Wanneer is de beste reistijd om naar Teide National Park te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Teide National Park te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

  • Het weer is het hele jaar goed in Teide National Park
  • Gemiddeld zijn de warmste maanden Juli, Augustus, September en Oktober
  • Teide National Park heeft droge perioden in Mei, Juni en Juli
  • De beste maanden om te zwemmen zijn Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November en December


Het weer in Teide National Park gedurende het hele jaar

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Teide National Park een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 61°F/67°F
0.8in
Februari 61°F/65°F
0.9in
Maart 61°F/67°F
0.6in
April 63°F/67°F
0.8in
Mei 65°F/70°F
0.2in
Juni 68°F/72°F
0.2in
Juli 70°F/76°F
0.1in
Augustus 72°F/77°F
0.5in
September 72°F/76°F
0.7in
Oktober 70°F/76°F
1.3in
November 67°F/70°F
2.2in
December 65°F/68°F
1.5in


Weer en klimaat in Teide National Park

Teide National Park kent een gematigd mediterraan klimaat volgens de klimaatclassificatie van Köppen-Geiger. De maximumtemperatuur in Teide National Park gedurende het gehele jaar bedraagt gemiddeld 70°F (van 65°F in februari tot 77°F in augustus). Het regent het hele jaar door 9.5in, met een minimum van 0.1in in juli en een maximum van 2.2in in november.
  • Van januari tot mei het klimaat is goed. in de ochtend is dit gemiddeld 65°F en je kan ongeveer 0.2in neerslag/maand gedurende deze periode verwachten.
  • Tussen juni en september het klimaat is zeer goed. De recordtemperatuur deze maand is 90°F en je kan ongeveer 0.7in neerslag/maand gedurende deze periode verwachten.
  • Tussen de maanden oktober en december het klimaat is heerlijk. Het is bijvoorbeeld 68°F als maximale temperatuur in december en het regent ongeveer 5% van de tijd in december.

Teide National Park : Le parc national du TeideGrafieken: temperatuur en regenval in Teide National Park

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Teide National Park: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de temperatuur van het zeewater, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

Zeetemperatuur

Vochtigheid


Drukte en het toerististenseizoen in Teide National Park

Ontdek met onze gegevens en grafieken wanneer het hoogseizoen is voor toeristen in Teide National Park (en dus de periode waarin de toeristendrukte het grootst is) en wanneer het laagseizoen is.

Toeristenseizoen in Teide National Park

  • Hoogseizoen in Teide National Park
    Het aantal toeristen in Teide National Park is hoog in: Januari, Februari, Maart, April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November en December.

Grafiek: aanwezigheidsindex van Teide National Park van maand tot maandAndere steden en plaatsen nabij Teide National Park

Chargement en cours
Legende: Teide National Park andere locaties

Verander eenheden