Wanneer is de beste reistijd om naar Parque Nacional Guanacaste te gaan?

Wanneer is de beste reistijd om naar Parque Nacional Guanacaste te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen bij uw beslissing:

  • De beste maanden voor goed weer in Parque Nacional Guanacaste zijn Januari, Februari, Maart, April, November en December
  • Gemiddeld zijn de warmste maanden Februari, Maart, April en Mei
  • Parque Nacional Guanacaste heeft droge perioden in Januari, Februari en Maart
  • De meest regenachtige maanden zijn September en Oktober


Het weer in Parque Nacional Guanacaste gedurende het hele jaar

Voor volledige informatie over het klimaat en het weer in Parque Nacional Guanacaste een specifieke maand, klikt u op de bijbehorende regel hieronder:

Januari 74°F/88°F
0.2in
Februari 74°F/92°F
0.3in
Maart 74°F/94°F
0.2in
April 77°F/95°F
2.3in
Mei 79°F/92°F
11.4in
Juni 77°F/88°F
14.2in
Juli 76°F/88°F
12.6in
Augustus 76°F/88°F
14.1in
September 76°F/88°F
17.8in
Oktober 76°F/86°F
20.4in
November 74°F/86°F
8.6in
December 74°F/86°F
1in


Weer en klimaat in Parque Nacional Guanacaste

Parque Nacional Guanacaste kent een tropisch savanneklimaat (met droge winters) volgens de klimaatclassificatie van Köppen-Geiger. De maximumtemperatuur in Parque Nacional Guanacaste gedurende het gehele jaar bedraagt gemiddeld 90°F (van 86°F in november tot 95°F in april). Het regent het hele jaar door 102.8in, met een minimum van 0.2in in januari en een maximum van 20.4in in oktober.
  • Tussen de maanden janvier en février het klimaat is zeer goed. Tegen de avond is de temperatuur gemiddeld 83°F en je kan ongeveer 0.3in neerslag/maand gedurende deze periode verwachten.
  • Tussen mars en avril het klimaat is heerlijk. Tijdens de lunch is dit gemiddeld 95°F en je kan ongeveer 2.3in neerslag/maand gedurende deze periode verwachten.
  • Van mai tot novembre het klimaat is goed. Het is bijvoorbeeld 86°F als maximale temperatuur in novembre en het regent ongeveer 34% van de tijd in novembre.
  • In décembre het klimaat is zeer goed. De temperatuur stijgt naar 86°F en het regent ongeveer 1in elke maand.Grafieken: temperatuur en regenval in Parque Nacional Guanacaste

Door onderstaande grafieken kunt u zien wat de normale maandelijkse weersomstandigheden zijn in Parque Nacional Guanacaste: de minimum- en maximumtemperatuur, de kans op en de normale maandelijkse hoeveelheid neerslag, het gemiddelde aantal zonuren per dag, de relatieve luchtvochtigheid in alle maanden van het jaar.

Buitentemperatuur

Neerslag

Dagelijkse zonneschijnuren

VochtigheidAndere steden en plaatsen nabij Parque Nacional Guanacaste

Chargement en cours
Legende: Parque Nacional Guanacaste andere locaties

Verander eenheden