Wanneer is de beste reistijd om naar Valencia te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Valencia te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

 • De beste maanden voor goed weer in Valencia zijn Maart, April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober en November
 • Gemiddeld zijn de warmste maanden Juni, Juli, Augustus en September
 • De koudste maanden zijn Januari en Februari
 • De beste maanden om te zwemmen zijn Juni, Juli, Augustus, September en Oktober


Het weer in Valencia gedurende het hele jaar

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Valencia een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 47°F/61°F
2in
Februari 47°F/63°F
0.7in
Maart 50°F/65°F
2.1in
April 54°F/70°F
1.6in
Mei 63°F/76°F
0.7in
Juni 72°F/85°F
0.8in
Juli 76°F/88°F
0.6in
Augustus 76°F/88°F
0.8in
September 68°F/85°F
1.5in
Oktober 63°F/77°F
1.3in
November 54°F/68°F
1.9in
December 49°F/63°F
1.4in


Weer en klimaat in Valencia

Valencia wordt door een mediterraan klimaat gekenmerkt, waardoor het een prachtig zonnig weer heeft met comfortabele omgevingstemperaturen, vergelijkbaar met steden aan de Middellandse Zeekust, zoals Barcelona, in Spanje, en Nice, in Frankrijk. Inderdaad, van mei tot oktober bieden de klimatologische omstandigheden van de stad een aangename sfeer aan de bezoekers.

Zomer in Valencia

Met minder regenbuien en meer heldere luchten gedurende het hele seizoen en temperaturen die de 30°C naderen, draagt de zomer in Valencia bij aan de bekendheid van de Spaanse zon. Want ondanks de warmte maakt de zeebries, die uit de Middellandse Zee komt, de sfeer aangenamer.

Valencia in de winter

Dankzij de nabijheid van de Middellandse Zee biedt de winter in Valencia een aangename frisheid, met temperaturen die boven het vriespunt blijven. Dit seizoen wordt door een zacht en aangenaam klimaat gekenmerkt, door de constante aanwezigheid van de zon, en aangezien de regenbuien afnemen gedurende dit seizoen, is het klimaat van Valencia geschikt voor allerlei toeristische activiteiten.

Valencia in de herfst

Net als in de zomer is de herfst in Valencia bijzonder gunstig voor allerlei toeristische activiteiten. Ondanks een relatieve temperatuurdaling die de stad frisser maakt dan Madrid, is het weer er nog steeds goed. De zon is er nog altijd, en zelfs als het wat regent blijven de buien relatief licht, wat uitstapjes en amusement mogelijk maakt.

Lente in Valencia

Door geleidelijk de frisse wintertemperaturen te verlaten, verbetert het klimaat van Valencia om de stad een prachtig zonnig weer met aangename warmte te geven. Tegen het einde van het seizoen krijgt het weer in Valence zijn pracht terug, tot grote vreugde van zijn bezoekers.

Valencia : ValenceGrafieken: temperatuur en regenval in Valencia

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Valencia: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de temperatuur van het zeewater, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

Zeetemperatuur

Vochtigheid


Drukte en het toerististenseizoen in Valencia

Ontdek met onze gegevens en grafieken wanneer het hoogseizoen is voor toeristen in Valencia (en dus de periode waarin de toeristendrukte het grootst is) en wanneer het laagseizoen is.

Toeristenseizoen in Valencia

 • Zeer laagseizoen in Valencia
  De maanden met het laagste aantal toeristen zijn: Januari en Februari.
 • Laagseizoen in Valencia
  De maanden met weinig toeristendrukte zijn: Maart, November en December.
 • Hoogseizoen in Valencia
  Het aantal toeristen in Valencia is hoog in: April, Mei, Juni, September en Oktober.
 • Zeer hoogseizoen in Valencia
  De toeristendrukte in Valencia is op zijn hoogtepunt in Juli en Augustus.

Grafiek: aanwezigheidsindex van Valencia van maand tot maand


Meest geschikte periode voor lage prijzen in Valencia

Gemiddelde hotelprijs in Valencia van maand tot maand

Over het algemeen is Januari de goedkoopste maand voor een hotelkamer in Valencia. Dus is het nu een goed moment om geld te gaan besparen! Omgekeerd is September, statistisch gezien, de duurste maand van het jaar in de hotelbranche.

Boek een hotelkamer tegen de beste prijs

Gemiddelde prijs van vluchten naar Valencia

De prijs van een retourvlucht Amsterdam - Valencia is gemiddeld goedkoper bij een vertrek in november (gemiddeld € 124): dit is de beste periode voor reizigers met een beperkt budget. Daarentegen riskeert u bij een vertrek in juli, een duurder vliegticket van € 52 om naar Valencia te vliegen.

Vind een vlucht tegen de beste prijs

Gemiddelde prijs voor een huurauto in Valencia

Een auto huren in Valencia kost gemiddeld € 16 per dag. Deze prijs varieert ongeveer € 30 afhankelijk van de maand. Zo kost in april de huur van een auto voor 24 uur gemiddeld € 3, dit is dus de beste periode om geld te besparen! In juni daarentegen bedraagt de gemiddelde prijs € 33.

Huur een auto tegen de beste prijsAndere steden en plaatsen nabij Valencia

Chargement en cours
Legende: Valencia andere locaties

Verander eenheden