Wanneer is de beste reistijd om naar Sant Llorenç de Balafia te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Sant Llorenç de Balafia te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

  • De beste maanden voor goed weer in Sant Llorenç de Balafia zijn Maart, April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November en December
  • Gemiddeld zijn de warmste maanden Juli, Augustus en September
  • Juli is de droogste maand
  • De koudste maanden zijn Januari, Februari en Maart
  • De meest regenachtige maanden zijn Oktober en November


Het weer in Sant Llorenç de Balafia gedurende het hele jaar

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Sant Llorenç de Balafia een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 56°F/59°F
1.8in
Februari 56°F/59°F
1.6in
Maart 58°F/61°F
1.3in
April 61°F/63°F
1.5in
Mei 65°F/68°F
0.9in
Juni 72°F/76°F
0.7in
Juli 77°F/81°F
0.2in
Augustus 79°F/83°F
0.9in
September 76°F/79°F
2.2in
Oktober 70°F/74°F
2.9in
November 63°F/67°F
2.7in
December 59°F/63°F
1.5in


Weer en klimaat in Sant Llorenç de Balafia

Sant Llorenç de Balafia kent een koud steppeklimaat (of semi-aride klimaat) volgens de klimaatclassificatie van Köppen-Geiger. De maximumtemperatuur in Sant Llorenç de Balafia gedurende het gehele jaar bedraagt gemiddeld 70°F (van 59°F in februari tot 83°F in augustus). Het regent het hele jaar door 18in, met een minimum van 0.2in in juli en een maximum van 2.9in in oktober.
  • Van janvier tot février het klimaat is redelijk, maar nog steeds goed. Tijdens de lunch is dit gemiddeld 58°F en het regent ongeveer 9% van de tijd in février.
  • Tussen de maanden mars en mai het klimaat is gunstig. De temperatuur stijgt naar 68°F en het regent ongeveer 4% van de tijd in mai.
  • Tussen juin en août het klimaat is perfect. Tijdens de lunch is dit gemiddeld 81°F en het regent ongeveer 0.9in elke maand.
  • Van septembre tot décembre het klimaat is gunstig. De recordtemperatuur deze maand is 67°F en je kan ongeveer 1.5in neerslag/maand gedurende deze periode verwachten.


Grafieken: temperatuur en regenval in Sant Llorenç de Balafia

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Sant Llorenç de Balafia: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

VochtigheidAndere steden en plaatsen nabij Sant Llorenç de Balafia

Chargement en cours
Legende: Sant Llorenç de Balafia andere locaties

Verander eenheden