Wanneer is de beste reistijd om naar Bali te gaan?

Gedurende het hele jaar kun je aangename temperaturen verwachten op Bali. Ze liggen meestal tussen 24 en 34°C (94°F) overdag. De ideale periode om dit Indonesische eiland te bezoeken is echter tussen de maanden mei en oktober, tijdens het droge seizoen. Dit is de beste tijd om naar Bali te gaan om te genieten van de stranden, duiken of surfen. De zon zal schijnen.

Specifiek van juni tot september wordt aangeraden om naar Bali te reizen. Het klimaat is dan ideaal. Regenval is zeldzaam, de temperaturen zijn aangenaam en reizigers zullen de koelere avonden waarderen.

Daarentegen is het beter om de maanden juli-augustus te vermijden, wanneer het erg druk is met toeristen en de prijzen stijgen.

Van november tot april is het regenseizoen. Er zijn zware regenbuien en hoge luchtvochtigheid. Deze periode valt ook samen met het hete seizoen. De sfeer kan daarom moeilijk zijn. Er zijn echter ook mooie zonnige dagen.

Bovendien, hoewel het niet ongebruikelijk is om continue regenval te hebben tussen december en februari, vinden de meeste buien plaats aan het einde van de dag. Dus als je je afvraagt wanneer je naar Bali moet gaan, weet dan dat het nog steeds mogelijk is om je reis te plannen tijdens deze periode, vooral in november, maart of april.

Tenslotte, aangezien het jaar 210 dagen duurt volgens de Pawukon-kalender, veranderen de data van traditionele Balinese festivals (Odalan, Galungan...) regelmatig. Echter, aangezien er dagelijks veel religieuze vieringen zijn op het eiland, kun je er zeker van zijn dat je tijdens je verblijf op Bali een viering zult kunnen bijwonen. Dit, ongeacht de datum van je reis.Waar en wanneer naartoe op basis van het weer?

Centraal van Bali
Ubud, Tabanan, Bangli...

Juni, Juli, Augustus, September en Oktober
81°F naar 86°F°C
1 naar 9 dagen
81°F naar 83°F
Februari, Maart, April, Mei, November en December
85°F naar 86°F°C
7 naar 20 dagen
85°F naar 86°F
Januari
85°F naar 86°F°C
18 naar 21 dagen
85°F

Noorden van Bali
Munduk, Lovina Beach, Tejakula...

Juni, Juli, Augustus, September en Oktober
83°F naar 86°F°C
1 naar 4 dagen
81°F naar 85°F
April, Mei en November
85°F naar 86°F°C
7 naar 11 dagen
85°F naar 86°F
Januari, Februari, Maart en December
85°F
15 naar 18 dagen
85°F naar 86°F

Nusa Penida
Nusa Lembongan, Tanglad...

Juni, Juli, Augustus, September en Oktober
83°F naar 86°F°C
3 naar 8 dagen
81°F naar 83°F
Januari, Februari, Maart, April, Mei, November en December
85°F naar 86°F°C
13 naar 20 dagen
85°F naar 86°F

Oosten van Bali
Amed, Padangbai, Mount Agung...

Juni, Juli, Augustus, September en Oktober
83°F naar 86°F°C
3 naar 8 dagen
81°F naar 85°F
Januari, Februari, Maart, April, Mei, November en December
85°F naar 86°F°C
13 naar 20 dagen
85°F naar 86°F

Westen van Bali
Negara, Gilimanuk, Bali Barat National Park...

Juli, Augustus en September
83°F naar 86°F°C
1 naar 3 dagen
81°F naar 83°F
Mei, Juni en Oktober
85°F naar 88°F°C
3 naar 10 dagen
83°F naar 85°F
April en November
86°F naar 88°F°C
8 naar 16 dagen
85°F naar 86°F
Januari, Februari, Maart en December
86°F naar 88°F°C
11 naar 26 dagen
85°F naar 86°F

Zuiden van Bali
Denpasar, Kuta, Nusa Dua...

April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober en November
81°F naar 86°F°C
2 naar 12 dagen
81°F naar 86°F
Januari, Februari, Maart en December
86°F
13 naar 19 dagen
85°F naar 86°F

Om alle informatie te krijgen over het klimaat en weer op Bali voor een specifieke maand, klik op de onderstaande link:

Bali in januari Bali in februari Bali in maart Bali in april Bali in mei Bali in juni Bali in juli Bali in augustus Bali in september Bali in oktober Bali in november Bali in december


Beste reistijd naar Bali per stad gaan

Chargement en cours
Centraal Centraal Noorden Noorden Nusa Penida Nusa Penida Oosten Oosten Westen Westen Zuiden Zuiden

Bekijk de volledige lijst met stedenKlimaat en weer op Bali

Klein eiland behorend tot Indonesië, Bali ligt tussen Jakarta en Lombok, niet ver van Maleisië of de Filipijnen.

Dit eiland, dicht bij de evenaar, heeft een tropisch klimaat waar slechts twee seizoenen voorkomen:

  • het droge seizoen van mei tot oktober
  • het regenseizoen, ook wel moesson genoemd, van november tot april.

Dankzij de aangename temperaturen gedurende het hele jaar wordt het klimaat op Bali als ideaal beschouwd, zowel voor reizigers als voor de inwoners. Dit is dan ook een van de redenen waarom steeds meer Europeanen dit eiland ontdekken of er zelfs gaan wonen. De temperatuur schommelt tussen 24 en 34°C (94°F) gedurende het hele jaar en zonnige dagen zijn zeer frequent. Men moet echter oppassen voor de zon op Bali, want zelfs wanneer de lucht bewolkt is, kan men snel verbranden.

Tenslotte is het weer op Bali altijd gunstig om te zwemmen. De watertemperatuur schommelt tussen 26 en 30°C (86°F) gedurende het hele jaar.

Bali: La vallée luxuriante de Sidemen

Klimaat op Bali tijdens het droge seizoen

Op Bali vindt het droge seizoen plaats van mei tot oktober. Het wordt gekenmerkt door temperaturen tussen 24 en 32°C (90°F) overdag, veel zonneschijn en een relatief droog klimaat. Dit seizoen wordt ook wel het koele seizoen genoemd. De temperaturen hebben de neiging om 's avonds te dalen.

Als je tijdens deze periode naar Bali reist, kun je volop genieten van de landschappen, de stranden en de vele tempels die er te ontdekken zijn. Echter, aangezien Bali een tropisch klimaat heeft, moet worden opgemerkt dat regenbuien niet zeldzaam zijn tijdens dit seizoen, vooral aan het einde van de dag en 's nachts. Gelukkig is er niets wat echt je verblijf zou bederven.

De koelste maand op Bali is ook de droogste maand: dit is de maand augustus. Gemiddeld regent het 9 dagen per maand en is de temperatuur ongeveer 26°C (79°F) .

Als je de drukte wilt vermijden en wilt genieten van gunstige weersomstandigheden, dan zijn de maanden juni, september en oktober zeer geschikt om je reis te plannen.

Klimaat op Bali tijdens het regenseizoen

Het regenseizoen op Bali vindt dus plaats tussen de maanden november en april. Deze periode valt samen met het regenseizoen, dat wordt veroorzaakt door het moessonfenomeen. Er zijn met name 25 regendagen en 245 mm neerslag in de maanden december en januari. Desondanks is reizen tijdens deze periode mogelijk mits je goede waterdichte kleding meeneemt en culturele bezoeken verkiest boven stranden.

Over het algemeen valt de regen in de vorm van buien die 's nachts plaatsvinden. Echter, tijdens het regenseizoen is het mogelijk dat buien of zelfs onweersbuien overdag voorkomen en dat de regen enkele dagen aanhoudt. Als je moet kiezen, is het beter om in maart te reizen dan in januari. De regen zal dan normaal gesproken minder vaak voorkomen.

Dit seizoen valt ook samen met het hete seizoen: de temperaturen overschrijden vaak de 30°C (86°F) tussen november en april. Bovendien is de luchtvochtigheid meestal meer dan 80%, wat de atmosfeer zwaar en soms moeilijk te verdragen maakt.

Tot slot is het van januari tot april mogelijk dat tropische cyclonen dicht bij Bali passeren. Ook al wordt het eiland niet direct getroffen, deze gebeurtenissen kunnen sterke winden en hevige regenval met zich meebrengen gedurende enkele dagen.

Verschillen in klimaat op Bali

Het klimaat op het eiland Bali wordt beïnvloed door de ligging in een warme en vochtige regio. Ook de winden en de aanwezigheid van bergen bepalen wanneer de regenval optreedt.

In Indonesië, is er een zuidwestelijke moesson van juni tot september en een noordoostelijke moesson van november tot eind maart. Het is deze laatste die Bali blootstelt aan het regenseizoen. Desalniettemin kan het gebeuren dat het regenseizoen verschuift in de tijd. Het kan beginnen in oktober en eindigen in april, afhankelijk van het jaar.

Bovendien is het belangrijk om te weten dat sommige delen van het eiland regenachtiger zijn dan andere. Dit geldt met name voor het binnenland, de hooglanden en de noordkust. Het zuidelijke deel (Denpasar, Kuta...) is het minst regenachtig, maar ook het meest toeristisch.

Daarnaast wordt het noorden van het eiland doorkruist door een vulkanische keten, met name de beroemde vulkaan, Gunung Agung, die nog steeds actief is. In dit bergachtige gebied is het weer vaak koeler.

De uren van de dag zijn bijna het hele jaar door hetzelfde op Bali. Van 6.00 uur tot 18.30 uur ongeveer. Dit komt door de ligging van het eiland dicht bij de evenaar. Het is dus het beste om vroeg op te staan om optimaal van je reis naar Bali te genieten.

Al met al is Bali, afhankelijk van wat je zoekt, een aangenaam eiland om te ontdekken in elk seizoen. Je kunt ook je verblijf combineren met een bezoek aan een ander Indonesisch eiland. Inderdaad, niet ver weg, genieten de eilanden Lombok en Java van hetzelfde soort klimaat.


Temperaturen en regenval op Bali

Op deze 3 grafieken presenteren we de temperatuurevolutie op Bali en maandelijkse regenval voor de steden van Denpasar, Amed, Ubud, Bali Barat National Park en Bangli, evenals de maand-per-maand zeetemperatuur voor kuststeden.


Drukte en het toerististenseizoen op Bali

Ontdek met onze gegevens en grafieken wanneer het hoogseizoen is voor toeristen op Bali (en dus de periode waarin de toeristendrukte het grootst is) en wanneer het laagseizoen is.

Toeristenseizoen op Bali

De maanden met weinig toeristendrukte zijn: Januari, Februari, Maart, April, Mei, Juni, November en December. Het aantal toeristen op Bali is hoog in: Juli, Augustus, September en Oktober.

  • Zeer laagseizoen op Bali: Januari, Maart en April.
  • Laagseizoen op Bali: Februari, Mei, Juni, November en December.
  • Hoogseizoen op Bali: Juli, September en Oktober.
  • Zeer hoogseizoen op Bali: Augustus.

Grafiek: aanwezigheidsindex van Bali van maand tot maandWaar te gaan op Bali?

In deze tabel kunt u de maximumtemperatuur van elke stad en onze mening over het weer van maand tot maand bekijken (zie de legenda onder de tabel).

Cities jan.feb.ma.apr.mei.jun.jul.aug.sep.okt.nov.dec.
Denpasar86°F86°F86°F86°F85°F83°F83°F81°F83°F85°F86°F86°F
Amed86°F86°F86°F86°F85°F85°F83°F83°F85°F86°F86°F86°F
Ubud85°F86°F86°F86°F85°F83°F81°F81°F85°F86°F86°F85°F
Bali Barat National Park86°F86°F86°F86°F86°F85°F83°F85°F86°F88°F88°F86°F
Bangli85°F86°F86°F86°F85°F83°F81°F81°F85°F86°F86°F85°F
Gilimanuk86°F86°F86°F86°F86°F85°F83°F85°F86°F88°F88°F86°F
Kuta86°F86°F86°F86°F85°F83°F83°F81°F83°F85°F86°F86°F
Lovina Beach85°F85°F85°F85°F85°F85°F83°F83°F85°F86°F86°F85°F
Mount Agung86°F86°F86°F86°F85°F85°F83°F83°F85°F86°F86°F86°F
Munduk85°F85°F85°F85°F85°F85°F83°F83°F85°F86°F86°F85°F
Negara88°F88°F88°F88°F86°F85°F83°F83°F85°F86°F88°F88°F
Nusa Dua86°F86°F86°F86°F85°F83°F83°F81°F83°F85°F86°F86°F
Nusa Lembongan86°F86°F86°F86°F85°F85°F83°F83°F85°F86°F86°F86°F
Padangbai86°F86°F86°F86°F85°F85°F83°F83°F85°F86°F86°F86°F
Tabanan85°F86°F86°F86°F85°F83°F81°F81°F85°F86°F86°F85°F
Tanglad86°F86°F86°F86°F85°F85°F83°F83°F85°F86°F86°F86°F
Tejakula85°F85°F85°F85°F85°F85°F83°F83°F85°F86°F86°F85°F
Balian Beach (Tabanan)85°F86°F86°F86°F85°F83°F81°F81°F85°F86°F86°F85°F
Bedugul85°F85°F85°F85°F85°F85°F83°F83°F85°F86°F86°F85°F
Belimbingsari86°F86°F86°F86°F86°F85°F83°F85°F86°F88°F88°F86°F

Legende:

perfect weer

goed weer

aanvaardbaar weer

slecht weer


Ongeveer Bali

Wat kan ik doen op Bali?

Stranden / zwemmen

Natuur en platteland

Cultuur en erfgoed

Sport

Familie reizen

Handwerken / winkelen

Gastronomie

NachtlevenIs deze weersinformatie voor Bali betrouwbaar?

Klimaatgegevens voor Bali zijn sinds januari 2009 elke dag verzameld. Met de analyse van deze meteorologische gegevens voor Bali kunnen we het gemiddelde van elke maand in Denpasar, Amed, Ubud, Bali Barat National Park, Bangli, Gilimanuk, Kuta, Lovina Beach, en 35 andere steden bepalen.

Dus ja: deze gegevens zijn betrouwbaar behalve in gevallen van tijdelijke klimaatverstoring in de regio.

Verander eenheden