Wanneer is de beste reistijd om naar Torremolinos te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Torremolinos te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

  • De beste maanden voor goed weer in Torremolinos zijn Maart, April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November en December
  • Gemiddeld zijn de warmste maanden Juli en Augustus
  • Torremolinos heeft droge perioden in Juni, Juli en Augustus
  • De koudste maanden zijn Januari en Februari
  • De meest regenachtige maanden zijn Januari, Februari en December
  • De beste maanden om te zwemmen zijn Juni, Juli, Augustus en September

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Torremolinos een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 54°F/63°F
20%
2.1in
Februari 54°F/61°F
18%
2.3in
Maart 58°F/65°F
18%
1.4in
April 63°F/70°F
15%
1.1in
Mei 68°F/76°F
9%
0.5in
Juni 74°F/83°F
4%
0.3in
Juli 81°F/88°F
1%
0.1in
Augustus 81°F/88°F
4%
0.2in
September 76°F/83°F
11%
1.1in
Oktober 70°F/77°F
11%
0.8in
November 61°F/68°F
12%
1.5in
December 58°F/65°F
12%
2.6in

Weer en klimaat in Torremolinos

Over het klimaat

Bekend als een populaire bestemming voor liefhebbers van kusttoerisme, wordt de havenstad Torremolinos gewaardeerd voor de kwaliteit van de klimatologische omstandigheden, die doen denken aan die van Almeria. De zachtheid van de winter, de warmte van de zomer en het thermische comfort van de lente en de herfst zijn de troeven van deze stad, in de regio van Andalusië gelegen, halverwege tussen Málaga en Marbella. Zelfs als het het zomerseizoen druk is, is de rest van het jaar ook schitterend. Welke maand je ook kiest om in deze badplaats te komen ontspannen: je profiteert van prachtige klimatologische omstandigheden met een aangename warmte en mooie zonnige dagen.

Klimaat van Torremolinos in de zomer

De zomerdagen zijn helder dankzij de aanwezigheid van de zon en de heldere lucht. In de periode tussen juni en oktober kunnen vakantiegangers (die in groten getale komen) van de aangename temperatuur van de zee en de zon genieten, en de vele geneugten van een zonvakantie proeven. De warmte kan jammer genoeg af en toe nog steeds verstikkend zijn.

Klimaat van Torremolinos in de winter

Januari en februari zijn de koudste maanden van het jaar. Je kunt echter op het zachte weer van Torremolinos rekenen, om er aangename momenten door te brengen. Zelfs als de luchtvochtigheid wat stijgt, kun je de regenachtige dagen op de vingers van één hand tellen.

Klimaat van Torremolinos in de lente

De lente manifesteert zich door de verbetering van de klimatologische omstandigheden. Vanaf begin maart lopen de temperaturen geleidelijk op, en kunnen ze zo al in mei al de zomertemperaturen bereiken. Het weer is fantastisch voor allerlei sportieve activiteiten.

Klimaat van Torremolinos in de herfst

Het klimaat in Torremolinos in de herfst verdient de reputatie van de Spaanse Middellandse Zeekust, van Catalonië tot Andalusië. De zon is inderdaad altijd aanwezig om je dagen van rust en ontspanning te verbeteren.

Torremolinos : torremolinos


Grafieken: temperatuur en regenval in Torremolinos

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Torremolinos: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de temperatuur van het zeewater, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

Zeetemperatuur

Vochtigheid


Spanje: vlieg voordelig!


Vluchten worden geladen. Even wachten alstublieft.

Zoek een vlucht naar Spanje:


Kaart van Spanje

Torremolinos verschijnt op de onderstaande kaart met een blauw pictogram. De andere steden of locaties in Spanje verschijnen op de kaart met een zwart pictogram. Klik op informatie over het klimaat.

Chargement en cours
Legende: Torremolinos andere locaties

Aanbevolen:

Andere steden en plaatsen nabij Torremolinos

Belangrijkste steden in Spanje

Bekijk de volledige lijst met steden

Verander eenheden