Wanneer is de beste reistijd om naar Costa del Sol te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Costa del Sol te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

  • De beste maanden voor goed weer in Costa del Sol zijn Maart, April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober en November
  • Gemiddeld zijn de warmste maanden Juli en Augustus
  • Costa del Sol heeft droge perioden in Juni, Juli en Augustus
  • De koudste maanden zijn Januari en Februari
  • De meest regenachtige maanden zijn Januari, Februari en December
  • De beste maanden om te zwemmen zijn Juni, Juli, Augustus en September

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Costa del Sol een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 50°F/61°F
23%
3.6in
Februari 52°F/61°F
19%
3.3in
Maart 56°F/65°F
23%
2.4in
April 59°F/70°F
19%
1.7in
Mei 67°F/76°F
7%
0.6in
Juni 72°F/83°F
5%
0.4in
Juli 77°F/90°F
1%
0.1in
Augustus 77°F/90°F
4%
0.3in
September 72°F/83°F
10%
1.5in
Oktober 67°F/77°F
10%
1.3in
November 58°F/67°F
15%
3in
December 52°F/63°F
14%
4in

Weer en klimaat in Costa del Sol

Over het klimaat

De Costa del Sol doet zijn naam eer aan, wat "Kust van de Zon" betekent, omdat de zon praktisch het hele jaar door oppermachtig is. Deze zuidkust van Spanje, aan de Middellandse Zeekust, heeft een typisch mediterraan klimaat met zachte, bijna warme winters en warme, droge zomers. Zo maakt het klimaat van de Costa del Sol het mogelijk om het hele jaar door van de prachtige klimatologische omstandigheden te genieten.

Het klimaat van de Costa del Sol in de winter

Aangezien de minimumtemperaturen zelden onder de 10°C dalen, kan je niet echt zeggen dat het koud is in dit deel van Andalusië. En zelfs als de buien relatief vaak voorkomen, vanwege het mediterrane karakter van het klimaat van deze regio, heeft het goede weer altijd voorrang op de zeldzame regenachtige dagen.

Het klimaat van de Costa del Sol in de lente

De klimatologische omstandigheden van de Costa del Sol liggen aan de basis van de reputatie van het klimaat van Marbella of dat van Torremolinos. Dankzij de aanzienlijke terugtrekking van de regen volgen de heldere dagen elkaar inderdaad op. En aangezien de temperaturen hoog genoeg zijn om een aangename, zelfs warme sfeer te bevorderen, is het al mogelijk om gewoon lichte kleding te dragen.

Het klimaat van de Costa del Sol in de zomer

Met zonnige en warme dagen, die elkaar prachtig beconcurreren, is het weer aan de Costa del Sol gewoonweg fantastisch. En ondanks de vroege mist die soms uit de zee komt, is het weer perfect voor een zomerverblijf. Het wordt echter aanbevolen om de uren rond de middag voor een dutje te reserveren, en uit te rusten, (voor mensen die aan de warmte gevoelig zijn ), omdat de hitte tijdens deze periode op zijn hoogtepunt is.

Het klimaat van de Costa del Sol in de herfst

Na de geleidelijke daling van de temperaturen in de herfst, is de warmte nog comfortabeler. De klimatologische omstandigheden zijn beter geschikt voor mensen die van de prachtige zon willen genieten, zonder een sterke hitte te moeten doorstaan, zoals die die de badplaatsen Marokko of Djerba in Tunesië kenmerkt.

Costa del Sol :


Grafieken: temperatuur en regenval in Costa del Sol

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Costa del Sol: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de temperatuur van het zeewater, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

Zeetemperatuur

Vochtigheid


Spanje: vlieg voordelig!


Vluchten worden geladen. Even wachten alstublieft.

Zoek een vlucht naar Spanje:


Kaart van Spanje

Costa del Sol verschijnt op de onderstaande kaart met een blauw pictogram. De andere steden of locaties in Spanje verschijnen op de kaart met een zwart pictogram. Klik op informatie over het klimaat.

Chargement en cours
Legende: Costa del Sol andere locaties

Aanbevolen:

Andere steden en plaatsen nabij Costa del Sol

Belangrijkste steden in Spanje

Bekijk de volledige lijst met steden

Verander eenheden