Wanneer is de beste reistijd om naar Liberia (Guanacaste) te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Liberia (Guanacaste) te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

 • De beste maanden voor goed weer in Liberia (Guanacaste) zijn Januari, Februari, Maart, April, November en December
 • Gemiddeld zijn de warmste maanden Februari, Maart, April en Mei
 • Liberia (Guanacaste) heeft droge perioden in Januari, Februari en Maart
 • De meest regenachtige maanden zijn September en Oktober


Het weer in Liberia (Guanacaste) gedurende het hele jaar

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Liberia (Guanacaste) een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 74°F/88°F
0.2in
Februari 74°F/92°F
0.3in
Maart 74°F/94°F
0.2in
April 77°F/95°F
2.3in
Mei 79°F/92°F
11.4in
Juni 77°F/88°F
14.2in
Juli 76°F/88°F
12.6in
Augustus 76°F/88°F
14.1in
September 76°F/88°F
17.8in
Oktober 76°F/86°F
20.4in
November 74°F/86°F
8.6in
December 74°F/86°F
1in


Weer en klimaat in Liberia (Guanacaste)

Liberia (Guanacaste) kent een tropisch savanneklimaat (met droge winters) volgens de klimaatclassificatie van Köppen-Geiger. De maximumtemperatuur in Liberia (Guanacaste) gedurende het gehele jaar bedraagt gemiddeld 90°F (van 86°F in november tot 95°F in april). Het regent het hele jaar door 102.8in, met een minimum van 0.2in in januari en een maximum van 20.4in in oktober.
 • In januari het klimaat is perfect. in de ochtend is dit gemiddeld 74°F en het regent ongeveer 1% van de tijd in januari.
 • Tussen februari en april het klimaat is goed. in de ochtend is dit gemiddeld 77°F en, in april wordt 3 van de dagen regen verwacht.
 • Tussen mei en oktober het klimaat is redelijk, maar nog steeds goed. Tegen de avond is de temperatuur gemiddeld 77°F en het regent ongeveer 78% van de tijd in oktober.
 • Tussen november en december het klimaat is heerlijk. in de ochtend is dit gemiddeld 74°F en het regent ongeveer 1in elke maand.

Liberia (Guanacaste) :
Grafieken: temperatuur en regenval in Liberia (Guanacaste)

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Liberia (Guanacaste): de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

Vochtigheid


Drukte en het toerististenseizoen in Liberia (Guanacaste)

Ontdek met onze gegevens en grafieken wanneer het hoogseizoen is voor toeristen in Liberia (Guanacaste) (en dus de periode waarin de toeristendrukte het grootst is) en wanneer het laagseizoen is.

Toeristenseizoen in Liberia (Guanacaste)

 • Hoogseizoen in Liberia (Guanacaste)
  Het aantal toeristen in Liberia (Guanacaste) is hoog in: Januari, Februari, Maart, April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November en December.

Grafiek: aanwezigheidsindex van Liberia (Guanacaste) van maand tot maand


Meest geschikte periode voor lage prijzen in Liberia (Guanacaste)

Gemiddelde hotelprijs in Liberia (Guanacaste) van maand tot maand

Over het algemeen is Oktober de goedkoopste maand voor een hotelkamer in Liberia (Guanacaste). Dus is het nu een goed moment om geld te gaan besparen! Omgekeerd is Maart, statistisch gezien, de duurste maand van het jaar in de hotelbranche.

Boek een hotelkamer tegen de beste prijs

Gemiddelde prijs voor een huurauto in Liberia (Guanacaste)

Een auto huren in Liberia (Guanacaste) kost gemiddeld € 21 per dag. Deze prijs varieert ongeveer € 13 afhankelijk van de maand. Zo kost in juni de huur van een auto voor 24 uur gemiddeld € 15, dit is dus de beste periode om geld te besparen! In december daarentegen bedraagt de gemiddelde prijs € 28.

Huur een auto tegen de beste prijsAndere steden en plaatsen nabij Liberia (Guanacaste)

Chargement en cours
Legende: Liberia (Guanacaste) andere locaties

Verander eenheden