Wanneer is de beste reistijd om naar Marbella te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Marbella te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

  • De beste maanden voor goed weer in Marbella zijn Maart, April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November en December
  • Gemiddeld zijn de warmste maanden Juli en Augustus
  • Marbella heeft droge perioden in Juni, Juli en Augustus
  • De koudste maanden zijn Januari en Februari
  • De meest regenachtige maanden zijn Januari, Februari en December
  • De beste maanden om te zwemmen zijn Juli, Augustus en September

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Marbella een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 52°F/63°F
27%
3.4in
Februari 52°F/63°F
23%
3.3in
Maart 56°F/65°F
27%
2.5in
April 61°F/70°F
21%
1.9in
Mei 67°F/76°F
8%
0.7in
Juni 74°F/83°F
6%
0.4in
Juli 79°F/90°F
1%
0.1in
Augustus 79°F/90°F
6%
0.4in
September 74°F/83°F
12%
1.6in
Oktober 68°F/77°F
16%
1.6in
November 59°F/68°F
20%
3in
December 54°F/65°F
18%
3.8in

Weer en klimaat in Marbella

Over het klimaat

De Spaanse stad Marbella is, net als Malaga of Alicante, een mediterrane stad die door warme zomers en zachte winters gekenmerkt wordt. Het klimaat van Marbella is inderdaad mediterraan, wat zelfs in de winter voor aangename klimatologische omstandigheden zorgt. Aan de andere kant kunnen sommige zomerdagen erg warm zijn, of zelfs gewoonweg verzengend. Maar meestal is het weer in Marbella fantastisch, in tegenstelling tot dat van Santiago de Compostela, dat benadeeld door een overvloedige vochtigheid is. Je zult de gelegenheid hebben om een goede tijd te hebben omdat de regen relatief zeldzaam is. Afgezien van de maanden januari en februari, zijn de andere maanden gunstig om Marbella te ontdekken en zich te ontspannen.

Klimaat in Marbella in de zomer

In de zomer, die zich over het algemeen van half mei tot half september uitstrekt, wordt deze badplaats in Andalusië door een aangename warmte gekenmerkt. Meestal kun je in een T-shirt door de stad wandelen, of in een badpak op het strand zonnebaden. Het weer in Marbella is idyllisch voor elke toeristische activiteit. Vooral gezien dat het in deze tijd van het jaar zelden regent. De warmte rond de middag kan echter verstikkend zijn. In dit geval is het strand een ideale oplossing, maar je moet voorzorgsmaatregelen nemen tegen zonnebrand, om het meeste uit je zomervakantie te halen.

Klimaat in Marbella in de winter

Net als in Almeria is de winter in Marbella fris, met temperaturen die tussen 10°C en 17°C variëren. Af en toe gebeurt het dat de ochtendtemperaturen onder de 10°C dalen. De maand december blijft gunstig, dankzij de weersomstandigheden die een zekere zachtheid bevorderen, ondanks de intensivering van het slechte weer. Aan de andere kant zijn de maanden januari en februari zowel koud als vochtig, vooral in de vroege ochtend. Als je in deze tijd van het jaar een aangenaam klimaat wilt hebben, moet je naar de kant van Cadiz gaan.

Klimaat in Marbella in de lente

De lente in Marbella loopt over het algemeen van maart tot half mei. De temperaturen zijn aangenaam. Er is een geleidelijke toename van de warmte, waardoor de atmosfeer erg zacht en aangenaam is om te leven. De regen is echter nog steeds aanwezig. De maanden april en mei zijn ideaal als je Marbella onder comfortabele weersomstandigheden wilt ontdekken. De neerslag is er schaars, en de zachte atmosfeer is geschikt voor mensen die niet aan het warme klimaat gewend zijn. Het is tijd om de T-shirts en andere lichte kleding aan te trekken.

Klimaat in Marbella in de herfst

Zoals in alle steden van Andalusië, kun je in de herfst je zomervakantie verlengen in Marbella. De warmte is goed aanwezig, en tot half november kun je lichte kleding aantrekken om je goed op je gemak de prachtige stad Marbella te ontdekken. De klimatologische omstandigheden zijn altijd gunstig om allerlei toeristische activiteiten te beoefenen. De temperatuur van het water en de aanwezigheid van de zon zijn een aangename uitnodiging om te zwemmen. Verwacht echter een paar regenachtige dagen, en wees niet verbaasd, zelfs als het weer je toelaat om van heerlijke momenten te genieten.

Marbella : Marbella


Grafieken: temperatuur en regenval in Marbella

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Marbella: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de temperatuur van het zeewater, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

Zeetemperatuur

Vochtigheid


Spanje: vlieg voordelig!


Vluchten worden geladen. Even wachten alstublieft.

Zoek een vlucht naar Spanje:


Kaart van Spanje

Marbella verschijnt op de onderstaande kaart met een blauw pictogram. De andere steden of locaties in Spanje verschijnen op de kaart met een zwart pictogram. Klik op informatie over het klimaat.

Chargement en cours
Legende: Marbella andere locaties

Aanbevolen:

Andere steden en plaatsen nabij Marbella

Belangrijkste steden in Spanje

Bekijk de volledige lijst met steden

Verander eenheden