Wanneer is de beste reistijd om naar Costa del Sol te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Costa del Sol te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

 • De beste maanden voor goed weer in Costa del Sol zijn Maart, April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November en December
 • Gemiddeld zijn de warmste maanden Juli en Augustus
 • Costa del Sol heeft droge perioden in Juni, Juli en Augustus
 • De koudste maanden zijn Januari en Februari
 • De beste maanden om te zwemmen zijn Juni, Juli, Augustus en September


Het weer in Costa del Sol gedurende het hele jaar

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Costa del Sol een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 49°F/61°F
1.9in
Februari 49°F/63°F
1.5in
Maart 50°F/65°F
1.6in
April 54°F/68°F
1.1in
Mei 59°F/76°F
0.6in
Juni 65°F/83°F
0.2in
Juli 70°F/88°F
0.1in
Augustus 70°F/90°F
0.2in
September 67°F/83°F
0.6in
Oktober 61°F/77°F
1.1in
November 54°F/68°F
1.9in
December 50°F/63°F
1.5in


Weer en klimaat in Costa del Sol

De Costa del Sol doet zijn naam eer aan, wat "Kust van de Zon" betekent, omdat de zon praktisch het hele jaar door oppermachtig is. Deze zuidkust van Spanje, aan de Middellandse Zeekust, heeft een typisch mediterraan klimaat met zachte, bijna warme winters en warme, droge zomers. Zo maakt het klimaat van de Costa del Sol het mogelijk om het hele jaar door van de prachtige klimatologische omstandigheden te genieten.

Het klimaat van de Costa del Sol in de winter

Aangezien de minimumtemperaturen zelden onder de 10°C dalen, kan je niet echt zeggen dat het koud is in dit deel van Andalusië. En zelfs als de buien relatief vaak voorkomen, vanwege het mediterrane karakter van het klimaat van deze regio, heeft het goede weer altijd voorrang op de zeldzame regenachtige dagen.

Het klimaat van de Costa del Sol in de lente

De klimatologische omstandigheden van de Costa del Sol liggen aan de basis van de reputatie van het klimaat van Marbella of dat van Torremolinos. Dankzij de aanzienlijke terugtrekking van de regen volgen de heldere dagen elkaar inderdaad op. En aangezien de temperaturen hoog genoeg zijn om een aangename, zelfs warme sfeer te bevorderen, is het al mogelijk om gewoon lichte kleding te dragen.

Het klimaat van de Costa del Sol in de zomer

Met zonnige en warme dagen, die elkaar prachtig beconcurreren, is het weer aan de Costa del Sol gewoonweg fantastisch. En ondanks de vroege mist die soms uit de zee komt, is het weer perfect voor een zomerverblijf. Het wordt echter aanbevolen om de uren rond de middag voor een dutje te reserveren, en uit te rusten, (voor mensen die aan de warmte gevoelig zijn ), omdat de hitte tijdens deze periode op zijn hoogtepunt is.

Het klimaat van de Costa del Sol in de herfst

Na de geleidelijke daling van de temperaturen in de herfst, is de warmte nog comfortabeler. De klimatologische omstandigheden zijn beter geschikt voor mensen die van de prachtige zon willen genieten, zonder een sterke hitte te moeten doorstaan, zoals die die de badplaatsen Marokko of Djerba in Tunesië kenmerkt.

Costa del Sol : Nerja sur la Costa del SolGrafieken: temperatuur en regenval in Costa del Sol

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Costa del Sol: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de temperatuur van het zeewater, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

Zeetemperatuur

Vochtigheid


Drukte en het toerististenseizoen in Costa del Sol

Ontdek met onze gegevens en grafieken wanneer het hoogseizoen is voor toeristen in Costa del Sol (en dus de periode waarin de toeristendrukte het grootst is) en wanneer het laagseizoen is.

Toeristenseizoen in Costa del Sol

 • Zeer laagseizoen in Costa del Sol
  De maanden met het laagste aantal toeristen zijn: Januari, Februari, Maart en November.
 • Laagseizoen in Costa del Sol
  De maanden met weinig toeristendrukte zijn: December.
 • Hoogseizoen in Costa del Sol
  Het aantal toeristen in Costa del Sol is hoog in: April, Mei, Juni, September en Oktober.
 • Zeer hoogseizoen in Costa del Sol
  De toeristendrukte in Costa del Sol is op zijn hoogtepunt in Juli en Augustus.

Grafiek: aanwezigheidsindex van Costa del Sol van maand tot maandMeest geschikte periode voor lage prijzen in Costa del Sol

Gemiddelde hotelprijs in Costa del Sol van maand tot maand

Over het algemeen is November de goedkoopste maand voor een hotelkamer in Costa del Sol. Dus is het nu een goed moment om geld te gaan besparen! Omgekeerd is Augustus, statistisch gezien, de duurste maand van het jaar in de hotelbranche.

Boek een hotelkamer tegen de beste prijs

Gemiddelde prijs voor een huurauto in Costa del Sol

Een auto huren in Costa del Sol kost gemiddeld € 18 per dag. Deze prijs varieert ongeveer € 8 afhankelijk van de maand. Zo kost in februari de huur van een auto voor 24 uur gemiddeld € 14, dit is dus de beste periode om geld te besparen! In augustus daarentegen bedraagt de gemiddelde prijs € 22.

Huur een auto tegen de beste prijs


Andere steden en plaatsen nabij Costa del Sol

Chargement en cours
Legende: Costa del Sol andere locaties


Verander eenheden