er regen vallen gedurende uw verblijf. Maar dit is gematigd en het zal niet continu zijn.
Met een goed klimaat is de maand oktober een aan te raden maand om in deze stad te gaan in Griekenland.

Oktober
Gemiddelde temperatuur 70°F
Hoogste temperatuur 74°F
Laagste temperatuur 68°F
Zeetemperatuur 72°F
Regenval 5.6in
Aantal dagen met regenval 10 dag(en)
(31%)
Vochtigheid 70%
Dagelijkse zonneschijnuren 11
Bewolking 22%
Lengte van de dag 11:12
Onze mening op waar-en-wanneer.nl goed
meer informatie over het klimaat in Corfu eiland in oktober

Klimaat in Kos in oktober

In oktober, de gemiddelde temperatuur in Kos is 72°F (maximumtemperatuur is 74°F en minimumtemperatuur is 70°F). Het klimaat is aangenaam in dat gebied in oktober. Met 2.9in gedurende 7 dagen, kan er regen vallen gedurende uw verblijf. Maar dit is nogal redelijk en het zijn slechts tijdelijke buien.
Met goed weer is oktober een goed moment om in Kos te gaan .

Oktober
Gemiddelde temperatuur 72°F
Hoogste temperatuur 74°F
Laagste temperatuur 70°F
Zeetemperatuur 74°F
Regenval 2.9in
Aantal dagen met regenval 7 dag(en)
(21%)
Vochtigheid 68%
Dagelijkse zonneschijnuren 11
Bewolking 15%
Lengte van de dag 11:17
Onze mening op waar-en-wanneer.nl perfect
meer informatie over het klimaat in Kos in oktober

Klimaat in Hydra eiland in oktober

Gedurende de maand oktober, de gemiddelde temperatuur in Hydra eiland is 72°F (maximumtemperatuur is 76°F en minimumtemperatuur is 68°F). Het klimaat is aangenaam hier in oktober. Met net 1.7in gedurende 6 dagen, kan er weinig regen vallen tijdens uw trip.
Met een perfect klimaat, is oktober een aanbevolen tijd om daarheen te gaan .

Oktober
Gemiddelde temperatuur 72°F
Hoogste temperatuur 76°F
Laagste temperatuur 68°F
Regenval 1.7in
Aantal dagen met regenval 6 dag(en)
(19%)
Vochtigheid 70%
Dagelijkse zonneschijnuren 11
Bewolking 23%
Lengte van de dag 11:17
Onze mening op waar-en-wanneer.nl perfect
meer informatie over het klimaat in Hydra eiland in oktober

Klimaat in Mykonos in oktober

In oktober, maximumtemperatuur is 74°F en minimumtemperatuur is 70°F (bij een gemiddelde temperatuur van 72°F). Het klimaat is heel prettig in dat gebied in deze maand. Met 1.8in gedurende 6 dagen, riskeert u een beetje nat te worden tijdens uw vakantie. Maar dit is redelijk en het zijn slechts tijdelijke buien.
Met goede weersomstandigheden is de maand oktober een aan te raden maand om daarheen te gaan .

Oktober
Gemiddelde temperatuur 72°F
Hoogste temperatuur 74°F
Laagste temperatuur 70°F
Zeetemperatuur 71°F
Regenval 1.8in
Aantal dagen met regenval 6 dag(en)
(21%)
Vochtigheid 76%
Dagelijkse zonneschijnuren 11
Bewolking 19%
Lengte van de dag 11:16
Onze mening op waar-en-wanneer.nl perfect
meer informatie over het klimaat in Mykonos in oktober

Alle steden in Griekenland in oktober

Athene in oktoberperfect weer
Corfu eiland in oktobergoed weer
Kos in oktoberperfect weer
Hydra eiland in oktoberperfect weer
Mykonos in oktoberperfect weer
Rhodes in oktoberperfect weer
Santorini in oktoberperfect weer
Thessaloniki in oktobergoed weer
Zante in oktobergoed weer
Samos in oktoberperfect weer
Agios Georgios in oktobergoed weer
Amorgos-eiland in oktoberperfect weer
Kefalonia eiland in oktobergoed weer
Chalkidiki in oktobergoed weer
Chios in oktobergoed weer
Delphi in oktobergoed weer
Glyfada in oktoberperfect weer
Gregolimano in oktobergoed weer
Griekse eilanden van de Cycladen in oktoberperfect weer
Kalamata in oktoberperfect weer
Kalambaka in oktobergoed weer
Bekijk de volledige lijst met steden (105)

Aanbevolen:


Weergegevens voor Griekenland in oktober:

Weergegevens voor Griekenland in oktober zijn afgeleid van een gemiddelde van de weersvoorspelling sinds 2009 in Griekenland. Er is een foutenmarge en deze prognoses moeten alleen als algemene informatie worden beschouwd. Het weer in Griekenland kan van jaar tot jaar enigszins variëren, maar deze voorspellingen moeten verrassingen beperken. Dus je kunt je koffers pakken en te bladeren wanneer de beste reistijd van het jaar is om naar Griekenland te bezoeken.


Verander eenheden