Wanneer is de beste reistijd om naar Calvià te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Calvià te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

 • De beste maanden voor goed weer in Calvià zijn Maart, April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November en December
 • Gemiddeld zijn de warmste maanden Juli, Augustus en September
 • Juli is de droogste maand
 • De koudste maanden zijn Januari, Februari en Maart
 • De meest regenachtige maanden zijn September en November


Het weer in Calvià gedurende het hele jaar

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Calvià een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 52°F/59°F
2.1in
Februari 52°F/59°F
1.7in
Maart 54°F/61°F
1.6in
April 58°F/65°F
1.7in
Mei 65°F/72°F
0.9in
Juni 72°F/79°F
0.9in
Juli 77°F/85°F
0.3in
Augustus 77°F/86°F
0.8in
September 74°F/81°F
2.5in
Oktober 67°F/74°F
2.2in
November 61°F/67°F
2.9in
December 56°F/61°F
2in


Weer en klimaat in Calvià

Calvià kent een warm mediterraan klimaat volgens de klimaatclassificatie van Köppen-Geiger. De maximumtemperatuur in Calvià gedurende het gehele jaar bedraagt gemiddeld 70°F (van 59°F in januari tot 86°F in augustus). Het regent het hele jaar door 19.4in, met een minimum van 0.3in in juli en een maximum van 2.9in in november.
 • Tussen de maanden januari en maart het klimaat is niet goed, maar nog altijd oké. De temperatuur stijgt naar 61°F en het regent ongeveer 1.6in elke maand.
 • Van april tot mei het klimaat is gunstig. de thermometer stijgt tot en met 72°F°C en je kan ongeveer 0.9in neerslag/maand gedurende deze periode verwachten.
 • In de maand van juni het klimaat is zeer goed. De recordtemperatuur deze maand is 95°F en het regent ongeveer 0.9in elke maand.
 • Tussen juli en augustus het klimaat is goed. Tijdens de lunch is dit gemiddeld 86°F en het regent ongeveer 3% van de tijd in augustus.
 • Van september tot oktober het klimaat is perfect. Het is bijvoorbeeld 74°F als maximale temperatuur in oktober en het regent ongeveer 10% van de tijd in oktober.
 • In de maand van november het klimaat is heerlijk. Tegen de avond is de temperatuur gemiddeld 63°F en, in november wordt 4 van de dagen regen verwacht.
 • In december het klimaat is goed. De temperatuur stijgt naar 61°F en het regent ongeveer 10% van de tijd in december.

Calvià :Grafieken: temperatuur en regenval in Calvià

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Calvià: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de temperatuur van het zeewater, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

Zeetemperatuur

Vochtigheid

Meest geschikte periode voor lage prijzen in Calvià

Gemiddelde prijs voor een huurauto in Calvià

Een auto huren in Calvià kost gemiddeld € 16 per dag. Deze prijs varieert ongeveer € 6 afhankelijk van de maand. Zo kost in januari de huur van een auto voor 24 uur gemiddeld € 12, dit is dus de beste periode om geld te besparen! In juli daarentegen bedraagt de gemiddelde prijs € 18.

Huur een auto tegen de beste prijs


Andere steden en plaatsen nabij Calvià

Chargement en cours
Legende: Calvià andere locaties


Verander eenheden