Wanneer is de beste reistijd om naar Siem Reap (Angkor) te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Siem Reap (Angkor) te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

 • De beste maanden voor goed weer in Siem Reap (Angkor) zijn Januari, Februari, Maart, November en December
 • Gemiddeld zijn de warmste maanden Februari, Maart, April, Mei en Juni
 • De meest regenachtige maanden zijn September en Oktober


Het weer in Siem Reap (Angkor) gedurende het hele jaar

Infographic van de beste tijden om naar Siem Reap (Angkor) te gaan
Infographic van de beste tijden om naar Siem Reap (Angkor) te gaan ©waar-en-wanneer.nl

Weerdetails in Siem Reap (Angkor) maand per maand

Om alle informatie te krijgen over het klimaat en weer in Siem Reap (Angkor) voor een specifieke maand, klik op de onderstaande link:

Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November DecemberWeer en klimaat in Siem Reap (Angkor)

Siem Reap (Angkor) kent een tropisch savanneklimaat (met droge winters) volgens de klimaatclassificatie van Köppen-Geiger. De maximumtemperatuur in Siem Reap (Angkor) gedurende het gehele jaar bedraagt gemiddeld 92°F (van 88°F in december tot 97°F in maart). Het regent het hele jaar door 125.7in, met een minimum van 1in in januari en een maximum van 22.7in in september.
 • Tussen de maanden januari en februari het klimaat is goed. Tijdens de lunch is dit gemiddeld 94°F en, in februari wordt 2 van de dagen regen verwacht.
 • In de maand van maart het klimaat is gewoon oké. in de ochtend is dit gemiddeld 81°F en het regent ongeveer 20% van de tijd in maart.
 • Tussen april en mei het klimaat is niet goed . De recordtemperatuur deze maand is 103°F en het regent ongeveer 59% van de tijd in mei.
 • Van juni tot november het klimaat is oké. in de ochtend is dit gemiddeld 76°F en je kan ongeveer 5.9in neerslag/maand gedurende deze periode verwachten.
 • In december het klimaat is gunstig. Het is bijvoorbeeld 88°F als maximale temperatuur in december en je kan ongeveer 1.4in neerslag/maand gedurende deze periode verwachten.

Siem Reap (Angkor) : Siem Reap
Grafieken: temperatuur en regenval in Siem Reap (Angkor)

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Siem Reap (Angkor): de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

Vochtigheid


Drukte en het toerististenseizoen in Siem Reap (Angkor)

Ontdek met onze gegevens en grafieken wanneer het hoogseizoen is voor toeristen in Siem Reap (Angkor) (en dus de periode waarin de toeristendrukte het grootst is) en wanneer het laagseizoen is.

Toeristenseizoen in Siem Reap (Angkor)

 • Zeer laagseizoen in Siem Reap (Angkor)
  De maanden met het laagste aantal toeristen zijn: Mei en September.
 • Laagseizoen in Siem Reap (Angkor)
  De maanden met weinig toeristendrukte zijn: Maart, April, Juni, Juli, Augustus en Oktober.
 • Hoogseizoen in Siem Reap (Angkor)
  Het aantal toeristen in Siem Reap (Angkor) is hoog in: Januari, Februari en November.
 • Zeer hoogseizoen in Siem Reap (Angkor)
  De toeristendrukte in Siem Reap (Angkor) is op zijn hoogtepunt in December.

Grafiek: aanwezigheidsindex van Siem Reap (Angkor) van maand tot maandMeest geschikte periode voor lage prijzen in Siem Reap (Angkor)

Gemiddelde hotelprijs in Siem Reap (Angkor) van maand tot maand

Over het algemeen is September de goedkoopste maand voor een hotelkamer in Siem Reap (Angkor). Dus is het nu een goed moment om geld te gaan besparen! Omgekeerd is November, statistisch gezien, de duurste maand van het jaar in de hotelbranche.

Boek een hotelkamer tegen de beste prijs

Gemiddelde prijs voor een huurauto in Siem Reap (Angkor)

Een auto huren in Siem Reap (Angkor) kost gemiddeld € 52 per dag. Deze prijs varieert ongeveer € 0 afhankelijk van de maand. Zo kost in januari de huur van een auto voor 24 uur gemiddeld € 52, dit is dus de beste periode om geld te besparen! In februari daarentegen bedraagt de gemiddelde prijs € 52.

Huur een auto tegen de beste prijs


Andere steden en plaatsen nabij Siem Reap (Angkor)

Beste reistijd voor Cambodja

Chargement en cours
Legende: Siem Reap (Angkor) andere locaties

Verander eenheden