Wanneer is de beste reistijd om naar Volendam te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Volendam te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

 • De beste maanden voor goed weer in Volendam zijn Juni, Juli, Augustus en September
 • Gemiddeld zijn de warmste maanden Juli en Augustus
 • Februari is de koudste maand van het jaar
 • De meest regenachtige maanden zijn Juli en Augustus
 • De beste maanden om te zwemmen zijn Juli, Augustus en September


Het weer in Volendam gedurende het hele jaar

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Volendam een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Maand
Januari 40°F/43°F
2.4in
Februari 40°F/43°F
1.9in
Maart 41°F/49°F
1.5in
April 47°F/54°F
1.2in
Mei 52°F/59°F
2.2in
Juni 59°F/65°F
2.6in
Juli 63°F/68°F
3.4in
Augustus 63°F/70°F
3.7in
September 58°F/65°F
2.8in
Oktober 52°F/59°F
2.8in
November 47°F/52°F
2.6in
December 43°F/47°F
2.9in


Weer en klimaat in Volendam

Volendam kent een gematigd zeeklimaat (met warme zomers) volgens de klimaatclassificatie van Köppen-Geiger. De maximumtemperatuur in Volendam gedurende het gehele jaar bedraagt gemiddeld 56°F (van 43°F in januari tot 70°F in augustus). Het regent het hele jaar door 29.5in, met een minimum van 1.2in in april en een maximum van 3.7in in augustus.
 • Van janvier tot mars het klimaat is het allerslechtst. de thermometer stijgt tot en met 49°F°C en je kan ongeveer 1.5in neerslag/maand gedurende deze periode verwachten.
 • In de maand van avril het klimaat is niet goed . Tegen de avond is de temperatuur gemiddeld 50°F en je kan ongeveer 1.2in neerslag/maand gedurende deze periode verwachten.
 • In de maand van mai het klimaat is oké. De recordtemperatuur deze maand is 81°F en je kan ongeveer 2.2in neerslag/maand gedurende deze periode verwachten.
 • Tussen de maanden juin en septembre het klimaat is gunstig. De recordtemperatuur deze maand is 85°F en het regent ongeveer 17% van de tijd in septembre.
 • In de maand van octobre het klimaat is niet goed, maar nog altijd oké. Het is bijvoorbeeld 59°F als maximale temperatuur in octobre en het regent ongeveer 16% van de tijd in octobre.
 • In de maand van novembre het klimaat is niet gunstig . Tegen de avond is de temperatuur gemiddeld 49°F en het regent ongeveer 2.6in elke maand.
 • In décembre het klimaat is erg ongunstig. Het is bijvoorbeeld 47°F als maximale temperatuur in décembre en het regent ongeveer 2.9in elke maand.


Grafieken: temperatuur en regenval in Volendam

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Volendam: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de temperatuur van het zeewater, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

Zeetemperatuur

VochtigheidAndere steden en plaatsen nabij Volendam

Beste reistijd voor Nederland

Chargement en cours
Legende: Volendam andere locaties

Verander eenheden