Wanneer is de beste reistijd om naar Gibraltar te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Gibraltar te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

  • De beste maanden voor goed weer in Gibraltar zijn April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober en November
  • Gemiddeld zijn de warmste maanden Juli en Augustus
  • Gibraltar heeft droge perioden in Juni, Juli en Augustus
  • De koudste maanden zijn Januari en Februari
  • De meest regenachtige maanden zijn Januari, Februari, November en December
  • De beste maanden om te zwemmen zijn Juli, Augustus en September

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Gibraltar een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 56°F/61°F
29%
3.5in
Februari 54°F/61°F
31%
3.6in
Maart 56°F/63°F
33%
3in
April 58°F/67°F
27%
2.2in
Mei 63°F/72°F
13%
0.7in
Juni 67°F/79°F
6%
0.3in
Juli 72°F/85°F
3%
0.1in
Augustus 72°F/85°F
4%
0.3in
September 72°F/79°F
13%
1.4in
Oktober 68°F/74°F
18%
2in
November 61°F/67°F
26%
3.6in
December 58°F/63°F
22%
4.3in

Weer en klimaat in Gibraltar

Over het klimaat

Gibraltar, een klein Brits overzees gebied, gelegen in het zuiden van het Iberisch schiereiland, grenst aan Spanje. De geografische ligging, op slechts ongeveer twintig kilometer van Marbella, verklaart waarom het klimaat van Gibraltar mediterraan is, met zachte winters en warme, droge zomers. Maar vanwege de invloed van de Rots kenmerkt een microklimaat de stad Gibraltar.

Klimaat van Gibraltar in de winter

Van december tot februari worden de klimatologische omstandigheden in Gibraltar door zonnige dagen gekenmerkt, met bijzonder zachte temperaturen rond de middag. Bij het vallen van de avond wordt de sfeer wat zachter, maar blijft het zeer acceptabel. Merk echter op dat het niet altijd zonnig is: er zijn dus periodes met slecht weer, met stormen en een paar buien.

Klimaat van Gibraltar in de lente

Van maart tot half juni wordt het lenteseizoen door de zachtheid van de atmosfeer bepaald, en het laat je denken aan het klimaat aan het begin van het jaar in het zuiden van Marokko of op de Canarische Eilanden. Gezien dat de temperaturen geleidelijk stijgen, is de atmosfeer in april al zachter, maar aan het einde van het lenteseizoen wordt de warmte bijzonder aangenaam.

Klimaat van Gibraltar in de zomer

Het zomerseizoen loopt, net in als de badplaatsen in Zuid-Spanje (zoals Malaga en Almeria) van half juni tot half september. Gedurende deze periode zijn de temperaturen op hun hoogtepunt, maar de warmte is zelden hinderlijk. En dankzij de zeldzaamheid van de regen volgen de mooie zonnige dagen elkaar praktisch het hele seizoen op.

Klimaat van Gibraltar in de herfst

De klimatologische omstandigheden in de herfst in Gibraltar zijn helemaal anders dan die van Londen in dezelfde periode. Ondanks de geleidelijke toename van regenval blijft het weer in Gibraltar bijzonder aangenaam, vooral rond de tweede helft van september en in oktober. In november wordt de sfeer zachter maar blijft het aangenaam, vooral voor een stedentrip of om de beroemde rots van Gibraltar te beklimmen.

Gibraltar : Gibraltar


Grafieken: temperatuur en regenval in Gibraltar

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Gibraltar: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de temperatuur van het zeewater, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

Zeetemperatuur

Vochtigheid


Spanje: vlieg voordelig!


Vluchten worden geladen. Even wachten alstublieft.

Zoek een vlucht naar Spanje:


Kaart van Spanje

Gibraltar verschijnt op de onderstaande kaart met een blauw pictogram. De andere steden of locaties in Spanje verschijnen op de kaart met een zwart pictogram. Klik op informatie over het klimaat.

Chargement en cours
Legende: Gibraltar andere locaties

Aanbevolen:

Andere steden en plaatsen nabij Gibraltar

Belangrijkste steden in Spanje

Bekijk de volledige lijst met steden

Verander eenheden