Wanneer is de beste reistijd om naar Marbella te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Marbella te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

 • Het weer is het hele jaar goed in Marbella
 • Gemiddeld zijn de warmste maanden Juli en Augustus
 • Marbella heeft droge perioden in Juni, Juli en Augustus
 • De koudste maanden zijn Januari, Februari en Maart
 • De meest regenachtige maanden zijn Januari, November en December
 • De beste maanden om te zwemmen zijn Juli, Augustus en September


Het weer in Marbella gedurende het hele jaar

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Marbella een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 50°F/61°F
4.7in
Februari 50°F/63°F
3.4in
Maart 52°F/65°F
3.8in
April 56°F/68°F
2.7in
Mei 63°F/74°F
1.1in
Juni 70°F/81°F
0.4in
Juli 76°F/88°F
0.1in
Augustus 76°F/88°F
0.4in
September 68°F/83°F
1.5in
Oktober 63°F/76°F
2.5in
November 56°F/68°F
4.4in
December 52°F/63°F
3.8in


Weer en klimaat in Marbella

De Spaanse stad Marbella is, net als Malaga of Alicante, een mediterrane stad die door warme zomers en zachte winters gekenmerkt wordt. Het klimaat van Marbella is inderdaad mediterraan, wat zelfs in de winter voor aangename klimatologische omstandigheden zorgt. Aan de andere kant kunnen sommige zomerdagen erg warm zijn, of zelfs gewoonweg verzengend. Maar meestal is het weer in Marbella fantastisch, in tegenstelling tot dat van Santiago de Compostela, dat benadeeld door een overvloedige vochtigheid is. Je zult de gelegenheid hebben om een goede tijd te hebben omdat de regen relatief zeldzaam is. Afgezien van de maanden januari en februari, zijn de andere maanden gunstig om Marbella te ontdekken en zich te ontspannen.

Klimaat in Marbella in de zomer

In de zomer, die zich over het algemeen van half mei tot half september uitstrekt, wordt deze badplaats in Andalusië door een aangename warmte gekenmerkt. Meestal kun je in een T-shirt door de stad wandelen, of in een badpak op het strand zonnebaden. Het weer in Marbella is idyllisch voor elke toeristische activiteit. Vooral gezien dat het in deze tijd van het jaar zelden regent. De warmte rond de middag kan echter verstikkend zijn. In dit geval is het strand een ideale oplossing, maar je moet voorzorgsmaatregelen nemen tegen zonnebrand, om het meeste uit je zomervakantie te halen.

Klimaat in Marbella in de winter

Net als in Almeria is de winter in Marbella fris, met temperaturen die tussen 10°C en 17°C variëren. Af en toe gebeurt het dat de ochtendtemperaturen onder de 10°C dalen. De maand december blijft gunstig, dankzij de weersomstandigheden die een zekere zachtheid bevorderen, ondanks de intensivering van het slechte weer. Aan de andere kant zijn de maanden januari en februari zowel koud als vochtig, vooral in de vroege ochtend. Als je in deze tijd van het jaar een aangenaam klimaat wilt hebben, moet je naar de kant van Cadiz gaan.

Klimaat in Marbella in de lente

De lente in Marbella loopt over het algemeen van maart tot half mei. De temperaturen zijn aangenaam. Er is een geleidelijke toename van de warmte, waardoor de atmosfeer erg zacht en aangenaam is om te leven. De regen is echter nog steeds aanwezig. De maanden april en mei zijn ideaal als je Marbella onder comfortabele weersomstandigheden wilt ontdekken. De neerslag is er schaars, en de zachte atmosfeer is geschikt voor mensen die niet aan het warme klimaat gewend zijn. Het is tijd om de T-shirts en andere lichte kleding aan te trekken.

Klimaat in Marbella in de herfst

Zoals in alle steden van Andalusië, kun je in de herfst je zomervakantie verlengen in Marbella. De warmte is goed aanwezig, en tot half november kun je lichte kleding aantrekken om je goed op je gemak de prachtige stad Marbella te ontdekken. De klimatologische omstandigheden zijn altijd gunstig om allerlei toeristische activiteiten te beoefenen. De temperatuur van het water en de aanwezigheid van de zon zijn een aangename uitnodiging om te zwemmen. Verwacht echter een paar regenachtige dagen, en wees niet verbaasd, zelfs als het weer je toelaat om van heerlijke momenten te genieten.

Marbella :Grafieken: temperatuur en regenval in Marbella

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Marbella: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de temperatuur van het zeewater, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

Zeetemperatuur

Vochtigheid


Drukte en het toerististenseizoen in Marbella

Ontdek met onze gegevens en grafieken wanneer het hoogseizoen is voor toeristen in Marbella (en dus de periode waarin de toeristendrukte het grootst is) en wanneer het laagseizoen is.

Toeristenseizoen in Marbella

 • Zeer laagseizoen in Marbella
  De maanden met het laagste aantal toeristen zijn: Januari, Februari, Maart, November en December.
 • Laagseizoen in Marbella
  De maanden met weinig toeristendrukte zijn: April.
 • Hoogseizoen in Marbella
  Het aantal toeristen in Marbella is hoog in: Mei, Juni, September en Oktober.
 • Zeer hoogseizoen in Marbella
  De toeristendrukte in Marbella is op zijn hoogtepunt in Juli en Augustus.

Grafiek: aanwezigheidsindex van Marbella van maand tot maand


Meest geschikte periode voor lage prijzen in Marbella

Gemiddelde hotelprijs in Marbella van maand tot maand

Over het algemeen is November de goedkoopste maand voor een hotelkamer in Marbella. Dus is het nu een goed moment om geld te gaan besparen! Omgekeerd is Augustus, statistisch gezien, de duurste maand van het jaar in de hotelbranche.

Boek een hotelkamer tegen de beste prijs

Gemiddelde prijs voor een huurauto in Marbella

Een auto huren in Marbella kost gemiddeld € 14 per dag. Deze prijs varieert ongeveer € 8 afhankelijk van de maand. Zo kost in november de huur van een auto voor 24 uur gemiddeld € 8, dit is dus de beste periode om geld te besparen! In april daarentegen bedraagt de gemiddelde prijs € 16.

Huur een auto tegen de beste prijsAndere steden en plaatsen nabij Marbella

Chargement en cours
Legende: Marbella andere locaties

Verander eenheden